Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Γιατί δια νόμου απαγορεύτηκε η μούντζα ; Δύο λόγοι

 Είχα χρόνια να συναντήσω την Μαριάννα. Όμως όταν τη συνάντησα έμαθα κάτι που δεν το χωράει ακόμη το μυαλό μου.

 

Γιατί δια νόμου απαγορεύτηκε η μούντζα ; Δύο λόγοι

.... εσύ νομίζεις πως τυχαία και δια νόμου απαγόρευσαν τη μούντζα ; Φίλε μου από την

έλευση των Μνημονίων και μετά, τίποτα δεν έγινε τυχαία ! Ο σκοπός τους δεν ήταν μόνο να διαλυθεί κάθε ελληνικό υπόβαθρο αλλά και να διαλυθεί η ψυχολογία του μέσου Έλληνα πολίτη.


Άκου και σκέψου κάτι. Είσαι μέσα στο αμάξι σου ή στη μηχανή σου και όπως οδηγείς σε κλείνει ένας άλλος οδηγός, χωρίς όμως να τρακάρετε. Τι έκανες μέχρι πρότινος ; 

Πάγωνες από την τρομάρα αλλά όπως έφευγες, του έριχνες μια μούντζα και ξελάφρωνες. Έτσι δεν γινόταν ;

Τώρα ενέταξαν την μούντζα στην απρεπή συμπεριφορά κι έτσι τιμωρείσαι με ποινή, πρόστιμο και αφαίρεση του διπλώματος σου για κάποιες ημέρες. 

Τι πέτυχαν με αυτή την "ένταξη" της Βυζαντινογενούς μούντζας στις απρεπείς συμπεριφορές ; Να πνίγεσαι. Να είσαι εξοργισμένος και να ακολουθούν χειρότερες καταστάσεις. Από έμφραγμα μέχρι χειροδικία και πιστολίδια.

 

Υπάρχει όμως κι άλλος ένας λόγος που απαγορεύτηκε η μούντζα. Οι Πακιστανοί θεωρούν την επίδειξη της παλάμης ως μέγιστη προσβολή. Και εμείς εδώ έχουμε μπόλικους ...


Χωρίζοντας από τη συνάντησή μου με την Μαριάννα σκεπτόμουν πόσο χάρηκα που την είδα καλά και που έμαθα ότι έχει πτυχίο Κοινωνιολογίας και Ψυχολογίας, αλλά και για όσα με έμαθε.


Για τη μεταφορά της συζήτησης, Νέο Αίμα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου