Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Δεν ξανακάνουμε ανακύκλωση, αφού δεν μας δίνετε ανταπόδοση για ότι κάνουμε και μας επιβάλετε νέους φόρους

Προσωπικά δεν έκρυψα ποτέ μου ότι περί τα 4/5+ εκ των οικιακών απορριμάτων τα ανακυκλώνω. Αυτά όμως μέχρι σήμερα. Όχι ξανά. 

 

Η ανακύκλωση δεν γίνεται για τον πλανήτη αλλά μόνο για το κέρδος της ελιτ


ΜΈΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Μέχρι σήμερα τις φλούδες και τα ξύσματα από τα φρούτα, τα λαχανικά και τις πατάτες, αφού τα ψιλοέκοβα τα έβαζα σε κάδο που δημιουργώ κομπόστ, τις γυάλινες συσκευασίες τις έριχνα στους ανάλογους κάδους ανακύκλωσης, τα λάδια στα σημεία συλλογής ή τα χρησιμοποιούσα για να κάνω σαπούνι μαζί με άλλα παλιά λάδια, τις πλαστικές, τις αλουμινένιες και τσίγκινες συσκευασίες τις έριχνα στους ανάλογους κάδους ανακύκλωσης, τις μπαταρίες και τις λάμπες στους επίσης ανάλογους κάδους συλλογής των, καταλήγοντας να πετάω μόνο ελάχιστο όγκο απορριμάτων, απαρτιζόμενο σχεδόν μόνο από χαρτιά υγείας.


ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Όλα άρχισαν να στραβώνουν όμως από τη στιγμή που παρατηρήσαμε με τον κύκλο μου πως ΚΑΘΕ χρόνο 2-3 εταιρείες ανακύκλωσης "έπαιρναν" φωτιά, παράγοντας ατελείωτες διοξίνες, ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ από το κράτος μετατρέποντας τον πολύτιμο θησαυρό που άλλες χώρες αγοράζουν ακόμη και από το εξωτερικό (π.χ. η Σουηδία, η Κίνα κ.ά.) σε τοξικό καπνό και στάχτες.


Παράλληλα, στο ίδιο μήκος κύματος αλητείας, διαπιστώσαμε πως επιστολές που έστειλαν κάποιοι εξ ημών προς αρμόδιες αρχές για την ανυπαρξία ανταποδοτικού οφέλους σε όσους ανακυκλώνουμε, παραπέμπονταν στις ... καλένδες για το απώτατο μέλλον.


Η χαριστική βολή ήλθε με την φορομπηχτική επιβολή "τέλους" ανακύκλωσης ακόμη και σε πλαστικά μπουκαλάκια νερού η οποία θα

ισχύσει από 1 Ιουνίου 2022. Σαν εκείνη στις πλαστικές σακούλες των super markets που επιβλήθηκε (μέσω της ΑΑΔΕ) από την μισητή Ε.Ε.

 

Οι όσες κρατικές δικαιολογίες ακούγονται και σπέρνονται περί "τέλους που θα μειώσει τη χρήση των πλαστικών" μας βρίσκει παντελώς αδιάφορους γνωρίζοντας πως δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ακόμη φορομπηχτικό νταβαντζιλίκι του γερμανοτσολιά Πιτσιλή της ΑΑΔΕ και της παρεούλας του. Των τοκογλύφων ... δανειστών για τους οποίους συγκεντρώνει κάθε ικμάδα ρευστότητας από τον μαλάκα έλληνα φορολογούμενο που κάνει ότι του λένε, πληρώνει τα πάντα πουλώντας ακόμη και τη γυναίκα του, πίνει θεριακλίδικα τον καφέ του αμπελοφιλοσοφώντας  για το αύριο (της ποδοσφαιρικής ομάδας του) και παίζοντας καμία ... πρωινή, χαζεύοντας την Σταματίνα και τις Καρντάσιανς ...


Κι αν εκτιμηθεί πως τα ανωτέρω είναι προσωπικές απόψεις, κάντε λίγη υπομονή και θα διαπιστώστε πόση αύξηση θα έχει ο όγκος των απορριμάτων στους κάδους, αλλά και πόσα γενικά σκουπίδια θα βρίσκετε μέσα στους μπλε κάδους, μαθητευόμενοι μάγοι.


ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Οι βλακιούλες του είδους "βοηθάμε τον πλανήτη" και τα συναφή, πλέον, μας βρίσκουν παντελώς αδιάφορους καθώς, ΠΟΤΕ το λατρεμένο κράτος του ελλαδιστάν δεν έδωσε ανταπόδοση σε πολίτες που κάνουν ανακύκλωση απορριμάτων, οικονομάει από επιδοτήσεις ΜΟΝΟ η elit της χώρας που έχει εταιρείες ανακύκλωσης   και διαχρονικά το κράτος ποτέ του δεν νοιάστηκε για τίποτα περισσότερο από να είναι καθαρές οι παραλίες, μόνο και μόνο για να έρχονται να κοπρίζουν σε καθαρά μέρη οι γερμαναράδες, όταν κάνουν διακοπές εδώ !

Μέχρι να αλλάξτε τροπάρι στην αντιμετώπιση όσων τηρούν τους άγραφους κανόνες, άθλιοι εσείς, αθλιότεροι εμείς !


Ουστ !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου