Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Μαθημένα τα βουνά απ' τα χιόνια

Είχες δίκιο φίλε μου Νικόλα. Διαχείριση κάνουν της κρίσης. Είχες δίκιο ! Και ας μην ήθελα να το πιστέψω και παρά τις κατ΄ ιδίαν επαφές μου με κάποιους εξ αυτών, όπου ορισμένοι μου τα είχαν 'πει (και αυτοί) με το Ν και με το Σ.

Το κακό όμως δεν είναι πως είχες δίκιο μα το ότι ακούω γύρω μου εξαγριωμένο κόσμο. Πολύ εξαγριωμένο κόσμο, που πλέον μαζεύεται και συζητά και δεν εννοώ μέσα από υπολογιστές.

Είναι κιοτήδες του κερατά που ως άλλοι "λεφτά υπάρχουν" και ως άλλοι με τα "Ζάππεια" μετέτρεψαν το ΟΧΙ ενός λαού σε ΝΑΙ, ως χαλασμένα πληκτρολόγια που πατάς το γράμμα Α και σου γράφει το Ω μόνο και μόνο προς χάριν του 4ου Ράιχ  και του εργαλείου του, του Λούγκερ, που πλέον ονομάζεται euro.


Μα ξεχνούν πως τα χαλασμένα εργαλεία τα πετάμε, αφού -από το δίκαιο θυμό μας- τα
σπάσουμε σε κομματάκια. Και όχι στην ανακύκλωση αλλά σε καμία χωματερή, για να πάνε εκεί που ανήκουν.

Έλεγε ένας φίλος πως με δεδομένο πως ο Παπανδρέου ήταν προδότης, ο Σαμαράς και Ν.Δ. του ήταν 2 φορές προδότης αφού έπαιξε με ένα πονεμένο λαό. Ετούτοι όμως που προσπέρασαν τα προγράμματα της Θεσσαλονίκης και τα "σκίζουμε μνημόνια", "με ένα νόμο ήλθαν τα μνημόνια, με ένα θα φύγουν", "δεν αναγνωρίζουμε πρωτοκαθεδρία στους Γερμανούς" και πολλά άλλα, προχώρησαν ένα βήμα παρά πέρα. Προέβησαν σε ένα στυγνό πραξικόπημα, χειρότερο από εκείνο των καραβανάδων του 1967, αφού παραγνώρισαν τις δεσμεύσεις τους και παραποίησαν την δυνατή φωνή του κόσμου, στο ολίγων ημερών ΟΧΙ Του.

Δε πειράζει. Πάμε για άλλα. Εκείνοι όμως δε θα πάνε αφού, ότι και να πουν προεκλογικά θα εισπράττουν τόσο φτύσιμο (εκτός από τα κομματόσκυλά τους) που δε θα μπορούν να πουν "ψιχαλίζει". Και μαζί με αυτούς θα τελειώσει για πάντα η περίοδος της ... Μεταπολίτευσης. Μιας Μεταπολίτευσης που δεν έληξε με την εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ και την κατακρήμνιση της ΝΔ σταχνάρια του ΠΑΣΟΚ, αλλά θα λήξει με την εξαφάνιση των απογόνων και του Λεωνίδα Κύρκου, που έδωσε συνέντευξη στον ακραίο νεοφιλελεύθερο Αλέξη Παπαχελά, στην οποία βυσσοδομούσε πάνω στους συντρόφους του. Και την έδωσε με την αίρεση πως θα την δημοσιεύσει μετά το θάνατό του ! (Για όσους δε το ξέρουν, ο γιος του Κύρκου, είναι euroβουλευτής στο Ποτάμι του Σταύρακα).

Τόσο δειλά ήταν όλα αυτά τα άτομα, τα εκτρεφόμενα από τον Ελληνισμό, που δεν είχαν ποτέ την δύναμη και το σθένος να αντέξουν στην όποια -εν ζωή- κριτική. Τόσο ήταν, τόσο είναι. Αλλά δε θα παραμείνουν. Και ξέρεις γιατί ; Γιατί ο Ελληνισμός δε τρώει τις παπάρες μέσα σε Βουλές και στα κανάλια. Μετράει πλέον την εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας, όσο δεν το περίμεναν. Και αυτό θα γυρίσει σε βάρος των δειλών.

Ας πάρουν τόνους αέρια ως bonus με το 3ο (αριστερό τους) μνημόνιο. Θα τους χρειαστούν, μα πριν από κάθε τους ψέκασμα, ας κοιτούν τις φωτογραφίες του παρελθόντος τότε που τα ΜΑΤ ψέκαζαν τον Γλέζο και ας μάθουν οι "προϊστάμενοι των ψεκαστηριών" πως τμήμα του λόγου της μείωσης του μισθού τους, είναι εδώ και 4 χρόνια σε φακέλλους με εισφοροδιαφυγή και διασπάθιση Δημοσίου χρήματος στα συρτάρια ΣΔΟΕ και Εισαγγελίας, αλλά και σε γραφεία νυν υπουργών που βρίσκονται σε ... αγρανάπαυση. 


Γιατί ; Μα, για να μην ακουμπήσουμε τραπεζίτες και τράπεζες δικές μου ! (και στα χέρια πολλών ακόμη που θα κάνουν ότι πρέπει όταν έλθει μη κηδεμονευμένη Δημοκρατία (μαζί με λίστες Ομολογιακών και Κοινοπρακτικών και άλλα).

Γιώργος Θ. Κανελλάκης

Το καλύτερο είναι εχθρός του καλού (Montesquieu)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου