Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Η ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ και η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ για την Attica bank

Τα στοιχεία για την Τράπεζα Αττικής που μας γνωστοποίησε ο κ. Κανελλάκης, με την αποστολή αποσπασμάτων πρόσφατης συνέντευξης του κ. Ρουμελιώτη στην ΕΡΤ1, επιβεβαιώνουν και αυτά το βλαβερό δρόμο που ακολούθησαν τις τελευταίες δεκαετίες οι παρατάξεις που διοικούσαν το ΤΕΕ και το ΤΣΜΕΔΕ, με τις αυταπάτες για αναπτυξιακές τράπεζες και λοιπά. 

Οφείλουν όλοι σήμερα να υπερασπίσουν τη μια και μοναδική θέση που μπορεί να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες και να λύσει το πρόβλημα της βλαβερής

διασύνδεσης του ΤΕΕ ΤΣΜΕΔΕ-ΕΦΚΑ και της Τράπεζας Αττικής. 

Να αποδεσμευτεί πλήρως το ΤΣΜΕΔΕ και ο διάδοχός του ασφαλιστικός φορέας από την υπόθεση της τράπεζας Αττικής και να επιστραφεί, με ευθύνη του κράτους το ένα περίπου δισεκατομμύριο που έχει αποσπαστεί από τα ασφαλιστικά αποθεματικά των μηχανικών κι άλλων συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ, σε συγκεκριμένο λογαριασμό, που πρέπει να κρατείται για την ασφαλιστική κάλυψη των μηχανικών κι άλλων ασφαλισμένων στο ΤΣΜΕΔΕ, και ο οποίος πρέπει να περιέχει και το σύνολο των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ που μεταβιβάστηκαν στον ΕΦΚΑ.

Τα καταγγελλόμενα σκάνδαλα στην τράπεζα Αττικής και η από καιρού εις καιρόν ξεφεύγουσα αποφορά τους, είναι μέσα στο πλαίσιο της γενικότερης σκανδαλώδους διαχείρισης του ιδρώτα των εργαζομένων από το μεγάλο κεφάλαιο και τις τράπεζες, που απορρόφησαν την περίοδο της κρίσης, σε συνθήκες ρεμούλας, εκατοντάδες δισεκατομμύρια, το μεγάλο μέρος του χρέους που έχει στην πλάτη του σήμερα ο λαός μας. Εντάσσονται μέσα στο βρώμικο πλαίσιο της γενικότερης σκανδαλώδους αντιλαϊκής διαχείρισης του καπιταλισμού, ενός συστήματος σαπισμένου πλέον, που δεν παίρνει γιατρειά και πού πρέπει οι εργαζόμενοι να το ανατρέψουν.

Για την ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ και την Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ (μελών της ΕΣΤΑΜΕΔΕ)

Κώστας Τζατζάνης Πρόεδρος ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ
Σταύρος Βαρουτσής γ. γραμματέας ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ

 ________________

Επισυνάπτουμε τα σχετικά αποσπάσματα αποφάσεων δυο Τακτικών Γενικών Συνελεύσεων, της ΕΣΤΑΜΕΔΕ της 7-6- 2018 και της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ της 5-2-2019 


Απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Η Τακτική ΓΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ της 7.6.18 αποφάσισε:

3…..
Οι μηχανικοί και άλλες κατηγορίες εργαζομένων έχουν διπλοπληρώσει για να έχουν σύγχρονη περίθαλψη και ικανοποιητική σύνταξη. Η κατακόρυφη υποβάθμισή τους είναι καθαρή κλοπή. Οι νέες περικοπές στις συντάξεις, οι νέες αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών και η παραπέρα φοροαφαίμαξη αποτελούν μέτρα αναδιανομής προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων και εμβάθυνσης της φτώχειας και όχι «κοινωνικής δικαιοσύνης» όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Οι νέες απώλειες στο εισόδημά μας θα κατευθυνθούν ως κρατική ενίσχυση προς αυτούς.

.. Ειδικά για τους μηχανικούς και τους συνταξιούχους του ΤΣΜΕΔΕ, μετά την κλοπή τεράστιων ποσών από τη δέσμευση αποθεματικών στην ΤτΕ και αργότερα με το PSI, καθώς και από την διαχρονική κλοπή, μέσα από τις «επενδύσεις» στην Τράπεζα Αττικής, που αποφάσισαν «διακομματικά» όλες οι ηγεσίες του ΤΕΕ και όλες οι κυβερνήσεις, δημεύτηκαν τα αποθεματικα και η ακινητη περιουσία του Ταμείου. Θεωρουμε ότι αυτα ανηκουν στους συνταξιουχους του ΤΣΜΕΔΕ.
..

5. Να σταματήσει άμεσα η προώθηση από το ΔΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ των αντιασφαλιστικών και αντισυνταξιουχικών προτάσεων για το ΤΜΕΔΕ και το επαγγελματικό ταμείο, τα αποθεματικά, την ακίνητη περιουσία, την Τράπεζα Αττικής, την ιδιωτικη ασφάλιση. Η ΕΣΤΑΜΕΔΕ οφείλει να αντιταχθεί στην χρησιμοποίηση για «αξιοποίηση» και εκμετάλλευση από το κεφάλαιο της περιουσίας του πρ. ΤΣΜΕΔΕ, που είχε ασφαλιστικό προορισμό. ….





ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ ΤΗΣ 5 2 2019

Η Γενική Συνέλευση της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5.2.9 στο κτίριο του ΤΜΕΔΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος κατάληξε στην παρακάτω απόφαση σχετικά με την πορεία της Ένωσης, σύμφωνα με το άρθρο 6, παρ. ΙV («Αρμοδιότητες της ΓΣ») εδ.1 του Καταστατικού.

…….

7. Το σύνολο των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ, της τάξεως σήμερα των 4 δις, από τα οποία το 1 ρουφήχτηκε από την Τράπεζα Αττικής, να δεσμευτεί με ευθύνη της κυβέρνησης σε λογαριασμό που θα χρησιμεύει μόνο για τις ασφαλιστικές ανάγκες των ασφαλισμένων στον ΕΦΚΑ-ΤΣΜΕΔΕ. Κανένας νόμος δεν μπορεί να καταργήσει αυτό το κοινωνικό μας δικαίωμα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου