Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Αναμνήσεις και η πρώτη μου Τραπεζική μισθοδοσία από τον Καψάσκη

Διαβάζοντας το σημερινό άρθρο του lobbystas.gr : Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του Μιχάλη Σάλλα της Τράπεζας Πειραιώς, δε μπορώ να μη θυμηθώ πως πάνε περί τα 29 χρόνια από τότε που έδωσα εξετάσεις στην (τότε) Τράπεζα Εργασίας στην οποία προήδρευε ένας Έλληνας, βαθύτατα Πατριώτης και Άνθρωπος. Ο αείμνηστος για όσους τον γνωρίσαμε  Κωνσταντίνος Καψάσκης.

Δε θα ξεχάσω ποτέ ορισμένες από τις Αρχές μα και εντολές του Αειμνήστου, που χάραξαν βαθιά όσους είχαμε Αρχές από τα σπίτια μας και μέσω της εκεί θητείας μας τις σφυρηλατήσαμε ή/και όσους τις απέκτησαν στο εκεί διάβα τους, όπως :
  1. "δε θα υπάρχουν ποτέ πόρτες κλειστές μέσα στην Τράπεζα" Εργασίας. (σ.Γ.Θ.Κ. Στην Διοίκηση και στα καταστήματα, έτσι ώστε, ότι συζητείται, θα λέγεται και θα γίνεται, θα γίνεται χωρίς "στεγανά"...)
  2. πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος, (σ.Γ.Θ.Κ.  αρχαία ρήση του Πρωταγόρα που μεταφραζόταν ως : όλα τα κέρδη και οι τακτικές ανάπτυξης ακόμη θα σταματούν όταν έχουν απέναντί τους έναν Άνθρωπο. Με άλλα λόγια ; Δε θα είμαστε στυγνοί και απάνθρωποι Τραπεζίτες και Τραπεζικοί). 
  3. οι πολιτευτές με τους πολιτευτές και οι τραπεζικοί με τους τραπεζικού (σ.Γ.Θ.Κ. δίδοντας σαφέστατα το "στίγμα" του : έξω η πολιτική και οι ... πολιτική από το τραπεζικό σύστημα).
Τέλος επί του παρόντος έλεγε την κορυφαία του ρήση : "γράψτε μου σε ένα χαρτάκι 10 ονόματα που να θεωρείτε ως την ηθική ηγεσία της Ελλάδος και 10 που θεωρείτε ως την πνευματική ηγεσία της Ελλάδος. Δε θα βρείτε !" (σ.Γ.Θ.Κ. ρήση για την οποία δε χρειάζονται θαρρώ καμία διευκρίνιση ...).
 
Σκεπτόμενος και ενθυμούμενος τα ανωτέρω και έχοντας βρει στο αρχείο μου την πρώτη μου μισθοδοσία από το Τραπεζικό σύστημα, αναρωτιέμαι ρε παιδί μου, με τι μούτρα κάτι ΚΛΕΦΤΕΣ και σούργελα, ήθελαν να με κάνουν μέρος της λαμογιάς τους ! Μέρος της αλητείας τους. Μέρος της ατιμώρητης (ακόμη) ληστείας τους ! 

Επανέρχομαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου