Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Το θέμα ήταν και παραμένει οι τράπεζες και οι τραπεζίτες τους να φαίνονται άτρωτοι #metoo_banksters

Ακολουθεί ελάχιστο τμήμα συζήτησης με κορυφαίο τραπεζίτη :



Όπου Τ : τραπεζίτης. Όπου Ε : εμείς :


... Ε : εξήγησε μου σε παρακαλώ τι ήταν αυτό που επιτεύχθηκε στον τομέα των τραπεζών εδώ και 15 χρόνια 

Τ : η αρχή είχε γίνει με τη δημιουργία συμβάσεων που ήταν στο πνεύμα του "take it or live it". Κατά καιρούς είχαν εμφανιστεί δικαστικές αποφάσεις που στο διέτασσαν τις τράπεζες να πάψουν να λειτουργούν συμβατικά με λεόντειες συμβάσεις. Μάλιστα υπήρξαν και αποφάσεις που θεώρησαν τις τράπεζες ως εγκληματίες  του κοινού ποινικού δικαίου αφού μετέρχονταν πρακτικών που μόνο σε οικογένειες της Σικελίας θα άρμοζαν ...

 Ε : υπήρξαν τέτοιες αποφάσεις ; Θυμάσαι ή έχεις κάποιες από αυτές ;

Τ : βεβαίως και θυμάμαι και βεβαίως διαθέτω. Όπως κι εσύ θα πρέπει να θυμηθείς τις αποφάσεις για την επιβολή του Ν.128/75, επιβολή που εισπράττονταν αλλά δεν αποδίδονταν πουθενά μιας και τα βιοτεχνικά δάνεια δεν υφίστανται και άρα τα ποσά αυτά γίνονται "έσοδα" για την τράπεζα κι όχι για το κράτος, όπως ήταν ο αρχικός σκοπός του νομοθέτη του Ν.128/75.
Παράλληλα, λογικά, θα πρέπει να θυμάσαι και να γνωρίζεις για τις δικαστικές αποφάσεις για τα επιτόκια καταναλωτικών προϊόντων visa δάνεια κλπ όπου τα επιτόκια που χρεώνονται είναι κατά πολύ ανώτερα από τα επιτρεπτά, για τις υποθέσεις Νομικά απαράδεκτου εκτοκισμού με 360 και 365 ημέρες σε δάνεια και καταθέσεις αντιστοίχως και άλλα.


Ε : έχεις δίκιο. Μου είχε διαφύγει αυτή η λεπτομέρεια. Ακόμη όμως δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο οι τράπεζες δεν φοβήθηκαν κανέναν και έκαναν και κάνουν ότι επιθυμούν. 

Τ : Κοίτα κάτι, αν επέτρεπαν σε δικαστές να κινηθούν ελεύθερα και να αποφασίσουν δυνάμει των Νόμων και του Συντάγματος, δεν θα υπήρχε ούτε μια τράπεζα που οι τραπεζίτες της να είναι εκτός φυλακής. Το θέμα ήταν και παραμένει, οι τράπεζες και οι τραπεζίτες τους να φαίνονται στην Κοινωνία ως άτρωτοι και αλώβητοι από τα πάντα. Γι αυτό και οι "ασυλίες" υπέρ των τραπεζιτών, γι αυτό οι εργατικές αυθαιρεσίες στα τραπεζικά ιδρύματα και τόσα άλλα που όλοι ακούτε στους κύκλους σας.

ΑΝ ο Α.Π. έδινε οριστική λύση στους δανειολήπτες ή αν ο Νομοθέτης έδινε οριστική λύση στους whistleblowers, τότε σε μια  μέρα όλες οι φυλακές θα γέμιζαν από κλέφτες. Κι αυτό όπως καταλαβαίνεις, οι τραπεζίτες, δε το θέλουν. Δεν τους βολεύει...

Όπως δε βολεύει και κάποιους ας τους πούμε επιφανείς δικηγόρους αφού, η έννοια συγκοινωνούντα δοχεία, εκφράζει μόνο τμήμα της πλήρους πραγματικότητας. 

Ε : μα δεν είναι ελεύθερη η Δικαιοσύνη να πράξει το Έργο της ;

Τ : η Δικαιοσύνη είναι μια έννοια. Εκείνοι που ονομάζονται "λειτουργοί" Της, είναι μια άλλη έννοια ...

Ε : αν και εφόσον κληθείς κάποια στιγμή να καταθέσεις όσα γνωρίζεις εκ των έσω, θα το κάνεις ;

Τ : βεβαίως. Αρκεί όμως να έχει κριθεί πως όσα καταθέσω και παραδώσω πως δε θα γίνουν βορά των πληρωμένων αδρότατα με διαφημίσεις καναλιών των ΜΜΕ και πως θα αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Κι όταν λέω "όλοι", εννοώ ΟΛΟΙ !

Ε : Γνωρίζεις αν υπάρχουν στα σεντούκια των Δικαστικών μεγάρων φάκελοι με καταγγελίες για παρανομίες, ληστείες, διασπαθίσεις δημόσιου χρήματος ; 

Τ : βουνά ολόκληρα. Τα οποία όμως είναι σε αδράνεια καθόσον νέος Di Pietro, ακόμη δεν έχει εμφανιστεί στο στερέωμα τους. Αν και κάτι μαθαίνω τελευταία πως υπάρχει κάποια βραδέως μεν κινούμενη ομάδα, υπαρκτή δε, που ίσως να αποδειχθεί σωτήρια για όλον τον κόσμο. Πλην όσων έκλεψαν και εξακολουθούν να νέμονται τα κλεμμένα, όπως καταλαβαίνεις.

Ε : θέλεις να μου πεις μερικά ονόματα ;


Συνεχίζεται


Επιστάτης μαζί με 2 ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου