Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015

Για λόγους Δημοσίου και Εθνικού Συμφέροντος, Κύριοι !

Για λόγους Δημοσίου και Εθνικού Συμφέροντος αναρτάται το κατωτέρω ηχητικό που προέρχεται από συγκέντρωση περί των 250 εργαζομένων της τράπεζας Αττικής για την τακτική Γενική Συνέλευση της 18-5-2011 αφού, τα πολύ μεγάλα ποσά-κονδύλια και ο ισολογισμός για τον οποίον αναφέρεται εις εκ των τριών ελεγκτών του, τονίζοντας πως : "αποδεικνύουν ότι αποκρύπτεται η πραγματικότητα", που αφορά κονδύλια και ποσά που ανήκουν σε πολλές εκατοντάδες εργαζόμενους και για την ακρίβεια στον Σύλλογο Εργαζομένων της τράπεζας Αττικής.
Εδώ όμως προκύπτουν και ορισμένες εύλογες απορίες. 

Τι συμβαίνει όταν ένα Ταμείο Εργαζομένων το ελέγχουν 3 ελεγκτές εκ των οποίων, οι 2 τα βρίσκουν όλα εντάξει και ο τρίτος τονίζει πως, όχι μόνο δε συμφωνεί αλλά και πως τα ελεγχόμενα βρίθουν από αδιαφάνεια και πως οι "άλλοι δύο" αποκρύπτουν την πραγματικότητα  ;

Τι συμβαίνει όταν όλα αυτά τα στοιχεία έχουν κατατεθεί αρμοδίως στις υπηρεσίες αλλά και σε Θεσμικά όργανα επί ΠΑΣΟΚ, επί Ν.Δ. και επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ; Τι "καθυστερεί" τα δέοντα και έτσι δεν επιτρέπει ουσιαστικά, την παράδοση και πολλών ακόμη στοιχείων ;


Ποιος είναι ο ρόλος "μεγάλων" και με "ιστορία" δικηγορικών γραφείων, άρρηκτα συνδεδεμένων με τον χώρο του ΠΑΣΟΚ (και όχι μόνο) ;


Ποιος είναι ο ρόλος "μεγάλων" ραδιοσταθμών καθώς και εντύπων σε τούτη την Χώρα που ... "ακούνε" και μαθαίνουν ΜΟΝΟ τα δελτία τύπου ;


Ποιος είναι ο λόγος που Υπηρεσίες των Οικονομικών Ελεγκτικών Οργανισμών και της ΕΛ.ΑΣ. .... άθελά (;;;) τους συνεργούν στην αποσιώπηση ; Η Δικαστική εξουσία είναι ή όχι ανεξάρτητη από την Εκτελεστική ;


Δεν προβληματίζει -τουλάχιστον- το γεγονός πως οι δύο αναφερόμενοι εκ του τρίτου (στο ηχητικό) είναι μάρτυρες κατηγορίας σε βάρος μου, όντας σε αγαστή σχέση και συνεργασία με "τρίτη" που είναι Α΄ εξαδέλφη κορυφαίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και σύζυγος τ. βουλευτή (του ΠΑΣΟΚ) ;


Εν τέλει,  ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ;


Κύριοι ας συσχετιστεί το ανωτέρω θέμα και με το ηχητικό που υπάρχει εδώ : Βενιζέλο και Παπανδρέου ξέρεις κάτι ; 

Καθώς και με με αυτό που παρουσίασε το μαχητικό ρεπορτάζ του Lobbystas : ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ – ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΠΩΣ «ΧΑΘΗΚΑΝ» ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ . Η ΜΕΘΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Αυτά κύριοι, τα κατωτέρω, τα έχει συνεισφέρει στον χειμαζώμενο Τόπο ένας Πολίτης. Η σειρά σας τώρα !


 Για τα ανωτέρω ένας Έλληνας Πολίτης που δεν διακατέχεται από "σκέψεις" όπως των αειμνήστων Τσαλικίδη και Χριστούλα, ενώ για διαφύλαξη της ακεραιότητάς μου μα και των Συμφερόντων του Ελληνικού Λαού, έχουν ήδη, τα ανωτέρω και πολλά περισσότερα, "πάει" όπου πρέπει ! 

Γιώργος Θ. Κανελλάκης


Υ.γ. είναι υβριστής όποιος λέει τα λαμόγια : λαμόγια ε λαμόγιο ; Ουστ ρε !

Η συνέχεια μετ΄ ολίγον.

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Τραπεζοϋπάλληλε το νου σου !

"Σύμφωνα με τους Financial Times, το 2015 περικόπηκαν (βλέπε απολύθηκαν) πάνω από 100.000 τραπεζoϋπάλληλοι ενώ, αναμένεται συνέχεια από τις  BNP Paribas και την Barclays στις αρχές του επόμενου έτους. Επίσης, η   Ολλανδική τράπεζα Radobank ανακοίνωσε την περικοπή 9.000 θέσεων, μια ημέρα αφότου η Morgan Stanley είχε προχωρήσει στην απόλυση 1.200 υπαλλήλων. 

Επίσης, οι Barclays και ΒΝP Paribas, δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης, θα παρουσιάσουν σχέδια περικοπών μόλις ανακοινώσουν τις στρατηγικές τους για μείωση του κόστους κατά 10% με 20%".

Τραπεζοϋπάλληλοι να έχετε υπόψη σας πως οι απολύσεις που γίνονται στην Ευρωπαϊκή (ναζιστική) ένωση, δεν αφορούν ... μόνο τους άλλους. Έχε υπόψη σου πως ΕΣΥ είσαι ο "άλλος των άλλων". Έρχεται η σειρά σου και μάλιστα σύντομα. 

Κράτησε στοιχεία για αλητείες. Οι  αντισυνταγματικοί νόμοι των Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που εξακολουθούν και υποστηρίζονται από τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ περί ... προσωπικών δεδομένων, όταν επιστρέψει η Δημοκρατία στην Χώρα, θα πάνε στον διάβολο. 

Κράτησε στοιχεία, ΟΧΙ για να εκβιάσεις μιας και θα είσαι το ίδιο οικτρός με τους κουστουμαρισμένους αλήτες ... Al Capone, αλλά για να τα δώσεις στην Δικαιοσύνη (όταν και Αυτή θα πάψει να δέχεται πιέσεις από κυβερνήσεις, δικηγορικά γραφεία και "παράγοντες".

Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015

Αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟ.ΜΕ., σημεία διάθεσης προιόντων τους, ανακεφαλαίωση (τραπεζιτών) και εργατοπατέρες

Διαβάζοντας καθημερινά τις κτηνωδίες που περνάνε ως ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ (Κατοχικούς) νόμους, προδότες γερμονατσολιάδες, πουλημένοι και εκβιαζόμενοι από παράκεντρα ... εξουσίας, δεν μπορεί κανείς να μη σταθεί με δέος μπροστά στις ομάδες αντίστασης που λειτουργούν ανά την χώρα.  

Έτσι, την 10-12-2015, με την συμμετοχή και την υποστήριξη κόσμου αναβλήθηκε, για τρίτη φορά,ά ο πλειστηριασμός του οικοπέδου όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, το εργοστάσιο χωρίς αφεντικά. Σύμφωνα δε με ανακοίνωση των εργαζομένων "όλες οι δυνάμεις πέφτουν στην Πέμπτη 17/12 στις 11 πμ στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης όπου θα γίνει προσπάθεια να γίνει ο τέταρτη, και τελευταία σίγουρα για το 2015. προσπάθεια να πωληθεί το οικόπεδο. Καλούμε όλον το αλληλέγγυο κόσμο που αγωνίζεται να είναι εκεί!

Μαζί την ίδια ημερομηνία δικάζονται και εργάτες της ΕΛΒΟ από τον εργατοπατέρα πρόεδρο

Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015

Αττικής "το μείον του συν όπως το όχι του ναι"


Η Attica bank ουσιαστικά μπορεί να εμφανίζει θετικά κεφάλαια στο 9μηνο αλλά πραγματικά με βάση τα stress tests έχει αρνητική καθαρή θέση, δεν έχει κεφάλαια.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα έπρεπε να είχε παρέμβει εμπρός σε μια ακραία στρέβλωση που καταγράφεται με επίκεντρο την Attica bank. Η Attica bank με βάση τις κεφαλαιακές της ανάγκες πρέπει να συγκεντρώσει 748 εκατ.
Οι κεφαλαιακές ανάγκες δείχνουν ότι το core tier 1 της Attica bank είναι -19% (ήταν -25% με κεφαλαιακές ανάγκες 1 δισεκ. που ήταν η αρχική αναφορά της ΤτΕ).

Η Attica bank ουσιαστικά μπορεί να εμφανίζει θετικά κεφάλαια στο 9μηνο αλλά πραγματικά με βάση τα stress tests έχει αρνητική καθαρή θέση, δεν έχει κεφάλαια.
Στο ενημερωτικό δελτίο η Attica bank στην σελίδα 343 αναφέρει ότι το κεφάλαιο κίνησης της δεν επαρκεί για τους 12 επόμενους μήνες. 
Το ενδιαφέρον στοιχείο όμως δεν είναι αυτό.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έπρεπε να έχει θέσει εκτός διαπραγμάτευσης την μετοχή της Attica

Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015

Για δεύτερη φορά, Vodafone - Νέα Δημοκρατία : σημειώσατε 1.

Ήταν Μάρτιος του 2005 όταν αποκαλύφθηκε το μεγαλύτερο σκάνδαλο λειτουργίας παρακρατικής παρακολούθησης, εντός της Ελλάδας, σκάνδαλο που κυρίαρχο ρόλο είχαν παίξει οι εγκαταστάσεις και οι υποδομές της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Vodafone.

Τότε είχαν αποδειχθεί πολλά πράγματα, αλλά όχι τα αυτονόητα. Από την γύμνια του Κράτους μας, μέχρι τις παρακολουθήσεις των κινητών του τότε πρωθυπουργού και (πιθανότατα) του συνόλου των κυβερνητικών και στρατιωτικών στελεχών. Και αυτό μιας και κυβερνητικά στελέχη, κράτος, παρακράτος, πολιτικοί, δικηγόροι, μυστικές υπηρεσίες (προεξαρχούσης αυτής των ΗΠΑ), αρχές (;;;) διασφάλισης (;;;) απορρήτου

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

Περιουσιολόγιο ή η μεγάλη των απατεώνων σχολή σε free έκδοση ;;

upd. Αυτό το "πρώτη φορά αριστερά" (*) με είχε θορυβήσει εξ αρχής μιας και παρατηρώντας την σύνθεση της "αριστερής" κυβέρνησης έβλεπες (και βλέπεις πιο έντονα) ότι πιο παλαιομοδίτικο απολοιφάδι του σημιτικού ΠΑΣΟΚ υπάρχει στην πιάτσα.

Εντάξει. Αυτοί κάνουν την δουλειά τους. Εσύ όμως ρε παιδί μου που έχεις αγχωθεί με το περιουσιολόγιο που θα φέρουν οι (πρώτη φορά αριστερά) της ... κυβέρνησης, πρέπει να θυμηθείς πως, μόλις προ 3 ετών, τον Νοέμβρη του 2012 είχε αποκαλυφθεί πως οι οικονομικές καταστάσεις 9.000.000

Μη φοβηθείτε αν απέναντί σας θα έχετε "ισχυρούς"

Μόνιμα η σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επαφέθηκε στις Δάφνες των προγόνων της, χωρίς ποτέ όμως -σε γενικές γραμμές- να φροντίζει να κτίζει με τις πράξεις της έργα για τα οποία θα καμαρώνουν οι επόμενες.

Λείπουν εν ολίγοις οι ομαδικές - συλλογικές δράσεις μα και οι αντιδράσεις μεγάλου βεληνεκούς απέναντι σε σαθρά δημιουργήματα του ... σύγχρονου κόσμου, δημιουργήματα που το μόνο που επέφεραν ήταν ζόφος στον Λαό και απίσχανση του Ελληνικού Ιδεώδους, ενώ, ταυτόχρονα με αυτές τις "παραλείψεις" πράξεων και μοιράσματος μιας μορφής διαθήκης προς τις επόμενες

Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015

Για το (σοσιαλιστικό) κυλικείο Νέας Φιλαδέλφειας

Πατριώτη, μετά τα προ ολίγων ημερών απειλητικά - υβριστικά κλπ SMS, (βλέπε : Θερμή παράκληση προς την τράπεζα Αττικής) και μιας και τα SMS έγιναν πιο ... επιθετικά, ψάχνοντας με Αδέλφια στο internet έπεσε -ένας άψογος και παλικάρι- πάνω σε ένα "κυλικείο". Σε ένα "κυλικείο" του (ευαγούς ιδρύματος) ΠΑΣΟΚ (όπως δηλώνει και ο τίτλος του link) της Νέας Φιλαδέλφειας.

Τι είναι όμως το κυλικείο ;;; Σύμφωνα με το Βικιλεξικό : "μικρού μεγέθους επιχείρηση, μέσα στο χώρο ιδιωτικής ή δημόσιας υπηρεσίας, η οποία παρέχει τρόφιμα, καφέδες, αναψυκτικά και