Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Κωνσταντίνος Καψάσκης για την Μακεδονία

Ο αείμνηστος Ελληνολάτρης Τραπεζίτης Κωνσταντίνος Καψάσκης, ο Άνθρωπος που είχε το αιρετικό (κατά τους ... άλλους) δόγμα την ρήση του Πρωταγόρα "πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος" έλεγε to 1993 για την Μακεδονία και τους ... εταίρους μας της ΕΟΚ (νυν Ε.Ε.) :
"αν τώρα κάποιοι στο μέρος της Γιουγκοσλαβίας, ξεκινούν ένα κράτος, δικό τους και το ονομάζουν Ενετική Δημοκρατία, φτιάχνουν ψεύτικα στοιχεία ότι οι Δόγες της Βενετίας, της Ενετικής Δημοκρατίας, ήταν Σλάβοι και αποδείκνυαν με "στοιχεία" ότι ήταν Σλάβοι, ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΟΙΩΘΕ Ο κ. Ντε Μικέλης, αν μάλιστα η Ιταλία ήτανε μια μικρή φτωχή χώρα, ας μεταχειριστούμε το επίθετο, ανάδελφη, που έχει πάρα πολύ σημασία, τι θα έλεγε ο κ. Ντε Μικέλης ; Θα συμφωνούσε να ονομαστεί αυτό το κομμάτι της Γιουγκοσλαβίας, Ενετική Δημοκρατία ;

Ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημά μας. Μια παραχάραξη της Ιστορίας. Και αυτό το οποίο προσπαθεί να κάνει σήμερα ο Γκλιγκόροφ, δεν είναι μόνο το όνομα. Είναι να μας πάρει τον Εθνικό αυτοσεβασμό μας. Μας παίρνει κάτι περισσότερο από χρήματα, από εμπορεύματα, από οτιδήποτε. Μας παίρνει τον Εθνικό αυτοσεβασμό μας. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ !

Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από τους εταίρους της και γι αυτό λέω πως πρέπει να μεταχειριστούμε την Μακεδονία σαν αφορμή και πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε μεταξύ μας. Δεν πρέπει να φύγουν από τη Βουλή όσοι δε συμφωνούν. Πρέπει να μείνουν και να συζητήσουν".

Αυτά και πολλά ακόμη στο :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου