Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Αμνηστία στους Τραπεζίτες, ετοιμάζει η ... κυβέρνηση

Είπαμε. Στην Ελλάδα ο μόνος απατεώνας που υπήρξε ποτέ, ήταν (και παραμένει) ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Στην υγεία λοιπόν του γνωστού "μαλάκα" το κατωτέρω, την ίδια ώρα που στο Ισραήλ συνελήφθη ο διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της Deutsche Bank, της Deutsche Bank Israel για ένα ... ξεπλυματάκι μερικών δεκάδων εκ/ρίων euro.

"Νομοθετικές ρυθμίσεις που θα παρέχουν «αμνηστία» στα στελέχη των τραπεζών για τις περιπτώσεις αναδιάρθρωσης δανείων
υπερχρεωμένων επιχειρήσεων προωθεί η κυβέρνηση. Το θέμα αυτό που εξετάζεται το τελευταίο διάστημα προκειμένου να «προστατεύονται» τα τραπεζικά στελέχη και να μην κινδυνεύουν από ποινικές ευθύνες, φαίνεται ότι αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχε το πρωί ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής με μέλη του προεδρείου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν οι επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες που σχεδιάζει να πάρει το υπουργείο Δικαιοσύνης για τη νομοθετική προστασία των τραπεζικών στελεχών και των δημοσίων λειτουργών οι οποίοι χειρίζονται τα «κόκκινα» δάνεια των επιχειρήσεων και μετέχουν σε διαδικασίες διαμεσολάβησης και επίλυσης διαφορών.
Για το θέμα, για την εξασφάλιση "ομπρέλας προστασίας" στα τραπεζικά στελέχη στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, έχει μιλήσει, ο κ. Κοντονής τονίζοντας χαρακτηριστικά σε συνεντεύξεις του: Υπάρχει πράγματι ένα ζήτημα ότι έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα, κάθε προσπάθεια διαμεσολάβησης να καταλήγει σε ένα πεδίο αντεγκλήσεων και αλληλοκατηγοριών. Θεωρώ ότι δεν είναι ηθικό να βάζουμε κάποιους ανθρώπους υπεύθυνους για αυτήν τη δουλειά και μετά όταν την ολοκληρώνουν να τους πυροβολούμε.
 
Μετά απ' αυτά Πατριώτ(η) και με δεδομένο πως στην Ρουμανία βγήκαν 250.000 λαού στους δρόμους επειδή η εκεί ... κυβέρνηση πέρασε νόμο ασυλίας έναντι ποινικών ευθυνών των ... πολιτικών της, θέλω να σε ρωτήσω δύο - τρία πρα(γ)ματάκια.

Πλέρωσες ΕΝΦΙΑ αυτό τον μήνα ; Χαρατσάκι  ... αλληλεγγύης (των γερμανών και τον τοκογλύφων) ; Δήλωσες ότι έχεις και δεν έχεις στο ... κράτος (των μαριονετών) ; ΠΑΣΟΚάρα και ΝουΔουλάρα θα ψηφήσεις για να σε (ξανά)σώσουν ; ΝεοΠΑΣΟΚ μήπως ; Σύριζα εννοούσα. Μήπως άραγε σε έκαναν να πιστέψεις κάτι έμμισθα κουκλάκια πως με την αποχή από τα κοινά ... θα λύσεις τα προβληματάκια σου ή όχι ακόμη ;

Όχι ακόμη ε ; Δε πειράζει. Σύντομα θα τα λύσεις μιας και "ένθα ουκ έστι πόνος, ου πόνος και σπαραγμός" ...