Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Ψιτ, κοροϊδάκι ; (*)

Στο σημερινό 19-11-2015 κλείσιμο του χρηματιστηρίου οι τιμές των τραπεζικών μετοχών είχαν ως εξής :
Alpha bank : σκάρτα στα 6 cents και κεφαλαιοποίηση στα 728 εκ/ρια €
Αττικής : 1 cent και κεφαλαιοποίηση στα 10,5 εκ/ρια €
Εθνική :  32 cents και κεφαλαιοποίηση στα 1.131 εκ/ρια €
Πειραιώς : 2 cents και κεφαλαιοποίηση στα 128 εκ/ρια €
Eurobank : 1,6 cents και κεφαλαιοποίηση στα 235 εκ/ρια €
(κεφαλαιοποίηση = μετοχές x τιμή μετοχής)
 Είναι όμως αυτή η αλήθεια ; Εκφράζει την αλήθεια το "ταμπλό" ; ... ε, όχι δα ! ...

Σύμφωνα λοιπόν με τα book buildings, δηλαδή τις προσφορές που έκαναν οι νέοι επενδυτές (ποιοι να ναι άραγε ;;;) η Alpha αξίζει και πρόσφεραν 500 εκ/ρια, η ΕΤΕ 105 εκ/ρια, η Πειραιώς 18 και η Eurobank 147 εκ/ρια €.

Με απλά λόγια ρε κοροϊδάκι που περνιέσαι και για έξυπνος, οι τράπεζες που έριξες επί σειρά ετών εκατοντάδες δις σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και που το (δοσίλογο) κράτος
από Κωστάκη Καραμανλή και εντεύθεν έδωσε πάνω από 250 δις ευρώ, αξίζουν κάτι λιανά. 770 εκ/ρια euro !!! Τώρα θα πάρουν άλλα 10-20-30 δις !!!

Βεβαίως, ρε κορόιδο, ειδικά εσύ ψηφοφόρε των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, χωρίς να σημαίνει πως μένεις έξω εσύ των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ίσως να μη ξέρεις πως οι Λάτσης, Κωστόπουλος, Βαρδινογιάννης έχουν μηδενίσει. Δε το πιστεύεις ; Μα αφού στο είπε το banking news (χαχαχα) που σου είπε ρε ΘΥΜΑ πως επένδυσαν αλλά έχασαν. (χαχαχα). 


Ρε τα δόλια τι έπαθαν ... χαχαχα Και σε ρωτώ ρε κοροϊδάκι, σου φαίνεται απίστευτο, εταιρείες τους, να αγοράζουν για ένα κομμάτι ψωμί ότι ΕΣΥ και ΕΜΕΙΣ κτίσαμε με ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΦΡΑΓΚΑ ;; και μιλώ για τις τράπεζες ΤΟΥΣ !!! Αυτές που θα σου πάρουν και το σπίτι !!!! Κορόιδο !

* το "κοροϊδάκι", μετάφρασε το ως : "συνεργάσιμε δανειολήπτη", που σε λένε οι τραπεζίτες και οι τράπεζες και ως "μελλοθάνατο" και "μαλάκα" που σε λέει το lobbystas.gr

Και ξέρεις γιατί ; Διότι, αν είχε πάρει ο κόσμος, η κοινωνία, όσα έχουν πάρει οι τράπεζες ρε βλάκα, θα είχες γραμμένες τις ... καταθέσεις σου που ανέρχονται σε 120 δις, ενώ οι τράπεζες πήραν 250 και θα πάρουν και άλλα πολλά για να ... ανακεφαλαιοποιήσουν τα κεφάλαιά τους (η μήπως ήταν δικά σου ; )
Αντιστοίχως, θα είχες και εσύ ένα σκασμό φράγκα στην τσέπη για να ξοδέψεις, να αγοράσεις, να πληρώσεις ΦΠΑ, να προσληφθούν υπάλληλοι, να πάρει το κράτος φόρους κ.ο.κ. Τώρα όμως πήγαν όλα στην μαύρη τρύπα των τραπεζών που έδιναν δάνεια χωρίς εγγυήσεις σε κολλητούς τους και εσύ χρωστάς μέχρι τα τρισέγγονα σου τασσόμενος πίσω από κομματικούς στρατούς και παλαμάκηδες.

Κορόιδο που συνεχίζεις και ψηφίζεις τ$ιπροκαμμ€νο, ανελλιπώς ρε θύμα, όπως ψήφιζες και νδουλάρα και παστόκ προ 2-3-4-5 ετών για να συνεχίσουν να υπάρχουν με +50 bonus έδρες  τα κόμματά τους και όσοι παίρνουν bonus από τις τράπεζες
Ουστ ρε -ακόμη- κοιμισμένε ραγιά.

Διάβασε ρε θύμα  στον lobbysta και μάθε τι πραγματικά γίνεται και ΞΥΠΝΑΑΑΑΑ !!! http://lobbystas.gr/ξεφτίλες_ποτιλικοί
Διάβασε από το 2013 τι σου λεγε ο Θεοδόσης για την κατάσχεση του σπιτιού σου από τον 8/2013 και σκέψου ρεεεεεεεε !!!! Αν έχεις ακόμη μυαλό ...

Υ.γ. Για την Αttica που έχει κεφαλαιοποίηση 10 εκ/ρια και ζητάει 1 δις και 21 εκ/ρια, θα τα πούμε σύντομα. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου