Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Σύντομες και επιλεγμένες ειδήσεις, στους καιρούς της ασθένειας

Στα μικρόφωνα ο Ριχάρδος. Όχι ο τοκογλύφος αλλά ο άλλος. Ο Λεοντόκαρδος. Σημείωση : το επόμενο δελτίο θα το εκφωνήσει η Τούνη. Από τη Μύκονο.

 



Μετά την Ζηλανδία και την Ισπανία, ΚΑΙ η Ισλανδία καθιερώνει πιλοτική εργασία 4 ημερών, με 8ωρο και χωρίς περικοπή μισθού. Και στην Ελλάδα κάνουμε κάτι

τέτοιο εδώ και 10 χρόνια, από την ανάποδη όμως ... Δηλαδή, 7ήμερη εργασία, 10-12 ωρών την ημέρα και με δηλωμένη εργασία στις αρχές, μόνο τις 4 ώρες. Σημειωτέον ότι παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση παραγωγικότητας στους εργαζόμενους που εργάζονται λιγότερες ημέρες, για λιγότερες ώρες, χωρίς μείωση μισθού.


Στον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου πέρασαν τα Ναυπηγία Σκαραμαγκά. Ελπίζουμε να ξαναδούμε οργασμό εργασίας και ναυπήγησης στον Σκαραμαγκα που επί σειρά 10ετιών παρέδιδε μαθήματα κατασκευής και συντήρησης καραβιών. Πολιτικών και στρατιωτικών.


Ο Ελληνισμός εργάζεται (όσος εργάζεται) τις μισές ημέρες του χρόνου, μόνο και μόνο για να πληρώνει φόρους και κερατιάτικα Μνημονιακά χαράτσια (αλλά και τους "πολλά βαρύς και όχι" δημόσιους υπαλλήλους) ... Αυτό προέκυψε (λες και δε το ξέραμε) μετά από σχετική μελέτη που κάνει τον γύρο του κόσμου στα ΜΜΕ, θυμίζοντας σε όλους πόσο ηλίθιος κατάντησε ο Ελληνισμός, πόσο ΔΕΝ έχει σχέση με τους προγόνους του και πόσο αραχτός και lite έχει καταντήσει, ανεχόμενος κάθε παλιανθρωπιά της elit. 


H Φώφη Γεννηματά για πολλοστή φορά δήλωσε ότι είναι υπέρ των μέτρων προστασίας και των εμβολιασμών. Φωφάρα, κάνε και τις δικές μας δόσεις στην οικογένεια σου. Σκασίλα μας. Δε θα μας λείψουν. Κάνε και τις δικές μας δόσεις και επειδή είμαστε και ΕΜΕΙΣ υπέρ των μέτρων προστασία, ΜΗΝ μας πλησιάστε, μέχρι να πάψτε να είσαστε σαν κινητό τηλέφωνο με bluetooth ενεργοποιημένο ...


Ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας Έρικ Κλάπτον, καιρούς μετά τον εμβολιασμό του δηλώνει : δε μπορώ από τους πόνους που απέκτησα μετά τον εμβολιασμό να αγγίξω την κιθάρα μου. Καλά μου έλεγε ο Θείος μου Σωτήρης "να μην έχεις ινδάλματα στη ζωή σου. Γίνε ίνδαλμα εκείνων". Έρικ, είναι μαλάκας ο τενίστας Τζόκοβιτς, που δήλωσε "αν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στο τένις, θα αποχωρήσω από το άθλημα. 


Τα κολονάκια αυτά μπορούν να στηρίξουν αυτό το κτίριο ; Πρέπει να ξέρει κάποιος από "στατικά"
για να αντιληφθεί ότι εξ αρχής αυτό δεν ήταν κτήριο αλλά φέρετρο με ημερομηνία λήξης ;

Οι επιστήμονες Μηχανικοί και οι κατασκευαστές, έκαναν πάλι στο ... θαύμα τους, κατασκευάζοντας ένα εξ αρχής θνησιγενές φέρετρο.

Στους 32 οι διαπιστωμένα νεκροί, και στους 113 -ακόμη και τώρα- αγνοούμενους (βρίσκονται κάτω από τόννους τσιμέντου) ο μέχρι στιγμής απολογισμός της "κατασκευής" που στηριζόταν επάνω σε κολονάκια. Ποιος λογικός άνθρωπος θα δει τα κολονάκια που είχε το 12όροφο κτήριο και δεν θα ανησυχήσει ! 


Το Συμβούλιο της Ευρώπης απεφάνθη ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Στο αντίποδα του Συμβουλίου, έναν σκασμός από τρολ του internet (με έδρα την Ολλανδία, ΗΑΕ, Νότια Αφρική και Ταϊλάνδη) επικαλούνται πως το Συμβούλιο αυτό δεν έχει νομική ισχύ. 

Όμως, εμείς, από τα τσογλάνια του διαδικτύου θέλουμε μία τους γνώμη. Τα Eurogroup (τα κοπρόσκυλα υπουργοί οικονομικών της Ε.Ε. που δίνοντας εντολές στις εδώ μαριονέτες τους, ΗΤΑΝ νόμιμα ; Έίχαν και έχουν κάποια πραγματική υπόσταση και νομική ισχύ ;


Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο. Καθηγητής Γιάννης Ιωαννίδης : Έχουμε αδιάσειστα στοιχεία ότι το 0,1% πέθανε “με” ή “από” το Covid – πιθανότατα κυρίως “με” Covid – και το 50% του πληθυσμού απλά τρελάθηκε. Τώρα καταλάβατε για ποιο λόγο περπατάτε στο δρόμο και μιλάτε με το υπερπέραν ; Για ποιο λόγο βγαίνουν τρελοί στο δρόμο και μαχαιρώνουν κόσμο ; Για ποιο λόγο πάει η αυτοκτονία σύννεφο ;


Ο Καιρός : καιρός είναι οι εμβολιασμένοι να πάνε για καφέ ή για φαγητό στο σπίτι του Σκορδαλιά, ή ... όπου αλλού θέλουν αρκεί να μην είναι κοντά μας.

Και όπως λέει και ο φίλος μου ο Τάσος, άμα θέλουν να πάνε για κατούρημα,
θα κάνουν rapid test πριν μπουν μέσα στο μαγαζί ;

Γ.Θ.Κ. και Σ.Κ.Τ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου