Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Και καλά το barcode είναι 520 (Ελλάδα), όμως, η χώρα παρασκευής ποιά είναι ; Μην τρώτε σανό με το barcode 520

Κοινή πεποίθηση

SM Σκλαβενίτης. Η εμπορική επιχείρηση που έχει ταυτιστεί στη συνείδηση του Έλληνα καταναλωτή ως αμιγώς ελληνική, φιλική προς το προσωπικό της και τους πελάτες της και κυρίως με προϊόντα που ανταποκρίνονται στο κάθε πορτοφόλι. Ακόμη και με φθηνότερα, Τούρκικης προέλευσης. 


Αριστερά η privet label ζάχαρη του Σκλαβενίτη και δεξιά η ζάχαρη που
εμπορεύεται η ίδια αλυσίδα, στην ίδια τιμή με την δική του

 

Νομολογία, νομοθεσία

Αφού στο Το barcode 520 δείχνει ότι η χώρα παραγωγής είναι η Ελλάδα ; δείξαμε πως το barcode με κωδικό 520 (που σημαίνει Ελλάδα) είχε ως χώρα κατασκευής του προϊόντος την Τουρκία, πάμε σε κάτι άλλο. Πιο σοφιστικέ. Σ'

εκείνο που έχει μεν barcode 520, αναφέρεται η χώρα συσκευασίας (το σακούλιασμα) αλλά δεν αναφέρει πουθενά τη χώρα παραγωγής του προϊόντος. Ζάχαρη εν τω προκειμένω.


Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου ανάλυσης της ΕΣΕΕ του Οκτώβρη 2016 (την βρίσκετε κάνοντας κλικ εδώ) : "η ΕΣΕΕ απέστειλε επιστολή σε όλους τους Έλληνες ευρωβουλευτές να διατυπώσουν τη γνώμη τους στην Ε.Ε." κι εκείνοι με τη σειρά τους "ζήτησαν την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαλε στην ενδυνάμωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα προϊόντα διατροφής, καθιστώντας πιο διαφανή την εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων". 

Όμως, η Επιτροπή της Ε.Ε. : "παρέμεινε αντίθετη, θεωρώντας ότι οι κανόνες εθελοντικής αναγραφής είναι επαρκείς".

 

Έτσι λοιπόν η εταιρεία Sugartia, "μέλος του πολυεθνικού ομίλου της Pfeifer & Langen" όπως αναφέρει στη σελίδα της Sugartia, πωλεί μέσω του δικτύου Σκλαβενίτης ζάχαρη που δεν αναφέρεται η χώρα προέλευσης, ούτε καν σε ήπειρο παραγωγής. Η Pfeifer & Langen" που έχει έδρα στην Κολωνία

 

Όμορφες καταστάσεις, όμορφο συνονθείλευμα η Ε.Ε. και όμορφοι οι "κανόνες" της όπου, δυνάμει των οποίων μεταξύ άλλων δεν ξέρουμε τι τρώμε (Μπουμπούκο ...).


Εν κατά κλείδι, δεν τρώμε σανό πιστεύοντας τα "αγοράστε προϊόντα που έχουν barcode 520", που επικαλούνται ορισμένοι "μπατριώτες".


Ακολουθούν φωτογραφίες από τις άλλες πλευρές της ζάχαρης της sugartia, για να μη σκεφτεί κανείς πως υπάρχει σε κάποια άλλη πλευρά η αναφορά για την χώρα παραγωγής της.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου