Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Είπαν οι πένες των δημοσιογράφων και σχολιάζουμε, για να βοηθήσουμε λίγο ακόμη



Δικά μας τα σχόλιά με τα κόκκινα γράμματα (στο τμήμα Α') και εξ ολοκλήρου το τμήμα Β΄(ο επίλογος).



Τμήμα Α΄ και σχολιασμός

Δεν ξέρω αν «περισσεύουν» στον Χρήστο Σταϊκούρα εγγυήσεις του Δημοσίου, πάντως η Τράπεζα Αττικής έχει εναποθέσει τη σωτηρία της σε αυτές, και πιο συγκεκριμένα στο πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ, προκειμένου να ξεφορτωθεί τα κόκκινα δάνεια της. 

Σχόλιο : Δηλαδή, η τράπεζα Αττικής θέλει να κάνει ότι κάνουν και οι "συστημικές" τράπεζες, που ανήκουν - κατά 100% - σε ιδιώτες.

 

Ο Μιχάλης Ανδρεάδης, διευθύνων σύμβουλος της Αttica Bank όπως μαθαίνω ότι σχεδιάζει να προχωρήσει με την τιτλοποίηση των κόκκινων δανείων ύψους 3 δισ. ευρώ προς το τέλος του έτους – καλώς εχόντων των πραγμάτων. 

Σχόλιο : Είναι γεγονός αυταπόδεικτο πως ο Ανδρεάδης ξεσκέπασε όλο το στήσιμο δεκαετιών όπου το φαγοπότι σε βάρος των κεφαλαίων (και καταθέσεων ; ) στην τράπεζα, πήγαινε "γόνα".

 

Όμως για να προχωρήσει στο project θα πρέπει να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ, με το οποίο το Δημόσιο κάλυψε με εγγυήσεις τις τιτλοποιήσεις των κόκκινων δανείων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Βέβαια τα πράγματα με την Αττικής δεν είναι τόσο απλά. 

Σχόλιο : Ξανά ! Δηλαδή στις τράπεζες που ανήκουν κατά 100% σε ιδιώτες είναι απλό το θέμα να δοθούν εγγυήσεις και στην Αττικής στην οποία το Ελληνικό Δημόσιο έχει το 63%, είναι περίπλοκο ; Γελάσαμε και σήμερα ...

 

Πρώτον διότι για να δώσει την εγγύηση το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει τα δάνεια να έχουν κάποιες προοπτικές ανάταξη και δεύτερον διότι μετά την άνοδο των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων η εγγύηση του Δημοσίου θα είναι πιο «τσουχτερή» για την Τράπεζα.

Σχόλιο : Να θυμηθούμε να βρούμε και να παραθέσουμε πόσες εκατοντάδες δισ. € έχουν πάρει, σε εγγυήσεις, οι "συστημικές" τράπεζες των ιδιωτών

 

Σημ : το ανωτέρω δεν παρατίθεται και δεν στηλιτεύεται για να έλθουμε σε βαρετές αντιπαραθέσεις με δημοσιογράφους ή και άλλα "κέντρα", αλλά διότι εκτιμούμε πως κάτι τους διέφυγε...

 -----------------------

 

Τμήμα Β΄ και επίλογος

Στο δια ταύτα, τι χαλάει τη "μαγιά" όσων επί σειρά ετών "δεν άκουγαν, δεν ήξεραν" για τα τεκταινόμενα στην Attica bank και πλέον βλέπουν παντού εμπρός τους "περίπλοκες καταστάσεις" ; 

Θα ήταν απλοϊκό από μέρους μας να αναφέρουμε μόνο την ύπαρξη του Ανδρεάδη (και της παρέας του), όπως θα ήταν -επίσης- απλοϊκή η σκέψη πως "κάποιοι έχουν τσαντιστεί" που αποκαλύφθηκαν τα παιχνίδια τους (και οι απάτες τους) επί σειρά ετών. Και τα απλοϊκά δεν μας αρέσουν διότι αρέσουν σε άθλιους και ηλίθιους απατεώνες, λαμόγια και κλέφτες δημόσιου χρήματος. Κι εμείς δεν είμαστε.

 

Επειδή όμως είμαστε κάτι άλλο απ'  αυτούς, θα κάνουμε μια σύσταση

Πόσα ακίνητα έχουν περιέλθει στα χέρια της τράπεζας ; Και δε μιλάμε για ... βοσκοτόπια και διαράκια και τριαράκια στα Πατήσια. Μιλάμε για ακίνητα ! Μεγάλης αξίας ακίνητα. Που, για την ώρα και κάκιστα, δεν έχουν βγει στη "σέντρα". 

Μήπως είναι ώρα να βγουν ; Μήπως είναι καιρός να βγουν με διαχειριστή κάποιον ατόφιο, δίκαιο και έντιμο Τομέα ; Τομέα που δεν θα είναι ανάμεσα στις μασέλες των "γνωστών - αγνώστων" (απατεώνων).



Συνεχίζεται


gkanellakis.blogspot.com

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου