Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Μην ακούτε κανέναν. Τα κάνετε όλα μια χαρούλα. Κυρίως τους ριζοσπάστες νέους.

Το λεωφορείο μισοάδειο. Ο πιτσιρικάς με την παρέα του έχει βάλει στο κινητό του να παίζει από το μεγάφωνο ανοικτής ακρόασης κάτι που πιθανόν στην πατρίδα του να θεωρείται μουσική. Ίσως να είναι και εκκλησιαστικός του ύμνος. Δεν ξέρω καμηλιέρικα κι έτσι δε βγάζω γνωμάτευση. 

 

Δίπλα του μια άλλη παρέα νεαρών που τον κοιτάζουν μάλλον ενοχλημένοι από την ηχορύπανση που προκαλεί ... ο dj της αραπιάς. 

Παραδίπλα στο λεωφορείο ένα τσούρμο από κάποιους της γενιάς που γάμησαν τον τόπο. 60φεύγα και βάλε, με νεκρό βλέμμα ατενίζουν τη μιζέρια τους έξω από τα βρώμικα παράθυρα του οχήματος.

Κάποια στιγμή ο ένας πιτσιρικάς της δεύτερης ομάδας βάζει μια φωνή στα Ελληνικά στον ... Dj λέγοντάς του : "ρε μεγάλε, βάλε ακουστικά κι άκουσε ότι θες.

Μη μας παίρνεις τ' αυτιά με τη μαλακία που ακούτε". 

Ο Dj κάνει ή ίσως και όντως να μη καταλαβαίνει κάνοντας μια χειρονομία του στυλ "παράτα μας".

Τα Ελληνόπουλα αρχίζουν να οργίζονται κινούμενα με αγριότερες διαθέσεις κατά του καμηλιέρη πιτσιρικά, φωνάζοντας πλέον για να το κλείσει το αναθεματισμένο που ψέλνει, τραγουδάει ή ότι κάνει τέλος πάντων.

Ένας από τους ζωντανούς-νεκρούς των 60φεύγα σηκώνεται και σε έντονο ύφος φωνάζει στο Ελληνόπουλο : "πως μιλάς έτσι στον άνθρωπο ;"

Τα Ελληνόπουλα τα χάνουν προς στιγμή μη περιμένοντας την εμφάνιση ενός άθλιου μαλάκα που υπομένει ότι συμβαίνει γύρω του, και του αντιμιλούν. "Κάτσε κάτω γέρο. Εσείς διαλύσατε όλο το μέλλον μας".

Οι καμηλιέρηδες κατεβαίνουν από το λεωφορείο και στο όχημα ο οδηγός έχει σηκωθεί πλέον όρθιος ζητώντας ησυχία από όλους, την ίδια ώρα που 5 λεπτά πιο πριν τα αραβικά ... άσματα μάλλον τον άφηναν αδιάφορο.

"Να ζήταγες ησυχία και από εκείνους που έφεραν τους γερμανούς στη χώρα μας" του λέει ο ένας νεαρός από τα Ελληνόπουλα, συμπληρώνοντας "να πάτε να χαθείτε όλοι οι άχρηστοι της γενιάς σας".

Ο άθλιος ζωντανός - νεκρός κάνει να σηκωθεί όρθιος κατά του Ελληνόπουλου, την ίδια ώρα που πιο πριν δεν έκανε τίποτα κατά του καμηλιέρη που άκουγε από το κινητό του τα αλαχουακμπαρ της αραβικής του γλώσσας...

Ένας τρίτος παίρνει τον λόγο φωνάζοντας στο άθλιο γέρο : "κάτσε κάτω ρε βλάκα. Άσε τα παιδιά ήσυχα, που τολμάς και τα μαλώνεις" !

Τα Ελληνόπουλα ανοίγουν την πόρτα του λεωφορείου με δύναμη και κατεβαίνοντας του φωνάζουν : "θα τρίβετε τα μάτια σας όλοι οι σκατιάρηδες της γενιάς σας σας με ότι θα δείτε σύντομα μπροστά σας".

Το όλο σκηνικό του διαπληκτισμού δεν κράτησε πάνω από 3-4 λεπτά όμως μέσα στο χρόνο αυτό άκουσα τη διπλανή μου να λέει μονολογώντας : δημιουργούν μια ριζοσπαστικοποιημένη νέα γενιά που θα τα κάνει όλα λαμπόγυαλο. Και καλά θα κάνει αφού εμείς δεν είμαστε άξιοι να τους προφυλάξουμε από το κάθε καρυδιάς καρύδι που έφεραν σύσσωμα οι 300 ...

Αυτά σκέφτομαι είναι το μέλλον της χώρας. Εμείς με την ανοχή και το φιλότιμο μας που το ονόμασαν φοβία, τα διαλύσαμε όλα.

Χρυσοχουντίδη του κάθε κόμματος, ετοίμαζε ορδές ψυχανώμαλων ματατζήδων. Πάντως, όσες κι αν ετοιμάσεις/στε, δεν θα σας αρκούν στο τέλος. Ρίξτε κι άλλα χημικά και ξύλο. Στο τέλος να δούμε ποιος θα έχει το πάνω χέρι.



Ιωάννης .....









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου