Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Αμ εισπράττονταν τα ενοίκια, αμ δεν αποδίδονταν ...

Κάθειρξη έξι ετών στον καθένα επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στον τέως δήμαρχος Καλαμαριάς Χριστόδουλο Οικονομίδη και τον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου Δημήτρη Λέκκα, για απώλειες μισθωμάτων -ύψους 342.000 ευρώ- συνδεόμενα με δημοτικό ακίνητο, την περίοδο 2002-2010.

 

Η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια κατά τη διερεύνηση του οικονομικού σκανδάλου που αποκαλύφθηκε στη Δημοτική Επιχείρηση Τελετών και Αρωγής Καλαμαριάς (ΔΕΤΑΚ), για το οποίο καταδικάστηκαν το περασμένο καλοκαίρι τρία πρώην στελέχη της Επιχείρησης. Οι απώλειες μισθωμάτων, κατά το παραπεμπτικό βούλευμα του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου, αφορούσαν την εκμετάλλευση αίθουσας δεξιώσεων στα κοιμητήρια Καλαμαριάς, την οποία η ΔΕΤΑΚ -χωρίς προηγούμενη νόμιμη παραχώρηση του δικαιώματος από το Δήμο- εκμίσθωνε σε τρίτους, ενώ εισέπραττε, αντί του Δήμου, τα μισθώματα, μέσω παράνομων διαδικασιών.

 

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους κ.κ. Οικονομίδη και Λέκκα για απιστία στην υπηρεσία σε βάρος ΟΤΑ, με την επιβαρυντική περίπτωση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, ενώ τους αναγνώρισε ελαφρυντικά, τον πρότερο έντιμο βίο στον πρώτο και την μετέπειτα καλή συμπεριφορά στο δεύτερο. Αποφασίστηκε δε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα οι καταδικασθέντες -που αρνήθηκαν στις απολογίες τους την κατηγορία- να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την εξέταση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Αντίθετα με τους παραπάνω, το δικαστήριο ... 

η συνέχεια στο Lobbystas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου