Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Μη σκουντάς τον μεθυσμένο. Πέφτει μόνος του

Το καθιστικό, το περιβάλλον και το μεσημεριανό γεύμα  στην εντέλεια και λαμπρό. Όπως και ο ήλιος. Κάπου ανάμεσα σ' αυτά, ένα παλαιό και έμπειρο στην αγορά σαΐνι, μου σπίκαρε ότι κάποιοι έχουν τερματίσει την αγωνία για το τι και πως θα συμβεί μέσα στους επόμενους 6, maximum 10 μήνες στον Τραπεζικό τομέα. 

Το 2018 τελειώνει σε 4 1/2 μήνες και μετά ακολουθεί το 2019 (σ.σ. σιγά την ανακάλυψη), όμως, το 2019 οι Τράπεζες θα πρέπει να έχουν δομήσει τις
ταμειακές τους ροές έτσι ώστε να μην υπάρχουν ανοίγματα, χαμηλοί δείκτες ταμιακών διαθεσίμων και ατελείωτοι "αναβαλλόμενοι φόροι" στις οικονομικές τους καταστάσεις.

Και τα διαθέσιμα τους, ασχέτως αν έπαψαν να τα βρίσκουν από τον ELA και τα παίρνουν από τον ESM, δε θα είναι εσαεί ατέρμονα.  Ούτε θα τους καλύπτει άλλο ούτε η Γερμανία.
Γιατί ; Διότι ακολουθεί η Ιταλία. Και το "θέμα Ελλάδα" θα κλείσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, οριστικά ακόμη και για την ναζιστική Ε.Ε.

Και αυτά, τα ... προβληματάκια των Τραπεζών θα πρέπει να συνδυαστούν με κάποιες δεκάδες ποινικούς φακέλους που βρίσκονται εν αναμονή (βραχύβια) σε δικαστικά γραφεία και αφορούν για παλαιές αλλά και νυν διοικήσεις παραγκών (βλ. Τραπεζών). 
Προβληματάκια που προκαλούν ταραχή και κατανάλωση "χαπιών" σε διαχειριστές, προέδρους, διευθύνοντες σύμβουλους λογιστήρια, αλλά και σε συνδικαλΗστές. 

Θα ακολουθήσουν παραιτήσεις ; Τροποποιήσεις Δ.Σ. ; Αυτοκτονίες ; Μαρτυρίες εκ των έσω ;



Μνήμων (που θα επανέλθει)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου