Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

(Δωρεάν) μαθήματα τραπεζικής - part 2 και 3/3

 

Σε συνέχεια του (Δωρεάν) μαθήματα τραπεζικής - part 1/3

 

Η σειρά των 3 μαθημάτων αφορά υψηλόβαθμα στελέχη, προέδρους και δ/ντες συμβούλους τραπεζών, καθώς και τους χαμηλότερου κλιμακίου εργαζόμενους, στον τραπεζικό τομέα.

 

 

7ον. Απαγορεύεται η καθ'  οιονδήποτε τρόπο συμμετοχή εργαζομένων σε χρηματοοικονομικές εταιρείες (σε τράπεζες και στις θυγατρικές τους), σε τυχερά παίγνια, με φυσικό ή ηλεκτρονικό τρόπο.

Ως τυχερά παίγνια νοούνται, όχι μόνο τα τυχερά παιχνίδια αλλά και όσα χαρακτηρίζονται ως "τεχνικά".

 

8ον. Απαγορεύεται η συμμετοχή των εργαζομένων μιας τράπεζας σε τρίτες εταιρείες εταιρείες συναφών δραστηριοτήτων με εκείνες που εκτελεί μια τράπεζα.

 
9ον. Απαγορεύεται η συμμετοχή ενός εργαζόμενου τράπεζας σε κάθε μορφής τρίτη δραστηριότητα. Ως τέτοιες -μεταξύ των άλλων- συμπεριλαμβάνονται και η συμμετοχή σε διοικητικά συμβούλια τρίτων εταιρειών, σε εταιρείες εμπορικής, παραγωγικής και συμβουλευτικής δραστηριότητας.

 

10ον. Απαγορεύεται η συμμετοχή των εργαζομένων της τράπεζας σε κάθε μορφής έκκλητο και επιδεικτικό τρόπο ζωής. Ως τέτοιος χαρακτηρίζεται η συμμετοχή του εργαζομένου σε τηλεοπτικά παιχνίδια και εκπομπές, σε δραστηριότητες που προάγονται μέσα από πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης κλπ.

 

11ον. Συμμετοχή εργαζομένων σε όσες δραστηριότητες απαγορεύονται μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο κατόπιν εγγράφου αιτήσεων του ενδιαφερομένου προς τα αρμόδια κλιμάκια της διοίκησης της τράπεζας.

 

12ον. Δεν ισχύει κανενός είδους απόρρητο (συμβάσεις εχεμύθειας) όταν το προβαλλόμενο και εξεταζόμενο θέμα έχει ποινική διάσταση.

 

13ον. Σε όλες τις ανωτέρω και τις παραπλήσιες των ανωτέρω περιπτώσεις, ο υπάλληλος (*) απομακρύνεται από την τράπεζα.


* ως υπάλληλοι νοούνται από τον πρόεδρο μέχρι των κλητήρα που "προσλήφθηκε χθες" ...



Νέο Αίμα και Επιστάτης και Μνήμων και Σ.Ρ - Τ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου