Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Ανοικτή επιστολή προς τα Δ.Σ. των Ταμείων (η μίζα 10)


Παρέλαβα και αναρτώ : 
Κύριε Κανελλάκη, εγώ στη θέση των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων (Δ.Σ.) των Δημόσιων Ταμείων θα παρακάλαγα -στο όνομα της Διαφάνειας- να δηλώσουμε όλοι μας την περιουσιακή μας κατάσταση,  ΠΡΟ και ΜΕΤΑ τών αυξήσεων Μετοχικού Κεφαλαίου (Α.Μ.Κ.) των εταιρειών στις οποίες λάβαμε μέρος. Είτε αυτές ήταν Τράπεζες είτε αυτές ήταν εισηγμένες Δ.Ε.Κ.Ο. κ.λπ.

Έτσι και κατ' αυτόν τον τρόπο δε θα υπήρχε ποτέ καμία σκιά στον περίγυρο σύμφωνα με την οποία θα δύνατο κάποιος εξ ημών να έχει δεχθεί "δωράκια", μόνο και μόνο για να υπογράψει (ως ... αντίτιμο) στην θέση όσων συμφωνούσαν ή/και συμφωνούν με τις όποιες Α.Μ.Κ.

Και αυτό θα γινόταν μιας και τα μέλη των Δ.Σ. των Ταμείων διαχειρίζονται ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και ουχί δικά τους !


Μετά Σκέψης, ένα παλαιό μέλος Δ.Σ. που το είχε προτείνει κατά το παρελθόν και αντιμετώπισε αρχικά την χλεύη και κατοπινά ... διάφορα άλλα ....


-------------------


Απάντηση Γιώργου Θ. Κανελλάκη : 
Μιας και μιλάς για "ΜΙΖΕΣ", πες μου σε παρακαλώ αγαπητέ Συμπολίτη. Αν γινόταν ότι πολύ σοφά προτείνεις και ψάχνονταν τα "πόθεν έσχες" όλων των μελών των Δ.Σ. τις επίμαχες περιόδους των Α.Μ.Κ. και ... εμφανίζονταν :
  • μετοχοδάνεια σε κάποιο/α μέλος/η για αγορά μετοχών των εταιρειών που πήρε μέρος το Ταμείο, την ίδια περίοδο με την Α.Μ.Κ.
  • διαγραφές δανείων του μέλους, προ της Α.Μ.Κ. και ΜΕΤΑ το "o.k." του μέλους (δια της υπογραφής του) ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΝ ΝΕΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ από τον ίδιο Τραπεζικό Οργανισμό που προ ημερών του είχε διαγράψει τα δάνεια του
  • εκροές κεφαλαίων προς offshore του μέλους από με ποσά που δεν συνάδουν με την περιουσιακή του κατάσταση
  • εκμίσθωση ακινήτων του μέλους από την εταιρεία που κάνει την Α.Μ.Κ.
ποιος θα επιλαμβάνονταν της κατάστασης ;

Γ.Θ.Κ. (που ακούει πολλά, διαβάζει περισσότερα και θα εμφανίσει με τους συναγωνιστές του τα πάντα).

Υ.γ. Ας σου πω και κάτι ακόμη μιας και μιλάμε για μίζες !
Κάποτε, σε κάποια χώρα, ένας πρόεδρος Τράπεζας, είχε συστήσει (ταυτόχρονα με την θητεία του στην Τράπεζα) εταιρεία διαχείρισης ακινήτων που αγόραζε ακίνητα και μετά τα ενοικίαζε στην τριπλάσια τιμή (από αυτή που είχε η αγορά) στην ίδια του της Τράπεζα. Δηλαδή, την άρμεγε ΚΑ-ΝΟ-ΝΙ-ΚΟ-ΤΑ-ΤΑ, και έστελνε τα ... έσοδα σε offshore του, ενώ κάποια εξ αυτών τα έδινε ως μίζα στους ....

Επιστρέφω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου