Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

UEFA+ΕΠΟ - Ελλάδα, σημειώσατε 1. Η παράδοξη ομηρία μιας ολόκληρης περιοχής, προς χάριν του ποδοσφαίρου

 Είναι γνωστό ότι ο τελικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακός - Φιορεντίνα, για τη διοργάνωση Conference Link θα διεξαχθεί στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, την 29-5-2024.

Είναι γνωστό επίσης ότι (σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου) ότι εκείνη την ημέρα οι κανόνες εσωτερικής ασφάλειας από την ΕΛ.ΑΣ. (πιθανότατα και από την ΕΥΠ), θα είναι υπερυψηλοί. 

 


 

Αυτό όμως που δεν είναι γνωστό είναι πως ΗΔΗ, εδώ και ημέρες, οι περιοχή, ο Δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας, ζει μια ιδιότυπη ομηρία που όμοιά της δεν έχει ξαναδεί (πιθανότατα) όλη η Ελληνική Επικράτεια, ούτε καν κατά τις ημέρες επίσκεψης ξένων ηγετών στην Ελλάδα μας. 

 

Ειδικότερα :

Οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας που κατοικούν πέριξ του γηπέδου της ΑΕΚ πιο συγκεκριμένα οι κάτοικοι των οδών που περιγράφονται στην πλαϊνή φωτογραφία : "οφείλουν" (σ.σ. σε ποιον κερατά άραγε ;) να έχουν "διαπιστεύσεις", έτσι ώστε να μπορούν να κινήσουν και να παρκάρουν τα οχήματά τους. 

 

Ακόμη - ακόμη διαπιστώνεται ότι : κάτοικοι που κατοικούν έναντι και πίσω του γηπέδου, ΗΔΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να χρησιμοποιούν την πεζογέφυρα εμπρός στο γήπεδο, αλλά δεν μπορούν να διέλθουν ΟΥΤΕ καν από τα στενά πεζοδρόμια της υπόγειας οδού,  αναγκάζοντάς τους να κάνουν τεράστιο κύκλο από στενά (μέσω Britania κλπ) για να πάνε από την οικία τους, στον παραδίπλα δρόμο που είναι η όποια δραστηριότητα/ανάγκη τους. 

 

... "καλά" θα έλεγε κάποιος καλόπιστος αναγνώστης, "δεν πειράζει για μια μέρα θα είναι η όλη ανακατωσούρα ...

Όμως γεννάται θέμα αφού από την 15-5-2024 υφίστανται αυτές οι "απαγορεύσεις" και οι ανάγκες "διαπιστευτηρίων" σε όλους του πέριξ του γηπέδου κατοίκους και δη στα ανήλικα παιδιά που θέλουν να πάνε στα σχολεία, στα φροντιστήρια και στις δραστηριότητες τους !!!


Μπράβο ! Εύγε σε όσους του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας συνυπέγραψαν και ψήφισαν αυτό το έκτρωμα ανάμεσα σε άλλες "παραδόσεις" στον υπέρτατο "υπερεθνικό άρχοντα" που λέγεται : UEFA - ΕΠΟ !

 

Ποιοι παρέδωσαν τον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας στα ιδιωτικά συμφέροντα ; Οι ανωτέρω !

 

Και διπλά ... "μπράβο" σε όσους επί σειρά ετών αρέσκονταν να εμφανίζονται με την προβιά του αγωνιστή μιας και στη θέση τους : α) δεν θα υπογράφαμε και β) αν τίθετο θέμα λειτουργίας του Δήμου και όσων αποδεχθήκαμε μπαίνοντας σε μια πολιτική - κομματική παράταξη που μέχρι χθες εκπροσωπούσε ότι (δείχναμε) ότι πολεμάμε, θα παραιτούμασταν (και δεν θα υπογράφαμε "ελαφρά τη καρδία" έτσι ώστε -όπως ονειρευόμαστε, μια μέρα "να γίνουμε δήμαρχοι" ...


Κυριάκο Μητσοτάκη,

πρωθυπουργέ αυτού του χώρου που κατ' ευφημισμό ονομάζεται Ελλάδα, βλέποντας την σημερινή σου συνέντευξη στο τηλεοπτικό σταθμό Open, σε ακούσαμε να λες (σε ελεύθερη απόδοση) : θα προσπαθήσω έντονα, θα παλέψω ώστε εφεξής οι αγώνες να γίνονται στο ΟΑΚΑ κι όχι σε τοπικά γήπεδα. 

Με άλλα λόγια είπες ότι κι εσύ διαπίστωσες ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δίκαιη και κοινωνική αντιμετώπιση η ιδιότυπη φυλάκιση μιας ολόκληρης περιοχής (του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας) για 15 ημέρες, μόνο και μόνο για να γίνει "χάρη" στα "σώβρακα και τις φανέλες", όπως θα έλεγε ο δεικτικός Τζίμης Πανούσης.


Κι έτσι είναι Κυριάκο μιας και χάρη γίνεται σε υπερεθνικούς" εκ των πραγμάτων ... οργανισμούς και διοργανώσεις αφού δεν παραδίδονται μόνο οι "ιδιότυπες φυλακήσεις" των πέριξ του γηπέδου περιοχών, αλλά τα προαύλια από τα ΔΗΜΟΣΙΑ σχολεία, για να παρκάρουν οι ... επίσημοι, όπως αναλυτικά αναφέρεται στο Επικίνδυνα σχολικά ΔΗΜΟΣΙΑ σχολεία ; Ναι αμέ ! Γιατί όχι ; Ο ρόλος δημάρχων και τσανακογλυφτών παρατρεχάμενων (video)            


Και ουδόλως πολιτικολογώντας Κυριάκο Μητσοτάκη, πρωθυπουργέ της Ελλάδας, προσθέτουμε και τους ψιθύρους που ακούγονται πλέον ακόμη και από την πλευρά και από κύκλους του ιδιοκτήτη του γηπέδου της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, σύμφωνα με τους οποίους : μετά τον αγώνα, το γήπεδο δεν θα είναι στα καλύτερά του ...

 

Κυριάκο, αντιληφθήκαμε καλά πως στον "αγώνα" UEFA+ΕΠΟ με Ελλάδα, νικητής ήταν αναφανδόν η πρώτη "ομάδα" κι όχι η Ελλάδα ;

Βεβαίως έχουμε ξαναζήσει Εθνικές Ήττες. Όπως : Μνημόνια + τοκογλύφοι ... δανειστές - Ελλάδα = σημειώσατε 1, covid ιατροβιομηχανίες - Ελλάδα = σημειώσατε 1, Σκόπια - Ελλάδα = σημειώσατε 1 και λοιπά και ατελείωτα (μειοδοτικά) "και λοιπά".

 

 Νέο Αίμα, Γιώργος Θ. Κανελλάκης, Μνήμων, Επιστάτης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου