Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Δάσκαλε, θα κρίνω την διαπίστωση, σύμφωνα με ένα άλλο σκεπτικό


Είδα Δάσκαλε την ανάρτησή -διαπίστωσή  σου που μεταφέρεις το : "KAΘHMEΡINH 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 - Περικοπές και σε τρόφιμα για να πληρωθούν οι φόροι !!"
Οk. "Μια χαρά". Τα κρίνω όλα ως "όμορφα", Δάσκαλε.
Με δεδομένο όμως ότι, συμβαίνουν όλα που περιγράφεις και πολλά περισσότερα καθώς και με επιπλέον δεδομένο ότι ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ και στις ΔΡΑΣΕΙΣ είμαστε -απλώς- "μερικοί" (αριθμητικά εννοώ) και όχι ΟΛΟΙ και να τα κάνουμε όλα "πουτάνα", αν δεν αρκέσει η ατέρμονη καθιστική μας διαμαρτυρία, απαιτώντας τις ζωές μας, τις ζωές των παιδιών μας και την Επικράτεια της Χώρας ΜΑΣ αλώβητη, ... ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ...  
ΌΛΟΙ που θα έπρεπε να είμαστε στο κέντρο ΚΑΘΕ πόλης και χωριού μέχρις
ότου ΟΛΟΙ οι αλήτες των μνημονίων να πάνε στον διάβολο. Και ακόμη περισσότερο.

Όμως, μια μέρα και όχι αργά, όχι μακρυά χρονικά από σήμερα, οι επόμενες γενεές, θα μας φτύνουν για την ανοχή και την υποχωρητικότητα μας. 
Και το χειρότερο όλων αυτών ποιο είναι ; 
Πως θα μας φτύνουν οι νέοι που σήμερα, είτε είναι σε cafe είτε το παίζουν apolitic και πάνω τούρλα ...
Και το χείριστο όλων είναι πως αδιαφορούν οι νέοι, ξεχνώντας ηθελημένα ότι ΑΥΤΟΙ θα έπρεπε να πρωτοστατούν στην όποια εξέγερση. 
Εξέγερση ΠΡΩΤΑ απ΄ όλα ηθική, κατοπινά ψυχική και μετά υπαρξιακή, συντρίβοντας το σύμπαν που δημιούργησαν οι προηγούμενοι. Εμείς.

Και τότε, ΝΑΙ θα έχουν ΚΑΘΕ δικαίωμα να μας εναντιωθούν ενόσω τώρα, αμ' απολαμβάνουν το καφεδάκι από το χαρτζιλίκι των ανήμπορων παππούδων και γονέων τους, αμ' κατακρίνουν όσους με την ανοχή ή την υποστήριξή τους δημιούργησαν/με το κτηνώδες σημερινό ... πολίτευμα. 
... πολίτευμα που περιγράφεται και απαρτίζεται από 1000 εφοπλιστές, πετρελαιάδες, επιχειρηματίες, τοκογλύφους, Τραπεζίτες κλπ" και από ελάχιστες χιλιάδες παρατρεχάμενων των πρώτων !
... πολίτευμα που δημιουργεί, στηρίζει, εκτρέφει και πληρώνει (με τα δικά μας χρήματα) τους ΜΠΑΤΣΟΥΣ που σηκώνουν στο Λαό ρόπαλο και του ρίχνουν χημικά. Δε μιλώ για τους αστυνομικούς, αλλά τους ΜΠΑΤΣΟΥΣ που στηρίζουν μέσω των ξυλοδαρμών μια ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑΡΑ μνημονίων και ζόφου !!!
... πολίτευμα που υπάρχει λόγω της ανοχής των μαριονετών όπως περιγράφονται εδώ : Βαθύ κράτος, βουλή - παλάτι, οικογένειες και μαριονέτες

Δάσκαλε θα κλείσω με κάτι που ξέρουμε όλο στον κύκλο μου (που μόνο αριστερούληδες -σύμφωνα με τα δεδομένα των Τ$ίπρα & Καμμ€νου- δε μπορεί να μας πει κανείς). 

Ξέρουμε ότι την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ θα πρέπει να φοβόμαστε όσους σήμερα είναι δουλικά, χαμερπείς τσάτσοι και "εργάτες" του συστήματος που διαλύει, Χώρα και Λαό. 

Ξέρουμε ότι πολλοί από δαύτα τα λαμόγια θα ... πρωτοστατήσουν για να το παίξουν αντιστασιακοί και φιλολαϊκοί. Δηλαδή θα κάνουν ότι περίγραφε στο κατωτέρω του κορυφαίο ποίημα ο Μανώλης Αναγνωστάκης για τους "μετα-χουντικούς". 

Όμως πίστεψέ με ότι ΠΛΕΟΝ έχουν γνώσιν οι φύλακες. Για ένα - ένα από τα αρχίλαμόγια αυτά μιας και οι καιροί και η τεχνολογία, εν τω προκειμένω- είναι σύμμαχοι !

Με σεβασμό, εκτίμηση και αγάπη


___________________
Γιώργος Θ. Κανελλάκης
Ένας από επαγγελματικούς και ηθικούς σου μαθητές.

Υστερόγραφα
  1. Ναι φταίνε και οι Λειτουργοί της Δικαιοσύνης για όσα συμβαίνουν στη Χώρα μας μιας και "ξέχασαν" ότι είναι η 3η Εξουσία, δυνάμει του Συντάγματος. 
  2. Όπως φταίνε και σχεδόν το σύνολο τους οι της 4ης Εξουσίας. Οι δημοσιογράφοι που λειτουργούν ως μισθωμένοι κάφροι.
  3. Οι όποιες εξαιρέσεις στους Δικαστές, στους δημοσιογράφους και στους Νέους ανθρώπους, απλά επιβεβαιώνουν τις αγωνίες μου/μας για το "τις πταίει" και εξακολουθούν να συμβαίνουν όσα συμβαίνουν !
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μανώλης Αναγνωστάκης : Φοβάμαι




Φοβάμαι τους ανθρώπους που εφτά χρόνια
έκαναν πως δεν είχαν πάρει χαμπάρι
και μια ωραία πρωία –μεσούντος κάποιου Ιουλίου–
βγήκαν στις πλατείες με σημαιάκια κραυγάζοντας
«Δώστε τη χούντα στο λαό».

Φοβάμαι τους ανθρώπους
που με καταλερωμένη τη φωλιά
πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου.

Φοβάμαι τους ανθρώπους
που σου 'κλειναν την πόρτα
μην τυχόν και τους δώσεις κουπόνια
και τώρα τους βλέπεις στο Πολυτεχνείο
να καταθέτουν γαρίφαλα και να δακρύζουν.

Φοβάμαι τους ανθρώπους
που γέμιζαν τις ταβέρνες
και τα 'σπαζαν στα μπουζούκια
κάθε βράδυ
και τώρα τα ξανασπάζουν
όταν τους πιάνει το μεράκι της Φαραντούρη
και έχουν και «απόψεις».

Φοβάμαι τους ανθρώπους
που άλλαζαν πεζοδρόμιο όταν σε συναντούσαν
και τώρα σε λοιδορούν
γιατί, λέει, δεν βαδίζεις στον ίσιο δρόμο.
Φοβάμαι, φοβάμαι πολλούς ανθρώπους.
Φέτος φοβήθηκα ακόμα περισσότερο.

Το ποίημα «Φοβάμαι» γράφτηκε από τον ποιητή Μανώλη Αναγνωστάκη (9 Μαρτίου 1925 – Αθήνα, 23 Ιουνίου 2005) τον Νοέμβρη του 1983.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου