Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Όταν ο δικαστής Dread έδωσε το πιστόλι του στη βιομηχανική παραγωγή


 Στη φιγούρα του δικαστή Ντρεντ που ήταν ένα ακόμη από τα κόμικς που παρουσιάστηκαν το 1977, ο δικαστής, όχι μόνο συνελάμβανε, αλλά πολλές φορές "απέδιδε δικαιοσύνη" με το lowgiver (: με το πιστόλι του), σκοτώνοντας τους κακούς.

 

Η αναφορά μας στο lowgiver γίνεται διότι, σύμφωνα με το κομικ, τα πιστόλια των "δικαστών" είχαν μια ιδιαιτερότητα. Υπάκουαν ΜΟΝΟ στον κάτοχό τους και αν τα έπιανε άλλος στο χέρι του και επιχειρούσε να πυροβολήσει, εκείνα, είτε δεν πυροβολούσαν (αν ήταν καλός αυτός που τα έπιανε στο χέρι του) είτε εκρήγνυντο, αν ήταν εγκληματίας.


50 χρόνια μετά, ο δικαστής "έδωσε" την ιδέα δημιουργίας ενός έξυπνου όπλου σε μια βιομηχανία όπλων. Την Biofire, για να κατασκευάσει ένα έξυπνο πιστόλι που υπακούει,

πυροβολάει, όταν το κρατά στο χέρι του ΜΟΝΟ εκείνος στον οποίο έχει δηλωθεί ως δικό του το όπλο. Σε χέρια τρίτου, δεν πυροβολάει !


Κάλλιστα η δημιουργία ενός ακόμη φονικού όπλου θα μπορούσε να ενδιαφέρει μόνο τους σαλεμένους ή τους στρατόκαυλους, όμως εν τω προκειμένω ενδιαφέρει όλη την Κοινωνία μιας και -πριν αποφασίσουμε αν είναι καλή ή κακή η εν λόγω παραγωγή όπλων- θα πρέπει να σκεφτούμε πόσα παιδιά πήραν στα χέρια τους το όπλο του πατέρα τους και σκότωσαν αδέλφια τους, συμμαθητές τους, ... εχθρούς τους.

 

Η παραγωγή του smart gun της Biofire αναμένεται να βγει στο εμπόριο κάπου στα μέσα τους 2024 και η τιμή των εν λόγω πιστολιών αναμένεται να είναι από τα 1.500 $ (η απλή έκδοση) μέχρι 2.500 $ (η σπέσιαλ έκδοση).

 

Μνήμων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου