Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Πάθαμε ! Μάθαμε ; Και μετά, τι ;

Υπάρχουν περίοδοι στην εξέλιξη των γεγονότων όπου οι πληροφορίες δεν παρέχονται κεκαλυμμένες αλλά στέκονται εκεί. Στη μέση του δρόμου μας. Βρωμερές περιγραφές καταστάσεων, αδυσώπητες αλήθειες και μίζερα -μέχρι χθες- μυστικά, βγαίνουν ως βόθρος που ξεχείλισε, στους δρόμους. 

Έτσι, έχοντας κατά νου τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών παρακολουθούμε με αγωνία μεν, με επιβεβαίωση δε, όλοι μας όσα γίνονται στο γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό παιχνίδι κορυφής μεταξύ Ρωσίας, Συρίας, Ιράν (και ενδεχομένως, μα, αφανώς για την ώρα Κίνας) και των ΗΠΑ, Γαλλίας, Γερμανίας που χρησιμοποιούν ως αιχμή του δόρατος τους την Τουρκία. Βρωμερές όμως καταστάσεις που με άλλο τρόπο, τραπεζοκεντρικό, βρωμίζουν το κάθε τι στην Χώρα ΜΑΣ και στην ψυχή του Λαού.

Στα της Πατρίδας λοιπόν έχουμε, την εξακολούθηση της αλητείας με τον "αναβαλόμενο φόρο" (φόρος που θαααα πληρώσουν, στοοοοο μέλλον [;;;;] οι τράπεζες) όπου σύμφωνα με δημοσίευμα
(βλέπε εδώ) θα ανέλθει στα 20 δις ευρώ, την ίδια ώρα που ο Λαός, (με του οποίου τα χρήματα ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ αλήτες και τιποτένιοι ντύνονται με ακριβά ρουχαλάκια, κυκλοφορούν με ακριβά οχήματα, ρουφούν κόκα και ξοδεύουν σε ασωτίες και πουτάνες, άπειρα χρήματα), σβήνει κλέβοντας του ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΣ μέσω ΕΝΦΙΑ, εισφορών, απίστευτα υψηλής φορολόγισης κλπ, τα πάντα !!! Αντιστοίχως, τα αποτελέσματα των ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ εταιρειών που ονομάζονται "τράπεζες" θα είναι για άλλη μια χρονιά, στα Τάρταρα. 







 

Και -επαναλαμβάνω- αυτά πότε ;;; Την ίδια ώρα που ο Λαός λιώνει, με ανεργία στο ... Θεό, με επιχειρήσεις που κλείνουν η μία μετά την άλλη, με φυγή των Ελλήνων στο εξωτερικό, με ανύπαρκτη Πρόνοια, Υγεία, Παιδεία, Ασφάλεια (εσωτερική και εξωτερική). Με την μετατροπή της Χώρας σε γιγάντιο στρατόπεδο συγκέντρωσης αλλοδαπών. Ταλαιπωρημένων και μη.

Και σε όλα αυτά, μια αδύναμη και παραπαίουσα ... κυβέρνηση, ένα συνολικά άθλιο και καθεστωτικό πολιτικό σύστημα του παλατιού (βλ. Βουλή) στέκεται ως απαθής θεατής μα και ως "ball boy" ξένων αφεντάδων.

Κοιτάζοντας όμως πιο δίπλα μας, στην γειτονιά μας, βλέπουμε μια Τουρκία που πλέον κάνει ξεκάθαρο τοις πάσι πως η αλαζονεία της διοικητικής της κορυφής, ήταν και παραμένει η κύριος υποστηρικτής του ... εμφύλιου στην Συρία, της λαοθάλασσας που ξεριζώνεται από τα σπίτια του στην Συρία, του ISIS. Και αναφέρω την Τουρκία ως "υποστηρικτή" μιας και δημιουργός αυτών δεν ήταν άλλος από τις ΗΠΑ της Χίλαρυ Κλίντον και άλλων. 

Σ αυτή την κατάσταση, η ομάδα του Ομπάμα, προσπαθώντας να σώσει ότι μπορεί από το γόητρο του "πλανητάρχη" της υφηλίου, των ΗΠΑ, χαϊδεύει την Τουρκία, δίνοντας όμως και πληροφορίες για τις θέσεις των στρατευμάτων της, στην Ρωσία, με πρόσχημα το : "για να μη κτυπήσεις κατά λάθος δικούς μας άντρες".

Παράλληλα, η βρωμερή, ανύπαρκτη και εθελόδουλη ηγεσία της Γαλλίας, στέκει αδύναμη και ανήμπορη πίσω από το σκυλάκι των ΗΠΑ στην Ευρώπη. Την Γερμανία, δίνοντας αρνητική απάντηση στον ΟΗΕ στο αίτημα της Ρωσίας για την τιμωρία της Τουρκίας, μιας και οι ΗΠΑ δεν έχουν την δύναμη πλέον να ασκήσουν veto. Βλέπεις, εκείνο το εξωτερικό χρέος που ξεπερνά τα 20 τρις δολάρια, έχει δημιουργήσει περίεργες καταστάσεις στο εσωτερική της υπερατλαντικής χώρας, που φτάνει σε σημεία, ακόμη και, διάσπασης πολιτειών, έχοντας πλέον τεράστιες μάζες που δεν αποχαυνώνονται -ακόμη- από τα τα εκεί γκεμπελίστικα ΜΜΕ.

Τέλος, επιστρέφοντας την ματιά μας στην Ευρώπη, ούτε "κιχ" για την αυτονόμηση της Καταλανίας, για το "get lost" των Ισλανδών στην Ε.Ε. και στο euro, ούτε άχνα για το τι πραγματικά συμβαίνει στην Β. Ιταλία και για το ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που ωθούν τον Ματέο Ρέντζι να εμφανίζεται -πλέον- ως αντιστασιακός κατά της ναζιστικής Ε.Ε. και του νομίσματός της.

Αν πλέον τίθετο μια ερώτηση "γιατί όλα αυτά ;" η απάντηση δε θα μπορούσε να περιγραφεί ΜΟΝΟ με ένα "λόγω των πετρελαίων του Αιγαίου". Μόνο με ένα "λόγω της αλαζονείας των Δυτικών", "λόγω της υπεροψίας της τουρκικής ηγεσίας". "Λόγω του ατελείωτου χρέους των ΗΠΑ", "λόγω της μικρότητας των Ευρωπαίων ... πολιτικών". Πολλώ δε μάλλον λόγω ... θεϊκών γραπτών και συναφών ηλιθιοτήτων μα, λόγω της εκρηκτικής σιωπής των μαζών ανά την υφήλιο όπου η "ανάσα" της υφέρπουσας κατάστασης αγγίζει το πρόσωπο των εξουσιών, που με την σειρά τους προσπαθούν να καθυποτάξουν και να καταδυναστεύσουν τα πάντα, μη αντιλαμβανόμενες πως "το τέλος δεν αργεί".

Τώρα, θα είναι ένας μεγάλος καθαρτικός καταστάσεων πόλεμος, θα είναι μια καταβαράθρωση του διεθνούς καθεστώτος, μια ... εξαφάνιση των πάντων προς χάριν νέων καταστάσεων ; Θα φανεί σύντομα. Πολύ σύντομα. Και είναι στο χέρι μας, ΟΛΩΝ μας το χέρι, να στρέψουμε τις καταστάσεις προς όφελος των μαζών και όχι των υποκειμένων.


Στο σημείο αυτό, εμείς, ως Λαός, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να παραμείνουμε ΑΡΡΑΓΕΙΣ, μονοιασμένοι και κυρίως με τις αισθήσεις μας τεταμένες και ενθυμούμενοι πως "ο βρεγμένος, το νερό δε το φοβάται". Ενθυμούμενοι τις προκάλεσαν μισαλλόδοξα "ουγκ" κατά το παρελθόν στη Χώρα μας, ηλίθια υπνωτικά υποκείμενα με σήμα της θεοκρατικές τους διανομές, καθώς και κόμματα ... προοδευτικά που απεδείχθησαν πιο τιποτένια από την τιποτένια Θάτσερ και των όσων πρέσβευε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου