Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Για όσους τα έχουν και δεν είναι (*)

* όσοι τα έχουν, ξέρουν για τι μιλώ, ενώ όσοι είναι, το ακούν όπου και αν σταθούν, όσο και αν χαζογελάνε από δειλία, μιας και είναι κλέφτες και ξέρουν μόνο να γλείφουν, να έρπουν και να φτιάχνει ο ένας την γραβάτα του άλλου, αλλά ποτέ να αντιτάσσονται.




Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Η μίζα (1) ή "έχει και για σένα"

Μια φορά και ένα καιρό σε κάποια μακρινή χώρα ήταν ένα σύστημα ξεπεσμένο και ξεφτισμένο από αλήτες που θεωρούσαν πως τα χρήματα που είχαν για να διαχειριστούν ως υπάλληλοι, ήταν δικά τους, ξεχνώντας πως ανήκαν σε μετόχους και εταίρους που τους είχαν προσλάβει για να εργαστούν και όχι για να κλέψουν.
Μια μέρα, σε ένα χώρο της εταιρείας έρχεται ένα αίτημα : "την βλέπεις την ΕΠΕ ; Θα την κάνουμε μια αύξηση. Από τα 150 χιλιάρικα στα 3,5 εκατομμύρια. Θα της δώσουμε ένα δανειάκι όπου θα έχουμε (είπε ο γνωστός μασόνος κοπρίτης) προσημείωση ως εξασφάλιση σε ένα "κτήμα" (!!!) 8 στρεμμάτων σε δασωμένο τόπο σε βουνό. Επί παραδείγματι όπως είναι η Πάρνηθα.

Μα το "κτήμα" δεν ανήκει σε φορέα της επιχείρησης, είπε ο ελεγκτής.
Ανήκει, του λέει ο μασονοπροϊστάμενος, σε εξωεπιχειρηματικό άτομο. Άλλωστε δική του είναι η εταιρεία και ο ... εμφανής είναι απλά "εμφανής" ...

Μπροστάρης ; Λέει ο ελεγκτής. Και πως θα το στοιχειοθετήσουμε αφού τα οικονομικά στοιχεία της ΕΠΕ δεν αρκούν ούτε για τα όσα έχει ήδη πάρει και δε μπορεί να τα ξοφλήσει, συνέχισε. Θα αλλάξει η

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Η γνήσια Δικαιοσύνη και η Πατριωτική Πολιτική το ύστατο καταφύγιο


Ενόσω η Πολιτική είναι η τέχνη της συνύπαρξης, της γειτνίασης και της συμβίωσης Εθνών, περιοχών ή ακόμη και γειτόνων, οι "πολιτικοί και οι πολιτικές" τους κατήντησαν ως βρισιά την έννοια "Πολιτική". Όπως κατήντησαν και οι συνδικαλιστές τον Συνδικαλισμό και κάποιοι δικαστικοί την Δικαιοσύνη.
1-3-2015 αυτοκτόνησε 37χρονος στους Λειψούς
3-3-2015 αυτοκτονία 38χρονου στο Χαλάνδρι
5-3-2015 αυτοκτόνησε 81χρονος που του έκλεψαν την σύνταξη στην Κρήτη
15-3-2015 αυτοκτόνησε στην Αχαία 57χρονος, πρώην αντιδήμαρχος Σάμου
19-3-2015 αυτοκτόνησε 75χρονος στο Μαντούδι
27-3-2015 αυτοκτονία γνωστού 49χρονου πολιτικού μηχανικού στην Χαλκίδα

Αυτό δυστυχώς είναι το "δελτίο" του τελευταίου μήνα την ίδια ώρα που ο κόσμος δεν ξέρει που να σταθεί και να πατήσει από τον βομβαρδισμό αθλιοτήτων ... ευρωπαϊκών και ντόπιων ... συμμάχων, από μια συγκυβέρνηση που προσπαθεί να πατήσει σε δύο βάρκες (Ε.Ε. και Ελλάδα) ΕΝΩ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ με υπόσχεση και όρκο να υπηρετήσει τον Ελληνισμό, από

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Για να γίνει η Ελλάδα, Ελλάδα. Η σειρά σας τώρα !

Είναι δεδομένο πως σε μια δίκη πρέπει ο κατήγορος να αποδείξει πως έχει υποστεί - συμβεί κάτι κακό. Όχι να αποδείξει ο κατηγορούμενος πως δεν το έκανε. Έτσι λοιπόν και σήμερα, για δεύτερη φορά, αντιμετώπισα το "ο κατηγορούμενος δεν απέδειξε πως δεν το έπραξε".

Ίσως να είναι ευκαιρία να κατηγορηθώ πως έριξα εγώ το αεροπλάνο στις Γαλλικές Άλπεις. Δε θα μπορέσω (εκ νέου) να αποδείξω πως δεν το έκαμα και έτσι θα βρεθεί η ευκαιρία να να εκτελεστώ δις εις θάνατον και να γλυτώσουν μερικά λαμόγια από την επιμονή μου να μη γονατίζω.

Ίσως μάλιστα, εγώ να παρέλαβα το usb stick από τον παπακωνσταντίνου και να αφαίρεσα τα συγγενικά του ονόματα, ώστε να κατηγορηθεί αδίκως ο προαναφερόμενος. Ούτε αυτό θα μπορέσω να το αποδείξω πως δεν το έκαμα.

Απότοκο αυτών ; 12 μήνες φυλακή, με αναστολή και 2.000 ευρώ ποινή που βεβαιώθηκαν στην φορολογική μου μερίδα. Εύγε ! Άξιος ο μισθός και η επιστημοσύνη μερικών. Άξιο επίσης και το στασιό μπροστά σε Ιερές Εικόνες, που σε εμένα, τουλάχιστον, σημαίνουν πολλά. 

Ρωτώ όμως όταν οι γερμανοί επικαλούνται πως δεν μπορούμε να επέμβουμε στην δικαιοσύνη (στο αίτημα της χώρας για την έκδοση χριστοφοράκου) που στέκεται στον αντίποδα της ... επίσκεψης στο πρόσφατο παρελθόν της τρόικα στα δικαστήρια, υπάρχει κάποια έννοια συμβατού, Κοινωνικής Δικαιοσύνης, Ευνομίας και Ισονομίας ; Υπάρχει καμία Ισονομία όταν για να προσφύγεις στον Άρειο Πάγο θες ... μερικές χιλιάδες euro ;
Ή μήπως θα ήμουν "καλός" αν δεχόμουν την "προσφορά" σύμφωνα με την οποία, μετά θα έπρεπε να το βουλώσω ;

Ειδικά μάλιστα όταν τα θεατρικά δικηγορικά γραφεία του βαθέως ΠΑΣΟΚ δείχνουν σε κάθε τους σημείο 2 πράγματα : α) πόσο μένος έχει το βαθύτατο ΠΑΣΟΚ μαζί μου και β) πόσο τρομοκρατημένοι είναι για να μη βγουν θέματα ΒΑΘΥΤΑΤΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ στην επιφάνεια. 

Πως το πες αυτό Νίκο Φίλη του Σύριζα ; "Έχουμε μεγάλη σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα και με αυτά της φοροδιαφυγής" ;
Πως το πες αυτό Γιάνη Βαρουφάκη ; "Να είσαστε μαζί μας και στην ρήξη" ; 
Πως το πες αυτό Πάνο Καμμένε ; «Θα τους λιώσω… θα διερευνηθούν τα πάντα…" μιλώντας για τον λόγο που η Ελλάδα φαλίρισε ;
Ειδικά με εσένα στο τέλος, Πάνο Καμμένε, θα συμφωνήσω σε ένα αν μη τι άλλο. Δε φοβάμαι. Και εγώ και πολλοί ακόμη. Που πολλοί ξέρουν όσα ξέρω και περισσότεροι παραλαμβάνουν ότι ξέρω. Στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δοσμένα όχι σε γερμανοτσολιάδες. Όχι σε πουλημένους, αλλά σε μετέχοντες στα κοινά και στο όραμα της Δημοκρατίας και της Αξιοκρατίας.

Και να λοιπόν. Και εδώ μια σειρά από ότι έχει κάνει ένας Πολίτης που στάθηκε ανέκαθεν απέναντι σε λαμόγια. 

Η σειρά σας τώρα ! Αν θέλετε να έχετε το περιθώριο να λέτε "συγκρουστήκαμε με κλέφτες, και απατεώνες και τους εξαφανίσαμε".
Και ξέρεις γιατί στο λέω Πατριώτη ; Μόνο και μόνο για να δείτε όλοι σας πως υπάρχει κόσμος, Πολίτες, που το παλεύουν. Σειρά σας τώρα !!!








Και αυτά είναι ΜΟΝΟ όσα ξέρουν ότι γνωρίζω. Υλικό υπάρχει πολύ. Πάρα πολύ. Διανεμημένο και διανεμόμενο συνεχώς. Υλικό που περιλαμβάνει λόγους που 860 εκ/ρια euro ... έγιναν, σκάρτα, 65 εκατομμύρια. 
Και μαζί με όλα, ... αρνητές να τα παραλάβουν, δημοσιογράφοι, κόμματα και ... (απο)κόμματα ...

Ξανά λοιπόν ! Είναι η σειρά σας τώρα !

Μη ζητώντας χάρη και χατήρι από κανένα, αλλά και μη γονατίζοντας και μη προσκυνώντας κανέναν κλέφτη, 
Γιώργος Θεοδώρου Κανελλάκης
Πλήρως πολιτικοποιημένος μέχρι το μεδούλι, αλλά όχι πολιτικάντης

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

About EFL









One of EFF’s goals is to give you a basic roadmap to the legal issues you may confront as a blogger to let you know you have rights and to encourage you to blog freely with the knowledge that your legitimate speech is protected. To that end we have created the Legal Guide for Bloggers a collection of blogger-specific FAQs addressing everything from fair use to defamation law to workplace whistle-blowing.

In addition EFF continues to battle for bloggers’ rights in the courtroom:
Bloggers can be journalists (and journalists can be bloggers).
We’re battling for legal and institutional recognition that if you engage in journalism you’re a journalist with all of the attendant rights privileges and protections. (See
Apple v. Does.)


Bloggers are entitled to free speech.
We’re working to shield you from frivolous or abusive threats and lawsuits. Internet bullies shouldn’t use copyright libel or other claims to chill your legitimate speech. (See OPG v. Diebold.)

Bloggers have the right to political speech.
We’re working with a number of other public-interest organizations to ensure that the Federal Election Commission (FEC) doesn’t gag bloggers’ election-related speech. We argue that the FEC should adopt a presumption against the regulation of election-related speech by individuals on the Internet and interpret the existing media exemption to apply to online media outlets that provide news reporting and commentary regarding an election — including blogs. (See our joint comments to the FEC [PDF 332K].)


Bloggers have the right to stay anonymous.
We’re continuing our battle to protect and preserve your constitutional right to anonymous speech online including providing a guide to help you with strategies for keeping your identity private when you blog. (SeeHow to Blog Safely (About Work or Anything Else).)


Bloggers have freedom from liability for hosting speech the same way other web hosts do.
We’re working to strengthen Section 230 liability protections under the Communications Decency Act (CDA) while spreading the word that bloggers are entitled to them. (See Barrett v. Rosenthal.)

If you’d like to spread the word about our work consider adding an EFF Bloggers’ Rights Badge to your blog or website.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

GRexit και Gracciden. Μπορούν ακόμη να σε φοβερίσουν ;

Εν πρώτοις πες τους να πάνε στο διάβολο !

Πάμε πάρα πέρα φίλε της Ευρωπαϊκής (ναζιστικής *) Ένωσης. Με ποιο μηχανισμό μπορούν να διώξουν ή έστω να ασκήσουν veto οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. ;
Μήπως υπάρχει μηχανισμός έστω στην Ευρωζώνη ; Αν ναι, ποιος είναι αυτός ; Από ποια άρθρα της, εκπορεύονται οδηγίες πως μπορεί κάποια χώρα να διώξει μια άλλη ; 

Προχωρώντας, για σκέψου σε παρακαλώ, με δεδομένο ότι η Ε.Ε. ευαγγελίζεται πως αποτελεί Ευρωπαϊκό ανάλογο αυτού των Η.Π.Α., όταν πτώχευσε το Ντιτρόιτ στην Καλλιφόρνια, το απέπεμψαν από αυτήν ; Συνέβη μήπως κάτι δυσμενές για το Στόκτον της Καλιφόρνια ; 

Ας πάμε παραπέρα. Η Καλιφόρνια που τα χρέη της είναι δυσθεώρητα, αντιμετώπισαν κάποιο θέμα αποπομπής τους από τις ΗΠΑ ; Μήπως και αυτές οι ίδιες οι ΗΠΑ που εκδίδουν πράσινα κωλόχαρτα μια φορά το έτος, θα αποπεμφθούν από την Γη ; 
Πως θα μας διώξουν από το @@@@euro ; Με τι δικαιολογία ; Το υψηλό μας χρέος έναντι του ΑΕΠ ; H Ιταλία είναι στο 133%, η Πορτογαλία στο 130% ! Και ; Τι έγινε ; Θα βγάλει κανείς την Ιταλία από το euro (τους) χωρίς η ίδια να το θέλει ; Πως ;
.... ενημερωτικά και μιας και μιλάμε για εξωτερικό χρέος προς ΑΕΠ, η Ιαπωνία είναι στο 227%, και αν

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Μηνύσεις αυταπάγγελτες (;;;) σε συνδικαλιστές που δεν ανήκουν στην σφαίρα της ΓΣΕΕ ; NAI !

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε ζητήσει από το ΤΕΕ προ μηνός, τα στοιχεία επικοινωνίας 8 μελών του, ώστε να τα ενημερώσει για υπόθεση τους (εισαγγελική έρευνα). Το ΤΕΕ αντί να τοποθετηθεί πολιτικά ως όφειλε σε σχέση με αυτό (δηλαδή να ζητήσει ενημέρωση για τους λόγους της έρευνας, ποιός τη διέταξε, με ποιες κατηγορίες) μια και αφορούσε σε κινητοποιήσεις στο ΕΤΑΑ (το 2013 και το 2014) στις οποίες και το ίδιο το ΤΕΕ είχε καλέσει, έσπευσε δια του Αντιπροέδρου του να αποστείλει τα στοιχεία (ο εκπρόσωπος μας το είχε επισημάνει αυτό στη ΔΕ, αλλά δε λήφθηκε υπόψιν).

Περισσότερα εδώ : 

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Ισλανδία - Ελλάδα σημειώσατε ... άστα να πάνε ...

Ισλανδία : Νησιωτική χώρα με πληθυσμό 320.000. Νόμισμα : Ισλανδική Κορώνα. ΑΕΠ : 15 δις $. ΑΝΕΡΓΙΑ : 3%
Ελλάδα : Χώρα με πληθυσμό 11.000.000. Νόμισμα : euro, ΑΕΠ : 200 δις $. ΑΝΕΡΓΙΑ : 26,5%
Στο σχετικό διάγραμμα τα της Ελλάδας αποτυπώνονται με την διακεκομμένη γραμμή, ενώ τα της Ισλανδίας με την συνεχή.

Αυτό όμως που δεν αποτυπώνεται σε κανένα διάγραμμα είναι το εξής : η Ισλανδία έβαλε φυλακή τραπεζίτες που έκλεβαν, ενώ η Ελλάδα όχι.

Επίσης, η Ισλανδία ΑΡΝΗΘΗΚΕ να μπει σ' αυτό που ονομάζουν μερικοί ως Ευρωπαϊκή ... ένωση (τεράτων), διέγραψε τις οφειλές των στεγαστικών δανείων από τους μισούς της Πολίτες και κυρίως, αρνήθηκε να πληρώσει τους διεθνείς τοκογλύφους ( αυτούς που ονομάζουμε "αγορές").  Η Ελλάδα τι περιμένει άραγε ;;;

Σημείωση. Η Ισλανδία εδώ και 2 έτη περίπου βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικής ανάκαμψης και ο Λαός της στήνει εκ νέου το "αύριο" του, έχοντας μια για πάντα στείλει ... συμμάχους και "αγορές" εκεί που τους πρέπει !

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Μια μέρα, την "ημέρα της γυναίκας" ;

Σήμερα εορτάζεται "η ημέρα της γυναίκας", εορτή που όπως όλες οι άλλες του είδους, με βρίσκουν παγερά αδιάφορο μιας και αλίμονο στην ανθρωπότητα αν δίδονται τιμές μέσω ομότιμων εορτών μια φορά το έτος σε παιδιά, γυναίκες, μητέρα, ειρήνη κλπ κλπ.
Αλίμονο εν τω προκειμένω αν όλο το έτος ένας "μαχαλόμαγκας" σαπίζει στο ξύλο την σύντροφο του και την πιέζει ψυχολογικά και σωματικά για να του δώσει τις οικονομίες της ή και να προσημειώσει ότι έχει και δεν έχει και θεωρεί πως ... εξιλεώνεται με το να της πάει μια φορά το έτος ένα μπουκέτο λουλούδια (στην καλύτερη των περιπτώσεων) ή απλώς εκείνη την ημέρα να μην την κτυπήσει ...

Παρ΄ όλα αυτά, η συγκεκριμένη εορτή (η εορτή της γυναίκας) έχει μεγαλύτερη σημασία απ΄ όσο γνωρίζει ο πολύς κόσμος που την θεωρεί απλώς και μαναδιαίως  τιμητική έναντι του γυναικείου πληθυσμού.

Η μέρα αυτή συμβολίζει την εξέγερση των γυναικών που εργάζονταν σε κάποια κλωστοϋφαντουργική βιοτεχνία στην Νέα Υόρκη, την8-3-1857 απαιτώντας

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΓιάΝη ούτε στο μυαλό τους να 'σουν

Αγαπητέ ΓιάΝη, μιας και διαβάζω πως θα βγουν στο σεργιάνι "καλωδιωμένοι" για να κτυπήσουν την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή, ένα έχω να σου πω.

Να δεις που θα σκάσει κάποια ΜΕΓΑΑΑΑΑΑΑΛΗ αλητοπαρέα να ζητάει παρακαλώντας "πλάτες" και που θα προσπαθεί να σας πείσει όλους στην Κυβέρνηση πως ότι έκανε, το έκανε για το καλό ... (ΤΟΥΣ). Ξέρεις τι λέω. Ακόμη και για κάτι βιλίτσες στις offshore ή με τα στεγαστικά με cash collateral.

Αρχικά, δεν θα έλθουν σε  εσένα. Δεν θα ζητήσουν πλάτες από εσένα, αλλά από άλλους. Και κάτι έχω ... κάποιους, κατά νου, ΜΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΝΑΙ ΑΡΓΑ !!!


Όπως θα λεγε το www.olympia.gr​ και το www.lobbystas.gr​, συνεχίζεται ... (αλλά όχι για πολύ).

Α, ναι ! Και μιας και ανάφερες για καλωδιώσεις, να δεις που θα βρεθεί κάτι έτοιμο. Και δεν θα 'ναι για καμία τυρόπιτα, αλλά για δεκάδες εκατομμύρια.
Και τότε, το χέσιμο θα πάει σύννεφο ΓιάΝη σε μερικούς αλήτες, αλλά και στον κόσμο, από το γέλιο. Όχι στον κόσμο που εκμαύλισαν, μα σε μια αλητοπαρέα βρωμο-νεοδημοκρατικών-πασόκων. Με ... ότι προβιά και αν φορούν ... σήμερα.