Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Για ένα λιμάνι. Καλό μήνα Αδέλφια

Από παιδί μου άρεσαν τα παραμύθια
κι ήταν της μάνας μου η πιο γλυκιά συνήθεια.
Μάγισσες, πρίγκιπες, νεράιδες, βασιλιάδες
κι ο ήρωάς μου που νικούσε εχθρούς χιλιάδες.
Ύστερα πέρασε ο καιρός, τα παραμύθια

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Τραπεζίτες στην φυλακή για απάτη, συνωμοσία και κυκλικές. Άντε. Και στους εδώ

Γιουυυυυχουυυυ, Διευθύνων Σύμβουλος, Οικονομικός διευθυντής και treasury τράπεζας, στο κελί 33 ... (όχι όμως εδώ. Ακόμη ...)


Τρεις υψηλόβαθμοι Ιρλανδοί τραπεζίτες καταδικάστηκαν σήμερα σε κάθειρξη μεταξύ δύο και τρεισήμισι ετών για συνωμοσία με σκοπό την εξαπάτηση των επενδυτών, στην πλέον προβεβλημένη δίωξη που σχετίζεται με την τραπεζική κρίση του 2008.
Τα τρία στελέχη θα είναι από τους πρώτους υψηλόβαθμους τραπεζίτες παγκοσμίως που θα φυλακιστούν για τον ρόλο τους στην κατάρρευση μιας τράπεζας κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Το γεγονός ότι έως τώρα δεν έχουν υπάρξει καταδικαστικές αποφάσεις έχει εξοργίσει τους Ιρλανδούς φορολογουμένους, που αναγκάστηκαν να πληρώσουν 64 δισεκ. ευρώ –σχεδόν το 40% του ετήσιου ΑΕΠ– μετά την κατάρρευση της αγοράς ακινήτων που οδήγησε στη μεγαλύτερη διάσωση κρατικής τράπεζας στην ευρωζώνη.

Η κατάρρευση αυτή οδήγησε την Ιρλανδία σε τριετές πρόγραμμα διάσωσης το 2010 και το υπουργείο Οικονομικών είπε τον περασμένο μήνα ότι θα χρειαστούν άλλα 15 χρόνια για να ανακτηθούν τα κεφάλαια που διοχετεύθηκαν στις τράπεζες, οι οποίες βρίσκονται ακόμα σε λειτουργία.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Irish Life and Permanent Ντένις Κέισι καταδικάστηκε σε κάθειρξη δύο ετών και εννέα μηνών. Ο Γουίλι Μακάτιρ, πρώην οικονομικός διευθυντής στην Anglo Irish Bank που κατέρρευσε, και ο Τζον Μπόουι, ο πρώην επικεφαλής της τράπεζας

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Πως θάβεις μια ανεπιθύμητη μήνυση (όταν έχεις τα "κονέ")

Που λες φίλε μου, πες πως κάνεις 2 καταγγελίες για εισφοροδιαφυγή, φοροδιαφυγή και διασπάθιση Δημοσίου χρήματος, για ποσό τόσο μεγάλο που ξεπερνά κάθε φαντασία. Ας πούμε λοιπόν πως οι καταγγελίες ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ  (;;;;) χάνονται ! Και οι δύο !!!! Και Σε δύο διαφορετικές υπηρεσίες και οι  δύο !!!!  και για αυτό, επιθυμώντας να διασφαλίσεις το Δημόσιο χρήμα καταθέτεις μήνυση (ας πούμε την 1163) με "σχετικά" τις δύο καταγγελίες.

Μετάαααα βρίσκονται οι καταγγελίες και αφού βρεθούν "Κάποιος" συνδυάζει την μήνυση με κάποια άλλη μήνυση (ας πούμε την 976) . Και αφού τις συνδυάσει  (γιατί άραγε να το έκανε αυτό ;;;;) τότε έρχεται ΚΑΠΟΙΟΣ άλλος  και ΚΡΙΝΕΙ : "δεν υπάρχει συνάφεια" και τις διαχωρίζει. 

Τότε, ο Πρώτος τις συνδυάζει εκ νέου και τις βάζει στο αρχείο με αιτιολογία : κατ' άρθρον 43 !! Δηλαδή : 1 άγνωστοι δράστες 2. δε συνίσταται αδίκημα.

ΕΚΕΙ πλέον σου έρχεται η απορία : είναι άγνωστη μια επιχείρηση με μια 100άρα καταστήματα και με τακτή έδρα ή δεν αποτελούν οικονομικά εγκλήματα τα ανωτέρω περιγραφόμενα ;

Γιώργος  Θ. Κανελλάκης

Επιστρέφω ... μάγκες !!!

Καντεμογαμόσαυρε, δε φτάνει το κακό που έχεις προκαλέσει, τώρα κάνεις και σεισμούς

19:21 μ.μ. Σεισμική δόνηση έντασης 3.5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητή στην Κόρινθο προ ολίγων λεπτών. http://www.emsc-csem.org/Earthquake/earthquake.php?id=520729#map

MagnitudeM 3.5
RegionGREECE
Date time2016-07-28 16:17:29.2 UTC
Location38.19 N ; 22.94 E
Depth2 km
Distances72 km W of Athens, Greece / pop: 729,137 / local time: 19:17:29.2 2016-07-28
28 km N of Corinth, Greece / pop: 30,899 / local time: 19:17:29.2 2016-07-28
8 km SW of Koríni, Greece / pop: 1,138 / local time: 19:17:29.2 2016-07-28

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Μη πίνεις ρεεεεεεεεεε. Τουλάχιστον, ΟΧΙ ακόμη. Τα καλύτερα έρχονται !!!


Ελλάδα
Όχημα ΙΧ με 48χρονο επιβαίνοντα, ξέφυγε τα ξημερώματα από την πορεία του και έπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Αγ. Νικολάου στην Κόρινθο.

Ο 48χρονος που κατάφερε να βγει μόνος τους από τη θαλάσσια περιοχή μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Λαυρεντιάδη τα ΠΑΣΟΚικα από που τα έμαθες ;

Προ ολίγου στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ βγήκαν οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας των Φωσφορικών Λιπασμάτων στην Καβάλα, μαζί με την εργατολόγο τους η οποία -ούτε λίγο ούτε πολύ- δήλωσε : ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ΜΑΖΙ με μια ομάδα 5-6 "εργαζομένων" στήνουν μηνύσεις σε βάρος του προσωπικού επιθυμώντας και επιχειρώντας να απολύσουν το προσωπικό της παλιάς εταιρείας ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ. Αυτά δε (πρόσθεσε) τα έχει καταγράψει και η τριμερής (εκπρόσωπος υπουργείου, επιχείρησης, απολυμένος).

Για να δούμε λοιπόν τι έγραφε το Υπουργείο Εργασίας στην Έκθεσή του για την απόλυσή μου από την καραΠΑΣΟΚική τράπεζα Attica.

Αντωνόπουλε θα μας λείψεις. Σαν τον Γαμβρίλη ένα πράγμα. Εσύ Αθανάσιε φίλε μου καλέ ;

Η Attica Bank ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την αναδιάρθρωση του Διοικητικού της Συμβουλίου, με την αποχώρηση επτά εκ των μελών του, των κ.κ. Αλέξανδρου Αντωνόπουλου, Διευθύνοντος Συμβούλου, Δημητρίου Βογανάτση, εκτελεστικού μέλους, Αθανασίου Πρέσβελου, ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους, Ηλία Περτζινίδη, ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους, Αντωνίου Πρωτονοτάριου, ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους, Στυλιανού Πλιάκη, μη εκτελεστικού μέλους και Αθανασίου Σταθόπουλου, μη εκτελεστικού μέλους.

Και τώρα κύριε Ανακριτά και κύριε Εισαγγελεύ, θα ανοίξει ξανά ο φάκελος ;

Και τώρα κύριε Ανακριτά και κύριε Εισαγγελεύ, θα βγει από το "αρχείο" ο φάκελος ; Εκείνος ο "κακομοίρης" ο διπλός φάκελος που ΑΡΧΙΚΑ χάθηκε (;;;) ΜΕΤΑ μπερδεύτηκε (;;;;) και στο ΤΕΛΟΣ αρχειοθετήθηκε ;;;;

Επαναλαμβάνω πως : ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ! ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ !!!!! Ειδικά σε τέτοιους ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ καιρούς !!!! Για την Χώρα και τον Λαό !!!!

Και ΑΝ κερδίσουν τον σεβασμό μας ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ !!! Ψυχή τε και σώματι !!!!


Βλέπετε, εμείς, οι απλοί ΠΟΛΙΤΕΣ δεν χρησιμοποιούμε και δεν προσλαμβάνουμε εκβιαστές για να εφαρμόσουν "συμβόλαια εξόντωσης" όπως ... άλλοι, αλλά κινούμεθα μέσω του Νόμου και του Δικαίου !!!! Ε, λοιπόν, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να θάβετε φακέλους !!!

Υ.γ. ειδικά τώρα που, όσα είχαν καταγγελθεί από τον 10/2011  τα καταγγέλλουν και πρόεδροι Ταμείων κ.ά. !!!

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Αγαπητέ Νίκο καλησπέρα. Θα σου μιλήσω για κυκλώματα (ή, η μίζα)

Διάβασα με πολύ μεγάλη προσοχή το άρθρο σου : http://lobbystas.gr/Ποιος είναι ο Kyriakos MITSOLTAKIS με την offshore στον Παναμά ;, τα συνημμένα αυτού καθώς και της τελευταίας σου παραγράφου την "ευχή" στον MitsotaLki.

Ας σου πω λοιπόν κάτι που γνωρίζω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Πάνε χρόνια όταν κάπου στο 2003 που γινόταν ο πλειστηριασμός της κατοικίας μου στα Μανιάτικα Πειραιά (όπως έχω αφηγηθεί εδώ). Τότε γινόταν και άλλος ένας πλειστηριασμός, προσώπου που το γνωρίζω μια ζωή. Όταν τελείωσε ο άλλος πλειστηριασμός -που την την κατοικία την πήρε το ίδιο ΚΥΚΛΩΜΑ με αυτό που πήρε το δικό μου-, ο ιδιοκτήτης της γράφηκε στα "μαύρα κατάστιχα" του "Τειρεσία" μαζί με αριθμό ταυτότητας, ΑΦΜ, πατρώνυμο. Η καταγραφή δηλαδή των στοιχείων του ιδιοκτήτη ήταν ΠΛΗΡΗΣ ! 

Μα έλα που εκείνο το πρόσωπο ήταν παντρεμένο με κοπέλα θετή κόρη ενός εκ του "Παραδικαστικού Πειραιά"  που εκ της σύμβασης με την δανειοδότρια τράπεζα ήταν και εκείνη η δόλια συνιδιοκτήτρια του ακινήτου !!! 

Όταν όμως γράφηκε ο φίλος στον αδηφάγο Τειρεσία, σε εκείνη έγινε ένα ... λαθάκι. Εξηγούμαι. Ας πούμε πως λεγόταν Κατερίνα Λιτσάκη. Αντί του ορθού, ΛΟΓΩ των κυκλωμάτων που είχε "πλάτες" (που αισθάνονταν πανίσχυρα), εκείνη καταχωρήθηκε ως :

Πειραιώς & Σάλλας. Όλο (;;;) το story.

Για όσους έχουν (ακόμη) απορίες πως στοιχειοθετήθηκε, εφαρμόστηκε και λειτούργησε η προπαρασκευή και η συνέχιση του σημερινού καταντήματος της Χώρας ΜΑΣ, ποίος ήταν ο "ρόλος" τραπεζιτών και πολιτικών, ας καθίσει αναπαυτικά στην πολυθρόνα του, ας πάρει μαζί ένα πακέτο τσιγάρα και ένα τσιπουράκι και ας ... απολαύσει μεθοδεύσεις, "ελληνικό" (;;;) επιχειρείν, ... ανάπτυξη, και συγγραφή φωτογραφικών νόμων (κατά παραγγελία). 
Το αποτέλεσμα των ανωτέρω ; Ρίξτε μια ματιά στις τσέπες σας, στους λογαριασμούς πάνω στο τραπέζι σας ή σε εκείνους που είναι κολλημένοι στο ψυγείο με μαγνητάκια και κλάψτε !!!!
Γιώργος Θ. Κανελλάκης

Μιχάλης Σάλλας, εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι
γράφει ο Θοδωρής Αθανασιάδης 

Η ιστορία, την οποία θ' αρχίσουμε να διηγούμαστε, αρχίζει πριν ένα τέταρτο του αιώνα. Στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται ο "αρχάγγελος της κάθαρσης", ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, γεγονός που αν τολμούσες να το προβλέψεις άλλο ένα τέταρτο του αιώνα νωρίτερα, θα σε παίρνανε για μουρλό.

Ο Μητσοτάκης εμφορείται από νεοφιλελεύθερες ιδέες, με τις οποίες ονειρεύεται ν' αλλάξει την χώρα. Έτσι, επιλέγει ως στενούς συνεργάτες του δυο μεγάλους θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού και θαυμαστές του Φρήντμαν, τον...Στέφανο Μάνο και τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο, στους οποίους εμπιστεύεται βασικά υπουργεία-φορείς των σχεδιαζόμενων μεταρρυθμίσεων (δημοσίων έργων αρχικά και κατόπιν οικονομίας-οικονομικών στον πρώτο, εμπορίου και βιομηχανίας-ενέργειας στον δεύτερο). Αυτή η τριανδρία (στην αρχή συμμετείχε και ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς) σχεδίασε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο περιλάμβανε σχεδόν τα πάντα, από τις δημόσιες συγκοινωνίες μέχρι την ΑΓΕΤ Ηρακλής. Παράλληλα δε, προώθησε την "απελευθέρωση" της αγοράς μέσω της κατάλυσης κάθε κρατικού ελέγχου, από την τιμή του ψωμιού μέχρι την εκτέλεση μεγάλων τεχνικών έργων. Το ότι σε όλους αυτούς τους τομείς τα έκανε ρόιδο, δεν θα μας απασχολήσει εδώ. Εκείνο που θα μας απασχολήσει είναι ότι ανάμεσα

Εργοδότη μου στο ΤΣΜΕΔΕ, μήπως μπορείς να μου πεις τι έγινε με το κάτωθι ;

Και ρωτώ μιας και -τότε- στην Attica που εργαζόμουν, πριν απολυθώ μετά από 13 μεταθέσεις-αποσπάσεις-μετακινήσεις σε 15 μήνες και πριν ... απολαύσω μηνύσεις και αγωγές 1,7 εκατομμυρίων euro από τους Γαμβρίλη, Σταθόπουλο, Μάραντο and company, ακουγόταν στην Attica πως, η ζημία ανερχόταν στα 70-80 εκατομμύρια euro. Και αυτά πριν πάθει έμφραγμα, 10 μήνες μετά και πεθάνει, ο τότε πρόεδρος της Attica και του ΤΣΜΕΔΕ ο Αναστάσιος Κουμπλής. Τι να απέγινε άραγε με όσους

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Η σάπια πραγματικότητα. Ραγιά, τέλος τα ΕΣΠΑ. Μη πέφτεις από τα σύννεφα

Αυτή είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα του 2016.  Μία χώρα και μια οικονομία γεμάτη σκελετούς σε ντουλάπες, σεντούκια, θησαυροφυλάκια και υπόγεια, με μια κυβέρνηση που εδώ και έναν χρόνο χαϊδεύεται με τους περισσότερους από τους νεκροθάφτες του παρελθόντος και του μέλλοντος. Χωρίς, απ’ ότι φαίνεται, να αλλάζει έστω τη συνταγή.

Κι έναν κόσμο να πέφτει μονίμως από τα σύννεφα, και να μην βάζει μυαλό με τίποτα. Και σαν να μην τρέχει τίποτα, περιμέναμε πως θα πάει φυλακή κόσμος για την υπόθεση της Siemens για τα ωραία μας τα μάτια…

Ελλάκτωρ, J&P Αβαξ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΕΓΕΚ, Τεχνική Ολυμπιακή και Intracom (μέσω της Intrakat) συμμετείχαν με διαφορετικό χρόνο έναρξης έκαστη σε σύμπραξη –καρτέλ– για τη χειραγώγηση διαγωνισμών δημοσίων έργων, από το 1989 έως και το 2016.

Θέλεις να μάθεις και με ποιούς συνεργάτες; Να τι έγραφε το Inside Story στην «απόρρητη εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τα δημόσια έργα»:

«Με βάση την ίδια εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, συμμετοχή στις συνεννοήσεις είχαν κατά περιόδους και εταιρείες των ομίλων FCC, VINCI, Hochtief και Siemens, καθώς και

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Οι καλές πράξεις πάντα ανταμείβονται (η μίζα, νούμερο ... μεγάλο)


-Επ !!! Για πες μου τώρα που σε βρήκα. Πάνω σε μια συζήτηση μου είπαν "το και το". Ξέρεις κάτι για εκεί μέσα ;
-Ναι όντως έτσι είναι.
-Δηλαδή ; Πες μου τι ξέρεις
-Ο τύπος ήταν στο Δ.Σ. ενός οργανισμού. Είχε και κάτι δάνεια. Αρκετά μεγάλα. Κοντά στα 7-8 εκατομμύρια euro. Κάποια στιγμή δήλωσε πως αδυνατεί να τα πληρώσει. Τότε, ως εκ του θαύματος του τα διέγραψαν και τα έβαλαν στις αποσβέσεις.
-Και ;
-Χμμμ, μετά ο τύπος, το λαμόγιο, έκανε θετική εισήγηση στο Δ.Σ. για να δοθούν και νέα

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Χρήστος Σμυρλής. Σμυρλής ; Λιακατάς - Σμυρλής ; Κάτι μου θυμίζει αυτός

Τι ονομάζεται άραγε "πολιτική δίωξη" ; Με απλά λόγια, είσαι λαμόγιο του ΠΑΣΟΚ, είμαι -τότε- σταμπαρισμένος ως νεοδημοκράτης και επειδή "σας χαλάω την πιάτσα και δεν τα παίρνω" και  δεν είμαι σαν τα άλλα λαμόγια, της ΝΔ που λένε "σουτ, μη μιλάς γιατί και εσύ είσαι μέσα και αν συνεχίσεις να μιλάς, θα πάρεις πόδι" με πετάς έξω. Αυτά ως πρόλογος.
 
Κυρίως θέμα, εδώ, όχι !

Επίλογος τώρα. Βλέπω που λες, στο sibilla κάποιες φωτογραφίες που απαθανάτισαν την ΠΑΣΟΚίλα και μεταφέρω πως στην ομήγυρη ήταν παρόντες από δεξιά προς τα αριστερά οι Χρήστος Σμυρλής, Μιχάλης Νεονάκης, Μιχάλης Σάλλας κ.ά.

Κυρία Κορίνα Σαλεμή, βασική μάρτυρα κατηγορίας μου στην δίκη της Attica bank των βαθύτατα ΠΑΣΟΚΩΝ Γαμβρίλη, Σταθόπουλου, Αντωνόπουλου, Μάραντου (και σύσσωμου του ΠΑΣΟΚ βεβαίως - βεβαίως) είσαι συγγενής του Χρήστου Σμυρλή (τ. βουλευτή του ΠΑΣΟΚ) ; Μήπως σύζυγός του ; 

Ναι είσαι σύζυγός του και εξέχον μέλος της ΠΑΣΟΚίλας του ... τόπου. Δίκη που αφορά την κατηγορία πως ήμουν blogger ενόσω εργαζόμουν στην τράπεζα και δυσφημούσα την εταιρεία. Δίκη όπου οι δικηγόροι της τράπεζας είναι οι Γιάννης Μαντζουράνης (δεξί χέρι του Ανδρέα Παπανδρέου) και Νικόλας Κανελλόπουλος (δεξί χέρι του Γιώργου Παπανδρέου).

Κορίνα Σαλεμή, είσαι και Α' εξαδέλφη του Κώστα Σκανδαλίδη του ΠΑΣΟΚ ;;; ΝΑΙ ΕΙΣΑΙ !!!

Σημείωση : επειδή θα ακολουθήσει και το κυρίως θέμα ας πάρουν κάποιοι τα Tavor τους από τώρα. Θα τους χρειαστούν.

Υ.γ. Μηχανικοί, ΤΣΜΕΔΕ του 57% της Attica, μη σας πιάνει οίστρος. Δεν ήταν ούτε είναι δική σας η τράπεζα μιας και, ΑΝ ΗΤΑΝ, θα κάνατε ότι οφείλατε !!!!

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Κάποιοι ήταν καλοί (;;;) στο να ψάχνουν λογιστικά. Κάποιοι άλλοι έψαχναν τα πάντα

Το Duet παγώνει τα σχέδια για την Attica bank μεταξύ άλλων (Brexit) αλλά... και μιας περίεργης κατάστασης που έχει εξακριβωθεί με την αύξηση κεφαλαίου της Attica bank η οποία αποκαλύφθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με άρθρο του bankingnews.

Τι να συμβαίνει άραγε ; Ιδού η απορία, όπως θα έλεγε και ο φίλος ο Ουίλιαμ δια στόματος Άμλετ. Και αναρωτιέμαι καθώς ο προ ετών δάσκαλός μου στο τραπεζικό marketing ήταν σαφέστατος !!! "Τράπεζα σημαίνει Πίστη" και συμπλήρωνε ο έτερος αυτού "και valeur". Να υπάρχει θέμα σε "Πίστη" ... ή σε "valeur" άραγε ;

Και πριν το "τέλος" παραθέτω μια άκρως ενδιαφέρουσα σελίδα : thecookingaccountant.com για να διαβάζουν όσοι θέλουν να μαθαίνουν δημιουργική λογιστική.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Shut the fuck up. I am deeply moved. PASOK is looking for new bankers

Two bankers, connected with profound PASOK went to ... collect grass ...

So, mr Gamvrilis ex President of Attica bank with mr Tsohatszopoulos ex vice president of PASOK and prisoner now.


Mr Sallas (ex president of Piraeus bank) with mr Papandreou (ex president of PASOK)


Someone is missing. Oh yeah. mr Simitis with prisoner Mr Tsohatzopoulos. Leaders of PASOK


Mr John Gamvrilis i wish you to be like mr Sallas. Honorary President of Attica bank. Anyway, soon, you will be all toghether. Where ? Hmmmm ... 

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Γιάννη μας, μας αγαπάς ή τσάμπα πίνουμε ;

Να θέλουν να αγιάσεις και να μη σ αφήνει το διαδικτυακό περιβάλλον. Άντε τώρα. Ας θυμηθούμε ορισμένα από το πρόσφατο παρελθόν. Έλεγε ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ Γιώργος Παπανδρέου, στα forums που τριγύριζε πως "κυβερνά μια χώρα διεφθαρμένων". 

Ξεχνώντας όσα ειπώθηκαν από τον Γιώργο Κοσκωτά για λόγου του, στο 1' και 17'' του κατωτέρω video όπου, ο Κοσκωτάς ανάφερε πως τον πλησίασαν οι Γιώργος Παπανδρέου, Κατσανέβας και Κατσιφάρας και του ζήτησαν -μεταξύ των άλλων- και 50 εκατομμύρια δραχμές για την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ το 1985.




Μη θυμούμενος ίσως και τα όσα λέει για τον ΓΑΠ ο ομόσταυλός του, ο Μιχάλης

Γαμβρίλη μας λείπεις. Το ξέρεις. Γι αυτό δεν φεύγεις ;

Γιάννη Γαμβρίλη σου 'πα και προχθές πως μας λείπεις. Εδώ στο "7,4 εκ euro, με ψευδείς βεβαιώσεις σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από την Attica bank. Γαμβρίλη μας λείπεις". Και εσύ προφανώς, ως ξηγημένο παλικάρι, μας άκουσες όλους όσους σε λατρέψαμε και σε αποζητούμε και δε φεύγεις με τίποτα. Και ας λέει ο Αντωνόπουλος.

Όμως Γιάννη ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος σε ονομάτισε. Και το έκανε η εις διπλούν μάλιστα. Αναρωτιέμαι. Δε θες να φύγεις γιατί δεν έχεις τι να κάνεις στο σπίτι και βαριέσαι ή σε θέλουν "κοντά" για να βρεις κάτι να ... κάνεις μιλώντας για δάνεια και γενικότερα, πιστοδοτήσεις σε

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Το Τουρκικό ... πραξικόπημα και η τραπεζική πεπατημένη

Ήταν καλοκαίρι του 2007, λίγο μετά την 1η από τις 13 μεταθέσεις μέσα σε 15 μήνες, όπου είχα τοποθετηθεί στην (ανύπαρκτη στο οργανόγραμμα) θέση του Σύμβουλου Περιφερειακής Διεύθυνσης της Attica bank. Λόγω της θερινής ραστώνης οι εργασίες των χορηγήσεων (δημιουργία και ανανεώσεις πιστωτικών ορίων) ήταν και αυτές ήταν σημαντικά μειωμένες.

Η ομάδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης απαρτίζονταν από 6 άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του Περιφερειακού Διευθυντή. Του Λεωνίδα. Ένα μεσημεράκι έρχεται ο Λεωνίδας στον χώρο που είμαστε οι 5 που ελέγχαμε πιστωτικά όρια και λέει : "παιδιά, λόγω του αυξημένου όγκου εργασίας, σας έχω ανάγκη. Θέλω, όποιος θέλει απ' εσάς και συμφωνεί, αύριο να έλθει από τις 6 το πρωί για να πιάσουμε δουλειά με τα μπούνια". Οι υπόλοιποι συμφώνησαν. Εγώ δεν απάντησα. Μόλις έφυγε και πήγε στο γραφείο του, τον πλησιάζω και του λέω : "Λεωνίδα γιατί αγωνιάς ; Δεν έχουμε μεγάλο όγκο εργασιών". Και εκεί μου απάντησε : "Γιώργο, πρέπει κάποιες φορές να δείχνουμε στον περίγυρο πως τον έχουμε ανάγκη έτσι ώστε να είναι δεμένος γύρω μας". Με τον ίδιο και απαράλλακτο

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Οι κατσαρίδες των αρχοντικών και η "χρησιμοποίηση" της Δικαιοσύνης

Είναι αρχές του 2015 όταν καταγράφοντας εδώ τις σκέψεις μου, στο παρόν blog τόνιζα πως "Αν ξεφύγουμε από την προϊστορία και έλθουμε στην σύγχρονη εποχή, ας σκεφτούμε όλοι μας πόσες φορές διαβάσαμε πραγματικές ειδήσεις διαφθοράς, μίζας και ληστείας Εθνικού πλούτου από blogs και όχι την καθεστωτική ... πρόταση των ΜΜΕ" !

Κι αυτό, την ίδια ώρα που ... ευυπόληπτα  και ακριβοπληρωμένα sites πρότασσαν την τερατογενή ... άποψη ως ανάγκη και ως ικανή και αναγκαία συνθήκη ως υποχρέωση για να ... επιβιώσουμε ...

Που βάπτιζαν δε τις μίζες ως χορηγίες, αποδεχόμενα και προωθώντας -ουσιαστικά- την άποψη του μιζολήπτη, του λαμόγιου, του διαφθορέα !"


Όταν δε, λέμε blogs δεν εννοούμε τα ... θεοσεβούμενα ή/και τα τρομολάγνα που ... κυκλοφορούν. Όπως βεβαίως δεν εννοούμε τα ... blogs που στήνονται από εκβιαστές και αλήτες μόνο και μόνο για εκβιάζουν με το στυλάκι "εγώ τα ξέρω και αν δε τα ακουμπήσεις θα

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Εύγε Συριζανέλ (για το ξεπούλημα). Πάντα επιτυχίες (... και πόκεμον)

Το ξεπούλημα ενός εθνικού δικτύου σιδηροδρόμων κοστίζει πολύ λιγότερο από κάποιες μεταγραφές γνωστών χασογκόλιδων και μη. Παικταράδων ή παλτών, σίγουρα πάντως υπερεκτιμημένων στο χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου. Κι έχουμε:

1. Μπέιλ 100 εκ Ευρώ (2,2 τραινοσε)
2. Κ. Ρονάλντο 94 εκ Ευρώ (2,1 τραινοσε)
3. Ζιζού 73,5 εκ Ευρώ (1,6 τραινοσε)
4. Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς 69,5 εκ Ευρώ (περίπου 1,5 τραινοσε)
5. Κακά 65 εκ Ευρώ (1,4 τραινοσε)
6. Ε. Καβάνι 64,5 εκ Ευρώ (1,4 τραινοσε)
7. Ρ. Φαλκάο 60 εκ Ευρώ (1,3 τραινοσε)
8. Φίγκο 58,5 εκ Ευρώ (1,3 τραινοσε)
9. Φ. Τόρες 58,5 εκ Ευρώ (1,3 τραινοσε)
10. Νευμάρ 57 εκ Ευρώ (κάτι λιγότερο από 1,3 τραινοσε)
11. Χουλκ και Κρέσπο 55 εκ Ευρώ (1,2 τραινοσε)

Δηλαδή, οι 10 ακριβότερες μεταγραφές όλων των εποχών αξίζουν κατά μέσο όρο 1,5 τραινοσε ή με άλλα λόγια η τραινοσε δεν αξίζει ούτε όσο μια μεταγραφή ενός κορυφαίου (;) μπαλαδόρου. 

Παρεμπιπτόντως ιερά τέρατα και παιχταράδες όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος όπως ο

Αλέξανδρε Αντωνόπουλε καλημέρα. Πέρα ως πέρα.

Μιας και εγώ έχω ... μόνο μια 20ετία στο Credit (έλεγχο Πίστεως Δανείων) και μιας και εγώ δεν ήμουν κολλητός του Βενιζέλου και των Παπανδρέου και μιας και δεν είναι αρκετή η δική μου γνώμη, ας σου τα πει και ο έμπειρος χορηγητικός επιθεωρητής της τράπεζας Εργασίας. Εδώ, δε νομίζω να έχεις κάτι να αντιπαραθέσεις.

Κώστας Μονόπολης :   Χθες το βράδυ, άκουγα έναν παλιό συνάδελφο και νυν Δ.Σ. (σ.σ. Διευθύνοντας Σύμβουλο) της Attica bank, να λέει πολλές φορές το "ποίημα" : "τα πάντα είναι θέμα αξιολόγησης του αρμόδιου εγκριτικού κλιμακίου" !!!

Κε Δ.Σ., όταν δίνετε δάνειο σε ΜΜΕ (σ.σ. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης) χωρίς εμπράγματες ασφάλειες ή άλλες καλύψεις, χωρίς ΕΦΠ (σ.σ. Εγγύηση Φυσικού Προσώπου), με γνώμονα τις μελλοντικές πωλήσεις (!!) και με αρνητική θέση του Εισηγητή (credit officer !!) δεν είναι θέμα αξιολόγησης, είναι θέμα πίεσης και

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

7,4 εκ euro, με ψευδείς βεβαιώσεις σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από την Attica bank. Γαμβρίλη μας λείπεις.

Πατριώτη, σε ξαναρωτώ όπως και προχθές εδώ !!! ΕΝΦΙΑ ΠΛΗΡΩΣΕΣ ; 7,4 εκ/ρια euro σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από την Attica, με πλαστά έγγραφα. Είναι δε ΚΑΙ ληξιπρόθεσμα εδώ και 6 έτη ! Ποιος θα τα πληρώσει άραγε ; Μα, ο γνωστός μαλάκας !!!

"Ψευδείς βεβαιώσεις προσκόμισαν στην Attica Bank η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, όπως προκύπτει από την κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου της Attica Bank, Αλέξανδρου Αντωνόπουλου, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα δάνεια των τραπεζών σε κόμματα και ΜΜΕ. 

Οι βεβαιώσεις ανέφεραν ότι δεν έχουν εκχωρήσει την τακτική επιχορήγηση για τις ανάγκες άλλων δανείων, τα οποία χορηγήθηκαν από άλλες τράπεζες (το 2013 και το 2014). 

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνόπουλο, η ΝΔ έλαβε το 2011 δάνειο ύψους 2,4 εκατ. ευρώ. Το δάνειο αυτό έχει καταγγελθεί και είναι άμεσα απαιτητό. 


Το ΠΑΣΟΚ έχει λάβει δάνειο ύψους 5 εκατ. ευρώ το 2010, από το οποίο έχει αποπληρώσει 204 χιλ. ευρώ. Για το δάνειο αυτό συντρέχουν αστικές και ποινικές

Με τα λεφτά των άλλων, είναι φίλος μου ο επιχειρηματίας. Μη σε νοιάζει (η μίζα 9)

Καθόμουνα που λες φίλε μου στο κατάστημα που έχω αναλάβει ως υποδιευθυντής επιχειρηματικής πίστης προ 4-5 ημερών και κοιτούσα μια - μία τις συμβάσεις χορηγήσεων. Λέω από μέσα μου : νέο κατάστημα, 5-6 μηνών όλο κι όλο, δεν θα βρω τίποτα ... περίεργο. Από την άλλη όμως, ας τις δω, μιας και, όλες κι όλες ήταν καμία 20αριά. 

Φτάνω που λες Πατριώτη σε μια σύμβαση με εταιρεία ηλεκτρονικών συσκευών, μεγάλη και τρανή, γνωστή τοις πάσι. Κοιτώ την πρώτη σελίδα της σύμβασης. Υπογραφές ... καπούτ. Την βγάζω από την ζελατίνα και την ξεφυλλίζω. Υπογραφές πουθενά. Ούτε καν τύποις στην τελευταία σελίδα !!! Κοιτώ το online και βλέπω πως έχει χορηγητικό υπόλοιπο. Καμία 100άρα χιλιάδες euro.

Βάζω μια φωνή στον διευθυντή -και γνωστό ... παλικάρι της διοίκησης (και του συλλόγου)- : ρε παιδιά αυτή η εταιρεία έχει πάρει λιανώματα ; Με κοιτάει ξαφνιασμένος και μου λέει : "δεν έχει υπογραφές ε ; Το είχα ξεχάσει. Αλλά μη σε νοιάζει. Είναι φίλος μου"Ρωτώ ξανά "ρε

Ένα μικρό φουρνάκι μικροκυμάτων έχω και δεν αξιώθηκα να πάρω μια ηλεκτρική κουζίνα Siemens

από Nikos Roussis Πάντως, αυτός ο γνωστός (όπως μας πληροφορεί μερίδα του Τύπου χωρίς να μας λέει από πού είναι γνωστός) ποινικολόγος Ιωάννης Ματζουράνης, ο οποίος αναρωτιέται σήμερα αν υπήρχε σκοπιμότητα, από πλευράς Εισαγγελίας, στο να μην μεταφρασθούν στην γερμανική γλώσσα, δικόγραφα που αφορούσαν γερμανούς εμπλεκόμενους και κατηγορούμενους στην υπόθεση Ζήμενς, είναι αυτός που αναφέρει και η Βικιπίντια και θυμάμαι, βέβαια, κι' εγώ...

"Το φθινόπωρο του 1988 ανοίχτηκε μέσω του Ματζουράνη ένας τραπεζικός λογαριασμός στο όνομα του Κουτσόγιωργα στην Ελβετία. Στη συνέχεια, λίγες εβδομάδες πριν τοποθετηθεί επίτροπος στην... Τράπεζα Κρήτης, ο Ματζουράνης μετέφερε 1,200,000 δολάρια στον λογαριασμό του Μένιου Κουτσόγιωργα. Ο

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

246 εκ euro σε ΠΑΣΟΚ & ΝΔ. 202 σε ΜΜΕ. Κι αυτά, μόνο στην τράπεζα Πειραιώς !

Πατριώτη #eurolover, ΕΝΦΙΑ πλήρωσες ;  !!!


"Η Εξεταστική Επιτροπή συνεχίστηκε σήμερα με την εξέταση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργου Πουλόπουλου. Σύμφωνα με τον εξεταζόμενο μάρτυρα τα δάνεια των κομμάτων που έχει χορηγήσει η Τράπεζα Πειραιώς σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ αγγίζουν τα 246 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 240 εκατ. ευρώ έχουν καταγγελθεί. Στα ΜΜΕ το νούμερο αγγίζει τα 202 εκατ. ευρώ (έχουν καταγγελθεί) ενώ άλλα 76 εκατ. ευρώ βρίσκονται σε καθυστέρηση.


Σε ότι αφορά τα κόμματα ο Γ. Πουλόπουλος παραδέχτηκε ότι η δυνατότητα αποζημίωσης είναι εξαιρετικά δυσχερής για την τράπεζα αφού τα δάνεια έχουν εξασφαλίσεις μόνο σε ένα ποσοστό της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε, τα δάνεια της ΝΔ που έχουν καταγγελθεί ανέρχονται στα 131,4 εκατ. ευρώ και του ΠΑΣΟΚ στα 108 εκατ. ευρώ.


Ο Γεώργιος Πουλόπουλος, επεσήμανε ότι τα μεγαλύτερα ποσά των δανειοδοτήσεων της ΝΔ

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Κύριοι Εισαγγελείς, τώρα θα κάνετε ντου και σε τράπεζες ;

Εισβολή των φορολογικών αρχών μετά από εισαγγελική παραγγελία πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου 2016 το μεσημέρι στα γραφεία της ΑΕΠΙ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας). 
 
Οι φορολογικές αρχές προχώρησαν σε κατάσχεση σκληρών δίσκων υπολογιστών που ανευρέθηκαν αλλά και βιβλίων της εταιρίας, τα οποία ήδη τέθηκαν υπό επεξεργασία από τις φορολογικές αρχές.

Η εισβολή πραγματοποιήθηκε μετά τη συστηματική άρνηση της εταιρίας να δεχτεί ελέγχους από το Υπουργείο Πολιτισμού και τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Και όλα αυτά ενώ αρκούσε κάποιος να δει στον ισολογισμό του 2014 ότι με βάση τις παρατηρήσεις του Ορκωτού Ελεγκτή, τα κεφάλαια της εταιρίας ήταν αρνητικά κατά τουλάχιστον 12 εκ ευρώ. Από το Bankingnews

 Και τώρα ερωτώ. Ένα μήνα πιο πριν Κύριοι της Εισαγγελίας είχα θέσει μια απορία για τα στοιχεία που είχατε ζητήσει τότε από τις τράπεζες και μάλιστα είχατε δώσει εντολή να Σας παραδοθούν εντός 5 ημέρων. Το σχετικό (με τα σχετικά του) είναι εδώ : Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, κ. Ιωάννη Δραγάτση, θεωρείς δεδομένο πως οι λίστες θα είναι πλήρεις ; διερωτώμενος αν πιστεύετε πως τα στοιχεία που θα σας δοθούν πως είναι τα αληθή ! Τώρα, μετά την ΑΕΠΙ, θα μπείτε και στις τράπεζες ; Και ας μη το θέλει ο αντιπρόεδρος ...

Ήταν έγκλημα εκ προμελέτης. Και εσύ τι ρόλο έπαιξες Παναγιώτη ; Ο ΓΑΠ ; Οι άλλοι ;

Παναγιώτης Ρουμελιώτης (*): Για να σώσουν την Ευρώπη συνωμότησαν να σκοτώσουν την Ελλάδα. Για να σώσουν τις τράπεζες τους συνωμότησαν να σκοτώσουν την Ελληνική οικονομία. Είναι έγκλημα εκ προμελέτης. Είναι ένα ιστορικό λάθος που θα βαραίνει το ΔΝΤ και την μετέπειτα πορεία του γι αυτό και δε θέλει να συνεχίσει την χρηματοδότηση.

Ακούστε το 2λεπτο ηχητικό, κρατήστε ΜΟΝΟ ότι πρέπει και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για το ΠΟΙΟΣ-ΠΟΙΟΙ ήταν οι Δούρειοι Ίπποι του ΙΜF και των τοκογλύφων ... ετέρων !





Επιμύθιο : Ανήκω σ' αυτή την γενιά που ονομάστηκε "μεταπολιτευτική".

Ανήκω βιολογικά -θέλοντας και μη- στην γενιά που ενώ ήμουν παρών το βράδυ του Πολυτεχνείου, 9-10 ετών παιδάκι, απέναντι διαγώνια από την Πύλη του, στην Πατησίων 21, στο γραφείο του πατρός μου, που έβλεπα να φέρνουν στο χώρο του γραφείου ανθρώπους χτυπημένους άσχημα από το στρατό, κατοπινά σιχάθηκα τα άτομα που ξεπούλησαν τα πάντα (και πρώτιστα την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ) μόνο και μόνο για μια ... θεσούλα στην Παγκόσμια

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Είσαι περήφανος που είσαι Έλληνας ; Ντάξ ! Γελάσαμε και σήμερα.

Δε μου λες Καραμήτρο ; Διάβασες τα κατεβατά με τους οφειλέτες του Ελληνικού Δημοσίου ; Είδες πως έχουν μέσα κάποιες εταιρείες όπως η "Πειραϊκή Πατραϊκή", ή η "Ολυμπιακή Αεροπορία" ή ο -εξαφανισμένος- Κυριακίδης ;
Τα διάβασες εεε ; 

Δεν διάβασες όμως ... κάποια σημαντικά θέματα που πέρασαν στα "ψιλά". Παραδείγματος χάριν : Χάθηκε η "μάχη" για τη φέτα και τις ελιές Καλαμών - Οριστικά εκτός πλαισίου προστασίας. Πάπαλα Καραμήτρο μου το ΠΟΠ "ελιές Καλαμών". Πλέον -κάλλιστα- θα μπορείς να αγοράζεις "ελιές Καλαμών" από το Τζιμπουτί, από την Γουαδαλαχάρη ή από το Τατζικιστάν. 

Δε σου φτάνει αυτό ; Ε, τι να σε κάνω ; Άραξε στο κρεβάτι, δες τον Καμπουράκη στο Μega, άκουσε τον Ρουβά και ΜΗ μάθεις για το "Κούρεμα δόσεων, μείωση επιτοκίου, επιμήκυνση αποπληρωμής αλλά και μπόνους για τους συνεπείς δανειολήπτες περιλαμβάνουν οι

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

5 Ιουλίου 2015. Η μεγαλύτερη προδοσία του σύγχρονου Ελληνικού Έθνους


Μπορεί το "παλάτι" της πλ. Συντάγματος και το Μαξίμου να κάνουν πως δε θυμούνται. Μπορεί οι αυλικοί του να ξεχνούν. Μπορεί ο Εφιάλτης να κάνει τσιμπούσια και γιορτές στου Κάτω Κόσμου τα σκοτεινά σοκάκια. Δες το κατωτέρω 2λεπτο video και θυμήσου πως ΕΚΕΙ δεν ήταν "αριστεροί" - "δεξιοί" - "κεντρώοι" αλλά ΕΛΛΗΝΕΣ !!!



Ο Ελληνισμός όμως δεν ξεχνά ποιος έδωσε την χαριστική βολή στην Πατρίδα και στον Λαό. Όπως δε ξεχνά και ποιοι άνοιξαν την "Κερκόπορτα". Όπως και ποιοι (Πασοκ - Ν.Δ.) επί 40

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Τι θα φάμε σήμερα ; Ναζιστές με σκατά. Στη γάστρα

Υπότιτλος : Σούλτς. Ο πρόεδρος που δεν τέλειωσε ούτε Λύκειο.


Ανέκαθεν πίστευα και εξακολουθώ ακράδαντα να πιστεύω πως, τα "κοστουμάκια" της ... πολιτικής, με τα πτυχία, με τα γυαλιστερά ρολόγια και τα μουράτα PhD, MSc και με τις συναφείς ηλιθιότητες που στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν προάγουν επίπεδο, μόρφωση και δυνατότητες, αλλά, λαμογιά, απάτη και κυρίως, πόνο για τους Λαούς είναι οι καθ΄ ύλην υπεύθυνοι για το σύνολο των πολέμων, της φτώχειας, του πόνου, της απάτης και της μιζέρια του ανθρώπινου είδους. 

Σκεφτείτε Αδέλφια ΠΟΣΟΙ και ΠΟΙΟΙ ... μορφωμένοι μηχανικοί, δικηγόροι, ιατροί, οικονομολόγοι κλπ, έφεραν -διαχρονικά- την ανθρωπότητα στη σημερινή της κατάντια.

Εδώ όμως έχουμε ένα λακέ των πολυεθνικών επιχειρηματιών και των τραπεζιτών που δεν έχει τελειώσει ΟΥΤΕ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ και ηγείται του Ευρωπαϊκού ναζιστικού κοινοβουλίου !!!

Υ.γ. Αν γίνει σύγχυση μεταξύ των τίτλων που παίρνουν φοιτητές και μεταξύ των ανωτέρω περιγραφόμενων εγκληματιών, θα είναι κορυφαίο λάθος μιας και δεν υπάρχει η παραμικρή σχέση μεταξύ των ! 
Γιώργος Θ. Κανελλάκης

Από τον ξάδελφο Apostolos Apollon

Κοίτα να δεις ποιοι μας κυβερνούν και μας κουνάνε το δάκτυλο. Ο τύπος σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ευρωκοινοβουλίου στα "πτυχία" του το μόνο που έχει είναι "κατάρτιση για την άσκηση επαγγέλματος βιβλιοπώλη", ούτε μάστερ, ούτε phD, ούτε

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Υπήρχαν και θα υπάρξουν φορές

Κάποιες στιγμές χρειάζομαι να γυρίσω πίσω στο χθες και να δω όλα εκείνα στα οποία οι γύρω μου 'παν : "έκανες λάθος". Αυτές είναι οι φορές που έχει περάσει χρόνος για να σκεφτώ το πως λειτούργησε ο χρόνος, το πως πέρασε το φως πάνω από καταστάσεις. Το πως κρύφτηκε το σκοτάδι από τα σκαθάρια της μέρας.

Χρόνος γεμάτος από χαρές, λύπες, εντάσεις και ηρεμία. Χρόνος που το "άπλωμα" ταυτίστηκε το "μάζεμα" του κάβου καταμεσής κάποιας αντάρας. Χρόνος που το "χθες" ταυτίστηκε με το "πάντα" και τα "πιστεύω" μου με το πάθος, τα αδιανόητα και τα αδύνατα για τα οποία πάλεψα και νίκησα. Χρόνος που τα εμπόδια του με γέμισαν με δύναμη και οι χαρακιές του μου σήκωσαν ασπίδες έτσι ώστε, όχι μόνο να αντέξω μα και να περάσω απέναντι. Ένας αγώνας, έτσι. Για τις αρχές και τα ιδεώδη μου.



Και ύστερα ; Τι ακολουθεί άραγε ; Τι είναι αυτό που ονομάζεται αύριο ; Τίποτα. Απλά εκείνο που, μεθαύριο θα το βλέπω, θα το κρίνω και κυρίως θα το αντιμετωπίζω ως χθες. Ένα χθες

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Τάσο Πετρόπουλε, ΤΕ-ΛΕΙ-Ω-ΤΗ-ΤΑ. Πάντα τέτοιες επιτυχίες εύχομαι

Τάσο είδα την μεγαλειώδη σου συγκέντρωση στην Κοζάνη και συγκινήθηκα. Τι να σου πω. Δάκρυα χαράς από την λαοφιλία σου, έτρεξαν από τα μάτια μου. Το ενσταντανέ από το video της συγκεντρωσάρας σου.


"O υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιος Πετρόπουλος επισκέφτηκε την Κοζάνη, με αφορμή την ομιλία του το απόγευμα της Παρασκευής, στο Κοβεντάρειο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας που τρέχει αυτό το διάστημα από το ΣΥΡΙΖΑ με αρκετές ομιλίες ανά την Ελλάδα προκειμένου να αφουγκραστούν τον Ελληνικό λαό". Περισσότερα, εδώ.


Πάντα τέτοια Τάσο, έτσι ώστε να επανέλθεις σύντομα στην ελεύθερη αγορά και να με ξανα-προσφωνήσεις "γαϊδούρι", όπως και να με ξανακάνεις τσαμπούκικα σπρωξίματα ανάμεσα σε κόσμο, και στο τέλος να μου πεις ξανά πως είχες περάσει από στρατοδικείο και άλλες τέτοιες ομορφιές. Όπως εδώ :

Πολλή συγκίνηση των τελευταίο καιρό. 
Όπως με τον Θανάση Σταθόπουλο της Attica bank. 
Ή με τον Γιάννη Γαμβρίλη (τέως) της Attica bank. 
Ή με τον Βαγγέλη Δελή (τέως) της Attica bank και το ... πτυχίο του.

Υ.γ. Τάσο, μήπως ξέρεις τίποτα για όσα λέει στην έκθεσή του ο ελεγκτής των οικονομικών του Συλλόγου Εργαζομένων Αντώνης Μπαλαγιάννης της Attica bank

Επιστέφω.

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Κύριοι Εισαγγελείς οι τραπεζίτες είναι οι υπεύθυνοι. Και οι εντολείς τους !


Για το τρομακτικού μεγέθους και μόχλευσης "άνοιγμα" της "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ" μήπως πρέπει να πάρετε θέση διαλύοντας πλέον όσους παριστάνουν τα ... στελέχη και τις επιτροπές πιστοδοτήσεων στις τράπεζες ;

Κύριοι Εισαγγελείς, οι τραπεζίτες δεν ... δάνειζαν από τα χρήματα τους, ΑΛΛΑ από τα χρήματα του Ελληνισμού !!!! Χρήματα για τα οποία υποθηκεύτηκε και πουλιέται η Ελλάδα, κομμάτι - κομμάτι !
 
Μήπως πρέπει να πάρετε θέση για τον τρόπο με τον οποίο οι τράπεζες έδιναν χρηματοδοτήσεις μέσα στο 2016 στην Μαρινόπουλος ΑΕ ΕΝΟΣΩ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ (από το 2012) ;; 

Κύριοι Εισαγγελείς, οι μοχλεύσεις του "ν%"  στις πιστοδοτήσεις ενέχουν από δόλο μέχρι και ... σκοπό, μας μάθαιναν οι Δάσκαλοί μας στην Τράπεζα Εργασίας επί Αειμνήστου Κωνσταντίνου