Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Τα εγκλήματα του "λευκού κολάρου" σε Δημόσια Ταμεία και τράπεζες. Με ποιων εντολή άραγε ;


Το έγκλημα, για τον κοινωνιολόγο, είναι μια κοινωνική κατασκευή που αντιπροσωπεύει μια συμπεριφορά που χαρακτηρίζεται από ένα κοινωνικό σύνολο ως αντικοινωνική, αντίθετη προς την επικρατούσα ηθική, και συνεπάγεται την επιβολή κυρώσεων.
Υπάρχουν δε, διαφόρων ειδών εγκλήματα, όπως είναι τα εξής :
  • εγκλήματα βίας
  • εγκλήματα χωρίς βία (πορνεία, ναρκωτικά κλπ)
  • εγκλήματα του λευκού κολάρου. Ως τέτοια ορίζονται εκείνα τα εγκλήματα που διαπράττονται από άτομα μέσης ή ανώτερης κοινωνικής θέσης και αφορούν κυρίως οικονομικές συναλλαγές (υπεξαιρέσεις, πλαστές επιταγές, απόπειρα παραπλάνησης της Δικαιοσύνης κλπ)
 Τα ανωτέρω, που είναι εκλαϊκευμένα μεν, κατανοητά δε για τον μέσο πολίτη, από σχολικό βιβλίο της Γ' Λυκείου.

-------------

ΣυνδικαλΗστές και 55,5 εκατομμύρια euro στην τράπεζα Αττικής
Μετά την Νίκη του πραγματικού συνδικαλισμού, οι υπαίτιοι διοικητές του Ταμείου τραπεζοϋπαλλήλων (ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ) έχασαν οριστικά τον βραχίονα στήριξης
τους στο ΣΣΙΛΤΕ : (σύλλογος συνταξιούχων Ιονικής τράπεζας).

Εκείνον που σε αγαστή συνεργασία με τον διοικητή του Δημόσιου Ταμείου ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ (με πρόεδρο τον Μανώλη Πετράκη) αλλά και άλλους (όπως είναι οι πρόεδροι εργαζομένων [Γκιάτης] στην Alpha bank και [Σταθόπουλος] στην Attica bank) προσπαθούσαν εναγωνίως να "θάψουν", να αποσύρουν  τη μήνυση σημαντικότατης μερίδας Πολιτών - συνταξιούχων για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, για κακή πίστη προς την υπηρεσία κλπ. Διασπάθιση που προήλθε από την καταστροφική "επένδυσή" ποσού 55,5 εκατ. € από το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, στην τράπεζα Αττικής.  
Υπόθεση που αποτελεί την άκρη του Νήματος της Αριάδνης, για την απονομή Δικαιοσύνης, στο τερατώδες τραπεζικό σύστημα.


Καίτοι με διάφορα δικονομικά τερτίπια κατάφεραν οι συνδικαλΗστές να καθυστερήσουν το ξήλωμα και την αντικατάστασή τους,  έφτασε η ημέρα που ΟΡΙΣΤΙΚΑ ανέλαβε νέα διοίκηση στον εν λόγω οργανισμό (βλέπε εδώ).
Στο νέο σχήμα του ΣΣΙΛΤΕ ανέλαβε πρωτεύοντα ρόλο ο Νίκος Κάβουρας. Επίσης παλαιός και έμπειρος σαν τον Σαράντο, συνδικαλιστής και μαχητής. 

Όμως δεν αρκέστηκαν σε δικονομικές καθυστερήσεις !
Έφτασαν σε σημείο οι αχρείοι τρομοκρατημένοι πλέον για όσα θα ακολουθήσουν, να αποκρύψουν την Δικαστική Απόφαση του ξηλώματος τους, σε δίκη που επιχείρησαν να παρουσιαστούν, δίκη στην οποία ζητούσαν την παράταση της διοίκησης των εαυτών τους. Ή δικών τους ατόμων.


Όμως, άξιοι Συνδικαλιστές που δεν εφησυχάζουν στα κελεύσματα των Σειρήνων, όπως ο Σαράντος Φιλιππόπουλος, όχι μόνο μόνο ενημέρωσαν την Έδρα για την απόπειρα απάτης τους, όχι μόνο ζήτησαν ολιγόλεπτη διακοπή της διαδικασίας μέχρι να έλθει ο δικηγόρος τους, αλλά έτρεψαν σε φυγή αυτούς που επιχείρησαν να εξαπατήσουν την Δικαιοσύνη. (βλέπε εδώ).


Σε όλο αυτό τους το εγχείρημα, οι ορθώς τρομοκρατημένοι από ότι θα ακολουθήσει αποπεμφθέντες, είχαν στο πλάι τους ως δικηγόρο τον δικηγόρο εργατολόγο Ιωάννη Καρούζο. Ποιος είναι αυτός ;
Παραθέτω αυτούσιο το κείμενο των νικηφόρων συνδικαλιστών :

http://www.ionikienotita.gr/?p=35794

Μα, αν σκεφτεί κάποιος "ο Γιάννης Καρούζος είναι περιώνυμος εργατολόγος", απαντώ με το :
θα ήταν σαν ο Γιώργος Θ. Κανελλάκης στον αγώνα του για την αδικία που υπέστει, να ζητήσει την νομική συμπαράσταση της δικηγόρου - εργατολόγου Αθηνάς Βερροίου

Εκείνη που ο Τάσος Πετρόπουλος (εργατολόγος και υπουργός Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ) διόρισε ως διοικητικό στέλεχος του ΟΚΑΝΑ, μαζί με άλλους 2 δικηγόρους από το δικηγορικό του γραφείο. (βλέπε εδώ).

Εκείνη που είναι δικηγόρος του Συλλόγου Εργαζομένων της τράπεζας Αττικής, υπό τον "γνωστό" συνδικαλάρχη (νεροκουβαλητή του Τσοχατζόπουλου και άλλων), Αθανάσιο Σταθόπουλο.

Κατόπιν αυτών, ΕΣΕΙΣ που είσαστε 
  1. συνδικαλιστές σε κάποιο οργανισμό, άσχετα με το τι σας λένε οι "ινστρούχτορες" να έχετε ανοιχτά τα μάτια μας αλλά και το μυαλό σας και να μη φοβάστε, πως "θα καταντήσετε διωκόμενοι σαν τον Κανελλάκη
  2. ψηφοφόροι να προσέχετε τις επιλογές μας κατά τις ψηφοφορίες εκπροσώπων σας καθώς και δεν καθόμαστε σπίτι μας όταν υπάρχουν εκλογές εκπροσώπων μας, 
  3. σε αναζήτηση δικηγόρου να επιλέγετε προσεκτικά τους δικηγόρους μας !


Μνήμων 
(που εργάστηκα για ένα φεγγάρι και σε κάποιες τράπεζες)

Συνεχίζεται.


Σημείωση: θα διαπιστώσετε ότι αν επιχειρήστε να αναρτήστε ή να στείλετε με μήνυμα στο facebook κάποια δημοσίευση της σελίδας www.ionikienotita.gr δεν θα το πετύχετε καθώς, οι "μπάτσοι του διαδικτύου" τα ακριβοπληρωμένα hoaxes, την έχουν χαρακτηρίσει ως fakenews.
Με ποιων εντολή άραγε ;


Upd. Σχόλιο Γ.Θ.Κ. : θερμά συγχαρητήρια στον Συνάδελφο Σαράντο Φιλιππόπουλο και στην ομάδα του για τις δράσεις τους, που ξεπερνούν κάθε φόβο και αναζητούν την απονομή της Δικαιοσύνης, αλλά θερμά και στον Νίκο Κάβουρα από την Κοντοβάζαινα Γορτυνίας, για την ανάληψη των δύσκολων καθηκόντων του.

Υστερόγραφο. Αυτό το χωριουδάκι έχει βγάλει Πολεμιστές σαν τον Νίκο, αλλά και κάτι ... παιδιά ... "καμάρια" ... 


Συνεχίζεται (και από εμένα)


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου