Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Μιχάλη, αστυνομικοί μου είπαν έναν λόγο που κατάργησες τα τοπικά Α/Τ και δημιούργησες τα "πολυδύναμα"

....

- Άκουσα που έλεγες ότι σου έκανε εντύπωση η κατάργηση των τοπικών αστυνομικών τμημάτων και η δημιουργία νέων, πολυδύναμων όπως τα λένε, αστυνομικών τμημάτων. 

- Όντως, έτσι είπα. Και μάλιστα μου έκανε εντύπωση ότι οι Γαργαλιάνοι Μεσσηνίας, με 6.000 κόσμο, δεν έχουν τοπικό αστυνομικό τμήμα.

 

Μιχάλης ξανθός, μελαχρινός, ψαρομάλλης


- Δεν σου κάνει εντύπωση ότι τα δήθεν πολυδύναμα είναι άδεια από δυναμικό ; Δεν έχουν αστυφύλακες, περιπολικά, μοτοσυκλέτες και γενικότερα, δυνάμεις.

- Ναι και μάλιστα μεγάλη εντύπωση.

- Η απάντηση είναι απλή. Ο πότε ξανθός, πότε μελαχρινός και πότε ψαρομάλλης Μιχάλης εφαρμόζοντας την εξυπνάδα των ΗΠΑ που σε πάνω από τις μισές τους πόλεις ο Δήμαρχος προσλαμβάνει έναν τύπο που συνήθως έχει μια μικρή εταιρεία security που με τη σειρά του αυτός προσλαμβάνει "αστυνομικούς", θέλει να τα μετατρέψει, για την ακρίβεια οι ΗΠΑ του είπαν να απαξιώσει την ΕΛΑΣ και τα τοπικά κρατικά αστυνομικά τμήματα και να μετατρέψει την Ελληνική Αστυνομία στα πρότυπα της Αμερικής. Δηλαδή, όποια πόλη, χωριό, περιοχή έχει χρήματα να προσλαμβάνει (ένοπλους) ιδιωτικούς

αστυνομικούς θα έχει προστασία. Αν δεν έχει χρήματα, θα μένει απροστάτευτη, έχοντας το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα σε απόσταση ... 2 ωρών.

Πρέπει να ξέρεις ότι η αστυνομία ακόμη και στην Νέα Υόρκη, είναι ιδιωτική εταιρεία που διορίζεται από τον εκάστοτε δήμαρχο. Αυτό θέλει να κάνει και στην Ελλάδα. Αυτή που είναι κρατική αστυνομία είναι το FBI. Όχι η τοπικές αστυνομικές δυνάμεις τους. Και τώρα οι Μιχάλης, προχώρησε στο επόμενο στάδιο. Φτιάχνει το Ελληνικό ... FBI ...

- Καλά, και τις χιλιάδες αστυνομικών που έχει η χώρα που τους πάει ; Θα δώσει όπλα σε ιδιωτικές εταιρείες ;

- Ναι θα δώσει. Άλλωστε οι περισσότεροι σημερινοί μπάτσοι είναι νεροκουβαλητές των πολιτικών, των επιχειρηματιών και των δημοσιογράφων. 

- Τα ξέρουν αυτά στην ηγεσία της ΕΛΑΣ ;

- Στην ποια ; χαχαχα Εννοείς τους σαπιοκοιλιάδες ή τους αλκοολικούς που εκβιάζονται για δύο πηδήματα με πουτάνες και 10 μυτιές ; Δεν είδες που έκανε την Άμεση Δράση, την Δίας και την Ζ, τροχονόμους που μοιράζουν κλήσεις ;

- Και πότε θα γίνει αυτή μετάβαση στο νέο "ιδιωτικό σχήμα αστυνόμευσης" που ονειρεύονται ;

- ...


Συνεχίζεται

 

Επιστάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου