Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015

Κωνσταντίνος Καψάσκης

Κάντε ένα κόπο και ακούστε ένα 15λεπτο λόγο από τον οποίο όλοι θα προβληματιστείτε περισσότερο και θα βγάλετε (για άλλη μία φορά) ορθά συμπεράσματα για το τι συμβαίνει στην Χώρα, επί σειρά ετών.
 
  • "Στην γενιά της δική σας, στα παιδιά, σας δώκαμε υλικά, πράγματα, και δεν σας δώκαμε οράματα". 
  • "Οι κανόνες όριζαν πως επί του ενεργητικού μιας τράπεζας, το 8% του θα πρέπει να είναι κεφάλαιο". 
  • "Τα Σκόπια μας παίρνουν τον Εθνικό αυτοσεβασμό μας". 
  • "Γράψτε μου σε ένα χαρτάκι 10 ονόματα που να θεωρείτε ως την ηθική ηγεσία της Ελλάδος και 10 που θεωρείτε ως την πνευματική ηγεσία της Ελλάδος. Δε θα βρείτε !".
Αυτά και άλλα πολλά έλεγε ο Κωνσταντίνος Καψάσκης, ο ιδρυτής και Πρόεδρος της Τράπεζας Εργασίας το 1993.
Αυτοί ήταν οι λόγοι που, όσοι μαθητεύσαμε και θητεύσαμε κοντά του, νοιώθαμε και νοιώθουμε

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

Θερμή παράκληση προς την τράπεζα Αττικής

Παρακαλείται θερμά, η τράπεζα Αττικής, που έχει παραχωρήσει για επαγγελματική χρήση (;;;) νούμερο κινητής τηλεφωνίας σε υψηλόβαθμο στέλεχός της (*), να θυμάται πως η παραχώρηση γίνεται για επαγγελματικούς λόγους και όχι για υβριστικούς, απειλητικούς και εκβιαστικούς. Και ναι ! είναι σε γνώση της όλα, αλλά ...
Σε τελική ανάλυση, τα χρήματα με τα οποία πληρώνονται τα έξοδα (κινητής) είναι του ΤΣΜΕΔΕ και του Ελληνικού Λαού (πέραν της κάποιας μικρής επιβάρυνσης του χρήστη του). Τα χυδαία, υβριστικά και προσβλητικά, έχουν διαγραφεί από την φωτογραφία, αλλά είναι στην διάθεση της Δικαιοσύνης !

(* στέλεχος, που είναι της παρέας Σημίτη και έχει ως δικηγόρους του τα γραφεία των Γιάννη Ματζουράνη [δεξί χέρι του Ανδρέα Παπανδρέου] και του Νικόλα Κανελλόπουλου [δεξί χέρι του Γιώργου Παπανδρέου]. Στέλεχος που του έχει επιβληθεί ποινή για χιλιάδες ανάλογα του πρόσφατου παρελθόντος).


Επί τη ευκαιρία, ας ρίξουν όλοι μια ματιά στις δύο κορυφαίες αποκαλύψεις του lobbystas.gr


και 3) θυμηθείτε το : http://gkanellakis.blogspot.gr/Υπόθεση Καρούζου και αναμνήσεις από "οπλάδες"

Υ.γ. Προς τι ο πανικός άραγε ; Τι ... σημαίνει άραγε η νύξη του : "είναι δεμένο" (το θέμα της υπόθεσης) που θα εκδικαστεί ; Τι και ποιους γνωστούς έχει ; Τον καλύπτουν κάποιοι και αν ναι, γιατί ;

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

Υπόθεση Καρούζου και αναμνήσεις από "οπλάδες"

Πάνε μόλις λίγα χρόνια από τότε που βγήκε στην επιφάνεια ένα ακόμη σκάνδαλο το οποίο σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό και μη Τύπο, ακουμπούσε, από πολιτικούς μέχρι και τράπεζες. Από ... "κατασκευαστές" μέχρι και κουμπάρους. Αυτό ήταν το "σκάνδαλο Καρούζου". Ένα σκάνδαλο για το οποίο είχε προκληθεί κορυφαία αντιπαράθεση μεταξύ του τότε ΠτΒ Ε. Μεϊμαράκη και του ενός εκ των εταίρων της Real, του Νίκου Χατζηνικολάου. Ας θυμηθούμε ορισμένες στιγμές αυτής της "κόντρας" εδώ 

Και αυτό την ίδια ώρα που δημοσιοποιούντο απίστευτες εκατέρωθεν καταγγελίες για το θέμα, όπως θα θυμηθούμε από εδώ και από εδώ κ.λπ.

Άξιες όμως παρατήρησης είναι και οι αναφορές του zougla.gr όπως αυτή εδώ όπου ρητά αναφέρονται τα εξής : "Αξιοσημείωτη είναι και μια συναλλαγή που πέτυχε ο κατασκευαστής με την τράπεζα Αττικής. Στις 31 Δεκεμβρίου 2009 ο κατάδικος κατασκευαστής (σ.σ. Καρούζος) μεταβίβασε το ακίνητο (από μια εταιρία συμφερόντων του σε μια άλλη). Η αντικειμενική αξία του ακινήτου αναγραφόταν στα 4,9 εκατ. ευρώ. Όμως την ίδια κιόλας ημέρα το πούλησε στην Τράπεζα Αττικής έναντι 23,4 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, η αξία του συγκεκριμένου ακινήτου, εκτινάχθηκε -μέσα σε λίγες μόλις ώρες- κατά 18 εκατ. ευρώ! Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε αφενός να αποπληρώσει δάνειο ύψους 18 εκατ. ευρώ και αφετέρου να εισπράξει περί τα επτά εκατ. ευρώ μετρητά ! Και σε αυτή την περίπτωση πάντως, ο κ. Λιβανός είχε ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας, ωστόσο οι καταγγελίες του έπεσαν για ακόμη μια φορά στο κενό."


Ποιο ήταν τότε το Διοικητικό Συμβούλιο που είχε ενημερώσει ο Λιβανός άραγε ; Αυτό γίνεται σαφές εδώ ! Έρευνα στην οποία υπάρχει και απόσπασμα της επιστολής του Λιβανού προς τους κ.κ. Ιωάννη Γαμβρίλη πρόεδρο της Attica bank, προς το ΤΣΜΕΔΕ, προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠ&Δ) και το Τ.Τ. καθώς αυτά τα τελευταία ήσαν τότε μέτοχοι της Attica Bank (σ.σ. εξ αυτών σήμερα είναι μόνο το ΤΣΜΕΔΕ. Το γιατί δεν είναι σήμερα μέτοχοι το ΤΠ&Δ και το Τ.Τ., σε άλλη αναφορά).

Επί της παρούσης θα σταματήσω εδώ Πατριώτη μιας και αφ' ενός θυμήθηκα μια ρήση ενός παλιού γνωστού που είχε υπηρετήσει ως μισθοφόρος στην Αφρική και το έφερε βαρέως μέχρι την θανή του πως είχε σφάξει εκατοντάδες γηγενείς. Ρήση που ήταν : "Γιώργο, οι οπλάδες, δεν παίρνουν χαμπάρι από τίποτα και δε φοβούνται κανέναν εκτός αν υπάρξει κάποιος που έχει κότσια, σθένος και φίλους" και διότι -επίσης- θυμήθηκα (τυχαία) πως το ΤΣΜΕΔΕ, το Ταμείο των Μηχανικών έχει το δικαίωμα και οφείλει να ελέγξει το που πήγαν τα

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

2015 απαξίωση 353.000 σφαγιασθέντων από τον Φίλη. Γιατί όμως ;

Από το 2005 είχε οριστεί ως έτος έναρξης διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ε.Ε. και στην Τουρκίας για την ένταξης της δεύτερης στην πρώτη.
... ξαφνικά όμως το 2015 εμφανίζεται από το πουθενά ένας "λαγός" που προλείανε το έδαφος ένταξης της Τουρκίας, απαξιώνοντας 353.000 σφαγιασθέντες. 

Ας ακούσουμε από το 2005 τον Γ. Ράλλη να μιλά και να θυμίζει ορισμένα που ... μερικοί θέλουν να μη ξέρουμε και να μη θυμόμαστε έτσι ώστε, να περάσει αβρόχοις ποσί ότι έχουν (ραγιάδικα) δεσμευτεί έναντι των ξένων αφεντάδων τους.


Και όλα αυτά, την ώρα που η Χώρα είναι παντελώς ανύπαρκτη στα διεθνή fora, δεν διαθέτει αντιπολίτευση και οι ... επιθυμίες ορισμένων -στο Παλάτι (βλέπε κοινοβούλιο)- είναι, άνευ

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

Οι απόγονοι μας θα είναι περήφανοι για εμάς ή για τις τράπεζες ;

Μιλώντας χθες το βράδυ με τον Βασίλη Κουφόπουλο (στον real) επανέλαβα κάτι που δυστυχώς δεν έχει αντιληφθεί ο πολύς ο κόσμος. Πως τα χρήματα που έχουν δοθεί στις τράπεζες και θα δοθούν πολλά ακόμη για την περίφημη "ανακεφαλαιοποίηση" (τους) δεν αφορά τις χαμένες καταθέσεις του λαού, αλλά τα χαμένα κεφάλαια των επιχειρηματιών. Των τραπεζιτών και των μετόχων των τραπεζών !Επικαλούμενοι λοιπόν οι ... κυβερνήτες πως "σώζουν" τις καταθέσεις του λαού (στο όνομα του bail in όπου, θα κληθούν οι καταθέτες να δώσουν χρήματα από τους λογαριασμούς τους στους .... τραπεζίτες

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

Ψιτ, κοροϊδάκι ; (*)

Στο σημερινό 19-11-2015 κλείσιμο του χρηματιστηρίου οι τιμές των τραπεζικών μετοχών είχαν ως εξής :
Alpha bank : σκάρτα στα 6 cents και κεφαλαιοποίηση στα 728 εκ/ρια €
Αττικής : 1 cent και κεφαλαιοποίηση στα 10,5 εκ/ρια €
Εθνική :  32 cents και κεφαλαιοποίηση στα 1.131 εκ/ρια €
Πειραιώς : 2 cents και κεφαλαιοποίηση στα 128 εκ/ρια €
Eurobank : 1,6 cents και κεφαλαιοποίηση στα 235 εκ/ρια €
(κεφαλαιοποίηση = μετοχές x τιμή μετοχής)
 Είναι όμως αυτή η αλήθεια ; Εκφράζει την αλήθεια το "ταμπλό" ; ... ε, όχι δα ! ...

Σύμφωνα λοιπόν με τα book buildings, δηλαδή τις προσφορές που έκαναν οι νέοι επενδυτές (ποιοι να ναι άραγε ;;;) η Alpha αξίζει και πρόσφεραν 500 εκ/ρια, η ΕΤΕ 105 εκ/ρια, η Πειραιώς 18 και η Eurobank 147 εκ/ρια €.

Με απλά λόγια ρε κοροϊδάκι που περνιέσαι και για έξυπνος, οι τράπεζες που έριξες επί σειρά ετών εκατοντάδες δις σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και που το (δοσίλογο) κράτος

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

Ποτέ καμιά σημαντική επανάσταση δεν επικράτησε γιατί το θέλησε η εξουσία. Πάντοτε οι μεγάλες πολιτισμικές αλλαγές έγιναν από τον ενημερωμένο πολίτη

Στην ζωή μου δε είχα ποτέ μου ινδάλματα. Πρότυπα, ναι. Ινδάλματα ποτέ. Ο αστροφυσικός (και ίσως ΚΑΙ φιλόσοφος) Μάνος Δανέζης ήταν ανέκαθεν ένας άνθρωπος από τον οποίο "ρουφούσα" τον κάθε του λόγο όπου τον συναντούσα. Και ναι τον αφομοίωνα προσπαθώντας να τον κάνω κτήμα μου και ναι μου προκαλούσε τρομερές συνειρμικές παραστάσεις που έδιναν απαντήσεις και λύσεις σε πάρα πολλές μου απορίες.

Κάντε ένα κόπο και κάντε το δώρο στον εαυτό σας να ακούστε τα περί εκμαυλισμού της κοινωνίας και της πολιτικής. Τα περί ανόρθωσης του Ελληνισμού και σε τι θα στηριχθεί αυτός. Ακούστε εκφώνηση λόγων για την "ελίτ", για την κρίση, για τον καταναλωτισμό, ΜΑ και για την μεγαλοσύνη του Ελληνισμού. Ακούστε και σκεφτείτε για το "εμείς" και όχι το "εγώ". 
Κάντε κτήμα σας ΚΑΘΕ του λόγο και εμπνευστείτε σπάζοντας τα δεσμά σας από όσα επίπλαστα σας λένε και σας κάνουν να νοιώθετε ως σκλάβοι και υπόλογοι.
Γ.Θ.Κ.

Σύμφωνα με τον Μάνο Δανέζη, «Ποτέ καμιά σημαντική επανάσταση δεν επικράτησε γιατί το θέλησε η εξουσία. Πάντοτε οι μεγάλες πολιτισμικές αλλαγές άλλαξαν από τον ενημερωμένο πολίτη. Αυτό προσπαθώ να κάνω. Ο δρόμος για την αλλαγή είναι πολύ δύσκολος, αλλά πρέπει να αρχίσει από τώρα. Αν είχαμε κάνει αυτό το βήμα τον 20ο αιώνα, τώρα θα είχαμε φτάσει ως εδώ»...

Σε άλλο σημείο αναφέρει : «αν ρωτήσεις κάποιον : θες το παιδί σου να γίνει σαν τον Κολοκοτρώνη ; Σαν αυτούς που τουφεκίστηκαν για την Ελευθερία στην Καισαριανή ; θα σου απαντήσει : όχι το παιδί μου. Ας το κάνουν οι άλλοι ...»
Άξια τονισμού είναι η αναφορά του στους δασκάλους : "η έννοια του δασκάλου είναι συνώνυμη με την έννοια της προσωπικής θυσίας. Οι δάσκαλοί μου, μου έμαθαν το "εμείς" και όχι το "εγώ. Αυτό κάνω και εγώ. Η έννοια του δασκάλου είναι η επικοινωνία και όχι η αντιγραφή".
Τέλος, συγκλονιστική θεώρησα την αποστροφή του : δεν είναι άθεος ποτέ κανένας Έλληνας. Μπορεί να είναι άθρησκος (να μη πηγαίνει στην εκκλησία γιατί τα έχει με τους παπάδες κλπ), αλλά ποτέ δεν είναι άθεος. Πιστεύει σε "κάτι". Δεν είναι σαν τους άλλους λαούς.


Τμήμα της συνέντευξης, εδώ :

«Τα δόγματα πάνω στα οποία βασίστηκε ο δυτικός πολιτισμός σήμερα καταρρέουν και μαζί καταρρέουν και οι επιμέρους δομές του. Αν καταλάβουμε ποια είναι αυτά τα δόγματα και γιατί καταρρέουν, τότε μπορούμε να σώσουμε ότι σώζεται από τον δυτικό πολιτισμό και να δομήσουμε μια κοινωνία που θα μας καλύπτει. Που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες μας, τους φόβους μας, όχι όμως και τους παραλογισμούς μας, όπως τον υπέρμετρο υλισμό μας», εξηγεί ο Μάνος Δανέζης, κατακρίνοντας τις θεμελιώδεις βάσεις που δημιουργούν τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας…

Τι πρέπει να κάνουμε; «Αρχικά πρέπει να αναγνωρίσουμε τις πλαστές μας ανάγκες. Η κοινωνία μας προικοδοτεί με ένα σύνολο πλαστών αναγκών για να μας διογκώσει το φόβο της μη κάλυψης τους και,

Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

Είναι κλέφτες ρε παιδί μου, με χαφιέδες, ναζιστές και τοκογλύφους ως προστάτες ! Ξύπνα επιτέλους !

Την ώρα που η Ελληνική ... δικαιοσύνη έριξε 22 μήνες φυλακή σε άνεργο που δεν είχε εισιτήριο σε λεωφορείο στην Θεσ/νίκης και του την έριξε διότι αποδέχθηκε (η ... τυφλή δικαιοσύνη) την μήνυση των τραμπούκων "ελεγκτών" για ψευδή καταμήνυση, ενώ δεν δέχθηκε την μήνυση του άνεργου για αήθη και απειλητική συμπεριφορά και για παράνομη παρακράτηση (και την έβαλε στο αρχείο) και έστειλε στο εδώλιο του κατηγορουμένου ΚΑΙ τον μάρτυρα υπεράσπισης του άνεργου !!! http://www.zougla.gr/greece/article/pini-filakisis-me-trieti-anastoli-se-anergo-gia-ena-isitirio-sti-8esaloniki 

την ώρα που ότι συμβαίνει στην Καταλονία -που αποσχίζεται από το φασισταριό της κεντρικής διοίκηση της Ισπανίας- ΔΕΝ ακούγεται από κανένα ράδιο και καμία tv http://info-war.gr/se_liges_ores_h_oristiki_riksi_tis_kalanonias όπως δεν άκουσες το παραμικρό και για την Ισλανδία που έστειλε φυλακή τους τραπεζίτες της και έφτυσε την ναζιστική Ε.Ε.

την ίδια ώρα που 6 στους 10 συνταξιούχους στη χώρα μας έχουν σύνταξη κάτω από 700 ευρώ και μάλιστα το 44,8% παίρνει σύνταξη κάτω από το όριο της σχετικής φτώχειας των 665 ευρώ, την ίδια ώρα που οι ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ άνεργοι ανέρχονται στους 1.200.000 και ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός (όσοι δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία) ανήλθε σε 3.296.280 άτομα + τους 2.650.000 Ελλήνων που είναι συνταξιούχοι http://www.protothema.gr/economy/article/525416/hora-anergon-kai-sudaxiouhon-i-ellada-/ 

ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΡΕ την ... κυβέρνηση να δίνει ΑΛΛΟ ένα σκασμό δις στους ΚΛΕΦΤΕΣ των τραπεζών και να ... δανείζεται αφειδώς από Γερμανικές εταιρείες και το Γερμανικό δημόσιο και να σου φορτώνει και τα τρισέγγονα με χρέη ;;;
http://lobbystas.gr/η-ομοσπονδιακη-δημοκρατια-τησ-γερμαν και αυτό την ώρα που, με τα φράγκα που δίνουν στα λαμόγια τους τραπεζίτες, έφτιαχναν 10 νέες ΚΑΘΑΡΕΣ τράπεζες Είναι κλέφτες ρε παιδί μου ! Ξύπνα επιτέλους ! 

Υ.γ. 1 Πίστεψες ρε κορόιδο την εξαγγελία του πασόκου Σπίρτζη πως οι άνεργοι δε θα πληρώνουν εισιτήριο ; 

Υ.γ. 2 Δικαστές θυμηθείτε τον λόγο του Αδαμάντιου Κοραή !!! "
Οι δικαστές πρέπει να έχουν σαν οδηγό τα έθιμα, τα κείμενα και προ παντός τον ορθό λόγο".

Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

Για την AEK (παρεμπιπτόντως)

Ανοικτή επιστολή προς τους Δημότες, τον Δήμαρχο και τις παρατάξεις του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνος.

Χθες το βράδυ παραβρέθηκα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας, όπου μεταξύ των άλλων, είχε ως θέμα την Μ.Π.Ε. (μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων) που θα προκύψουν από την ανέγερση ενός γηπέδου της ΑΕΚ στον χώρο του παλαιού γηπέδου.

Η συζήτηση ξεκίνησε στις 19:30μμ της 2-11-15 και τελείωσε με ψηφοφορία την 2:20 τα χαράματα της 3-11-2015. Σταχυολογώντας εν συντομία τα της συζήτησης θέλω να πω τα εξής : 
ήταν αδόκιμη μα και άτοπη η τοποθέτηση μελών του Δ.Σ της Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκιδόνας όπου έσπευσαν να "δηλώσουν", ίσως και να πλειοδοτήσουν, για το ... ποιος εξ αυτών είναι πιο