Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Μια μέρα, την "ημέρα της γυναίκας" ;

Σήμερα εορτάζεται "η ημέρα της γυναίκας", εορτή που όπως όλες οι άλλες του είδους, με βρίσκουν παγερά αδιάφορο μιας και αλίμονο στην ανθρωπότητα αν δίδονται τιμές μέσω ομότιμων εορτών μια φορά το έτος σε παιδιά, γυναίκες, μητέρα, ειρήνη κλπ κλπ.
Αλίμονο εν τω προκειμένω αν όλο το έτος ένας "μαχαλόμαγκας" σαπίζει στο ξύλο την σύντροφο του και την πιέζει ψυχολογικά και σωματικά για να του δώσει τις οικονομίες της ή και να προσημειώσει ότι έχει και δεν έχει και θεωρεί πως ... εξιλεώνεται με το να της πάει μια φορά το έτος ένα μπουκέτο λουλούδια (στην καλύτερη των περιπτώσεων) ή απλώς εκείνη την ημέρα να μην την κτυπήσει ...

Παρ΄ όλα αυτά, η συγκεκριμένη εορτή (η εορτή της γυναίκας) έχει μεγαλύτερη σημασία απ΄ όσο γνωρίζει ο πολύς κόσμος που την θεωρεί απλώς και μαναδιαίως  τιμητική έναντι του γυναικείου πληθυσμού.

Η μέρα αυτή συμβολίζει την εξέγερση των γυναικών που εργάζονταν σε κάποια κλωστοϋφαντουργική βιοτεχνία στην Νέα Υόρκη, την8-3-1857 απαιτώντας

καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ήταν η περίοδος όπου η αξία της ζωής του  γυναικείου εργατικού δυναμικού ήταν μικρότερη αυτής της εξώπορτας στον προαύλιο χώρο της οποιασδήποτε επιχείρησης.

Μα θα  ΄ταν άτοπο και εθελοτυφλία να μη θυμηθούμε πως και σήμερα σε πολλές χώρες της Γης η αξία της γυναικείας υπόστασης ουδόλως απέχει απ  αυτή των δούλων ή/και των ... σκευών γέννησης και ικανοποίησης (τεράτων).

Ας φέρουμε στο νου μας πως στην σημερινή Ινδία, ... (πα)τέρας έθαψε το κοριτσάκι του μιας ... και δεν ήταν αγόρι. Ας θυμηθούμε την κλειτοριδεκτομή που γίνεται ακόμη και σήμερα σε Αφρική, Ασία αλλά και σ αυτή την Ευρώπη. Ειδικά επ  αυτού δεν θέλω να επεκταθώ στις υπάνθρωπες φρικαλεότητες που γίνονται αλλά όποιος έχει τα κότσια ας διαβάσει εδώ κάτι σχετικό ... http://el.science.wikia.com/wiki/kleitor

Μήπως επίσης να θυμηθούμε το trafficking (εμπόριο γυναικών ως δούλος και σκεύος ηδονής) ανά την υφήλιο όταν σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ περί τα 7.000.000 πέφτουν θύματά του ; 

Μήπως να μιλήσουμε για τους ... μορφωμένους που με την οικογενειακή τους βία δημιουργούν σημερινά παιδιά και αυριανούς πολίτες τέρατα ; (η ενδοοικογενειακή βία έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις δυστυχώς στον μορφωμένο πληθυσμό τα τελευταία 10 έτη).

Η πραγματικότητα για την γυναίκα είναι πως πρόκειται περί μιας πολυσχιδούς και ταλαιπωρημένης ύπαρξης από την ανθρωπότητα που λειτουργεί ταυτόχρονα ως μάνα,  φίλη, παρέα, τροφός, δασκάλα, εργάτρια στο σπίτι και έξω, και γενικώς  στηρίζει ως γεννήτωρ την συνέχιση του είδους και κυρίως την ψυχική και ψυχολογική διατήρηση των ανδρών.
 
Κύριοι και μιλώ ειδικά στον ανδρικό πληθυσμό, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να στεκόμαστε αντρίκια, μέ κώδικα Τιμής απέναντί τους, κάθε μέρα και στιγμή, ακόμη δίνοντας και τόπο στην οργή στις όποιες ανθρώπινες και φυσιολογικές τους εξάρσεις που προέρχονται από την πολυσχιδή τους δράση και όχι να τις ... τιμάμε άπαξ του έτους. Οφείλουμε να τις τιμάμε αλλά και να τις απολαμβάνουμε, πάντα όμως με γνώμονα αυτόν της ισότητας και όχι του χαμερπή ... λεμέ-ανδρισμού που ουδόλως διαφέρει απ΄ αυτόν που φέρεται άσχημα σε ότι δεν έχει την ίδια τεστοστερόνη και δύναμη με εμάς.  Άλλως η διαφορά μας από ψυχανώμαλα τέρατα είναι ανύπαρκτη !

Γυναίκες χρόνια σας πολλά και ειδικά εσείς στην Ελλάδα, κρατήστε Θερμοπύλες αξιών και Τιμής, μεταλαμπαδεύοντας όσα σας άρεσαν στην ζωή σας και διδάσκοντας με αρνητικό τρόπο έκφρασης όσα σας ταλαιπωρούν. 

Έτσι το "αύριο" θα είναι αλλιώτικο και κυρίως, ανθρώπινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου