Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

16 Φεβρουαρίου. Τότε και ... σήμερα ...

16-2-1821
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης στο Κισνόβιο, την πρωτεύουσα, την πρωτεύουσα της Βεσσαραβίας, λαμβάνει την απόφαση για την οριστική κήρυξη της Ελληνικής Επαναστάσεως, όπως είχε προσχεδιαστεί από τη Φιλική Εταιρία.

16-2-1941
Το 43 και 44 Συντάγματα Πεζικού (V Μεραρχίας Κρητών), μετά από σκληρό αγώνα, καταλαμβάνουν τη βόρεια κορυφή του Όρους Σέντελι (Β Ήπειρος) .

16-2-1942
Ίδρυση του ΕΛΑΣ. Κυκλοφορεί η Ιδρυτική Προκήρυξη του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (ΕΛΑΣ). Ο ΕΛΑΣ αποτέλεσε την ένοπλη έκφραση του ΕΑΜ. Συγκροτήθηκε σε κανονικό Στρατό, με πλήρη ιεραρχική οργάνωση, στην οποία εντάχθηκε και σημαντικός αριθμός μονίμων στελεχών του Στρατεύματος με επικεφαλής το Στρατηγό Στέφανο Σαράφη, που έγινε
και ο αρχηγός του ΕΛΑΣ.

Τα Ιταλικά στρατεύματα Κατοχής εκτελούν στη Θέση «Μαυρίτσα» 30 αμάχους, αγρότες και κτηνοτρόφους κατοίκους των χωριών Δομένικου και Μεσοχωρίου  Ελασσόνας που βρίσκονταν σε αγροτικές εργασίες. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας κυκλώνουν το χωριό Δομένικο με τη βοήθεια Ελλήνων συνεργατών τους και διακόπτουν κάθε οδό διαφυγής.

16-2-1944
Τμήματα Ελλήνων ανταρτών της ΕΛΑΣ συνάπτουν σκληρή τετραήμερη μάχη με ισχυρές βουλγαρικές δυνάμεις στην περιοχή του Κοτζά Ορμάν, στις εκβολές του Νέστου ποταμού, προκαλώντας σ’ αυτές πολλές απώλειες.

16-2-1944
Φάλαγγα από πέντε αυτοκίνητα με Γερμανούς στρατιώτες, που κατευθύνονταν από την Τρίπολη προς Καλαμάτα, έπεσε σε ενέδρα τάγματος του 9ου Συντάγματος ΕΛΑΣ στο χωριό Άγιος Φλώρος Μεσσηνίας.

16 Φεβρουαρίου 2011-2012-2013-2014-2015-2016-2017 : ο Έλληνας υπόκειται σε άνευ περιγραφής ζόφο μιας και οι υπάλληλοι του, οι του "παλατιού - βο(υ)λής" προσκυνάνε ή/και ανέχονται -μόνιμα- Ναζιστές Ούννους Γερμανούς, (ανύπαρκτα στην Ελλάδα) euro, μόνιμα οικτρούς Τούρκους κυβερνώντες, αλλά και Αλβανούς. Μέχρι και Σκοπιανούς ! Όπως προσκυνούν και  G. Soros κ.λπ.

Το ίδιο "παλάτι" που όχι μόνο ανέχεται και προσκυνά αλλά και συντηρεί, καταχραστές του Ελληνικού πλούτου, Τραπεζίτες, μεγαλοσυμφέροντα και απαιτήσεις διαδόχων των τεράτων του παρελθόντος. Του πρόσφατου και του παλαιοτέρου ...

Και γιατί ο ζόφος ; Λόγω της προδοσίας των μαριονετών και της ανοχής του νεοέλληνα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου