Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Οι άνθρωποι της δικαιοσύνης είναι ευέλικτοι και από τους πρώτους που αλλάζουν πολιτικό στρατόπεδο σε κάθε μεταβολή

Μη σε ξενίζει. Σε κάθε μεταβολή της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα, οι άνθρωποι της δικαιοσύνης είναι οι πρώτοι που αλλάζουν πολιτικό στρατόπεδο. 

 

Η οικογένεια δεν πρωτοτυπεί. Είχε παράδοση. Δεν αρκέστηκε στο βρώμικο 1989

Επί βασιλείας ήταν βασιλόφρονες, επί δικτατορίας χουντικοί, επί ΝΔ δεξιοί, επί ΠΑΣΟΚ σοσιαλιστές και ούτω καθεξής και επί μνημονίων ακραία νεοφιλελεύθεροι. Λίγοι απ' αυτούς φυλάσσουν Θερμοπύλες. Πολλοί λίγοι δυστυχώς.

Γι αυτό παίρνουν τις αποφάσεις που βλέπεις. Όχι μόνο επειδή είναι αποστειρωμένοι και ζουν σε ένα γυάλινο κλωβό και σε μια εσωστρεφή και φοβική κοινωνία που απαρτίζεται από τους δικούς τους, τους εντολείς τους και τα συμφέροντα.

 

Άλλωστε ξέρεις καλά ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από αποτυχημένοι δικηγόροι που έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι γιατί δεν είχαν τα κάκαλα να βγουν στην μαχόμενη δικηγορία. 


Πρέπει να ξέρεις ότι και επί πατέρα Μητσοτάκη η δικαιοσύνη είχε χάσει κάθε της αίγλη και επαφή με την κοινωνία αλλά και με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Βεβαίως και τότε ο κόσμος είχε πολύ κακή γνώμη για την δικαιοσύνη.


Και για να προβληματιστείς λίγο ακόμη, μπορείς να ψάξεις να βρεις αν οι δικαστές υποχρεούνται να δηλώνουν μετρητά, κινητά πράγματα μεγάλης αξίας όπως πίνακες, έργα τέχνης, πανάκριβα ρολόγια αλλά και θυρίδες ;



.......... ................

Δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου