Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Εσείς οι τράπεζες φταίτε που δίνετε καρνέ και εγγυήσεις στον κάθε ... έναν (η μίζα)

Καλά θα κάνουν, παλιάνθρωποι, λαμόγια και συμμορίες να έχουν κατά νου πως για τις αλητείες, τις απόπειρες εκβιασμού, τις απειλές, τις απολύσεις,  και την αλαζονεία τους, θα δώσουν λόγο !

Πελάτης : Θέλω να σφραγίσω αυτήν την επιταγή
Ταμίας : Μα, είναι μεταγενέστερης ημερομηνίας από την σημερινή
Πελάτης : Δε με νοιάζει. Η επιταγή είναι πληρωτέα άμα τη εμφανίσει

Τρίτο πρόσωπο : καλημέρα, ελάτε να δούμε λίγο την επιταγή 
Πελάτης : που την είδες την καλημέρα ; Ορίστε. Δείτε την

Το τρίτο πρόσωπο κάνει αναζήτηση στο online και διαπιστώνει πως πρόκειται για εταιρεία γνωστή στην Διοίκηση που έχει ζόρια, με δεκάδες εκ/ρια euro δανεισμό, τζίρο και αποτελέσματα ... στον πάτο και που έχει περί τα 100 φύλλα επιταγών στον αέρα (τα έχει πάρει και δεν έχουν πληρωθεί ή δεν έχουν εκδοθεί - δοθεί σε προμηθευτές της, ακόμη.

Τρίτο πρόσωπο : θα πρότεινα να μη την σφραγίστε ακόμη. Επικοινωνήστε και εσείς με την εταιρεία και θα το κάνουμε και εμείς μέσω του κεντρικού καταστήματος που τηρείται ο λογαριασμός της. 
Πελάτης : και τι θα γίνει ; δε θα κερδίσουμε κάτι. Μάλλον πρέπει να κλαίω από τώρα τα 50.000 euro μου, να τους πάρει και να τους σηκώσει. Εσείς οι τράπεζες φταίτε που δίνετε καρνέ και εγγυήσεις
στον κάθε ... έναν. Θα έλθω σε 3-4 μέρες ξανά, αν και ... Καλημέρα.
Τρίτο πρόσωπο : στο καλό

Τρίτο πρόσωπο σε τέταρτο και πέμπτο πρόσωπο : Πάει το μαγαζί ; Το βρόντηξαν ; Και έχει μια 100άρα επιταγές της στον αέρα και όλες οι επιταγές που κόβει είναι από 15 - 25 χιλιάδες euro και πάνω !!!
Τέταρτο πρόσωπο : έχεις δίκιο. Τα βλέπω κι εγώ στον υπολογιστή μου. Έχει 100 κομμάτια απλήρωτα. Θα πάνε όλα στον φούντο προφανώς. Ας όψονται όμως όποιοι τους έδωσαν τόσα φύλλα. Μέχρι και προαγωγή που θα πάρουν ...
Τρίτο πρόσωπο : έλα ρε συ. Τι λες ;;; !!!
Πέμπτο πρόσωπο : άκου που σου λέειιιι. Ξέρει τι λέειιιιιιι ... Θα πάρουν και bonus και προαγωγή. Παρατήρησε πως ανακυκλώνονται όλο τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα στις θέσεις. Από κουμπάροι μέχρι γκόμενες στελεχών, φίλων και πολιτικών.

2 μέρες αργότερα γράφεται παντού πως η εταιρεία "έσκασε" και εντάσσεται στο άρθρο 99. 4-5 μέρες αργότερα :

Πελάτης : καλημέρα, ήλθα ξανά, αν και ...
Τρίτο πρόσωπο : ελάτε σε εμένα, καλημέρα. Ελάτε να δούμε αν έχει υπόλοιπο ο λογαριασμός τους. Λυπάμαι. Δεν έχει επαρκές υπόλοιπο. (σ.σ. δεν είχε ούτε το 1/10 του ποσού της επιταγής) Μήπως να κάνετε άλλη μια επικοινωνία μαζί τους ;
Πελάτης : δεν έχει νόημα. Σφραγίστε την παιδιά. Μας κορόιδεψαν άσχημα. Μας έκλεψαν οι παλιάνθρωποι.
Τρίτο πρόσωπο : όπως νομίζετε. Δώστε την επιταγή στον Ταμία και όπως νομίζετε. Ίσως όμως αν προσπαθήστε πάλι να βγείτε κερδισμένος. Να πάρετε τα χρήματά σας.
Πελάτης : σφραγίστε την.
Τέταρτο και πέμπτο πρόσωπο : τρίτο πρόσωπο, έλα εδώ.
Τρίτο πρόσωπο : έλα. Τι είναι ; Επιμένει να την σφραγίσει. 
Τέταρτο πρόσωπο : δίκιο έχει. Εσύ όμως είδες πόσα φύλλα επιταγών έχει σήμερα ;
Τρίτο πρόσωπο : όχι. Τι εννοείς ;
Πέμπτο πρόσωπο : πάρε την εκτύπωση αυτή, δες και μετά μίλα

Τρίτο πρόσωπο : 850 ;;;;;;;;;;;;;;;; !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τέταρτο πρόσωπο : ναι και δόθηκαν χθες 
Τρίτο πρόσωπο : μετά την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99 ;;;;
Πέμπτο πρόσωπο : αχ ρε τρίτο πρόσωπο. Δεν δεν έγινε έτσι. Τα είχαν δώσει από καιρό πιο πριν τα καρνέ, χωρίς να τα περάσουν, να τα καταχωρήσουν στο σύστημα. Και τώρα που "έσκασε" η εταιρεία, τα καταχώρησαν για να μη βρεθούν μπλεγμένοι ...
Τρίτο πρόσωπο : μα, αυτό είναι απάτη ολκής 
Τέταρτο και πέμπτο πρόσωπο : βρε θα πάρουν και bonus και προαγωγή, σου λέμεεεεεεε !!! Και ας έβαλαν μέσα την αγορά για εκατοντάδες εκατομμύρια, δίνοντας αυτές τις επιταγές, που λίαν επιεικώς είναι 850 επιταγές x 15.000 euro (η καθεμία) = περί τα 13.000.000 euro. Έτσι γίνονται οι business φίλε. Με χώσιμο και με πολιτικές πλάτες.

Και όντως πήραν προαγωγή. Και το τρίτο πρόσωπο απολύθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου