Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Κύριοι Δικαστές, θα ανεχθείτε να σας ονομάζουν ως ενεργούμενα και ως καραγκιόζηδες οι υπερασπιστές των Τραπεζιτών ;

Upd. Το τελευταίο καιρό γίνεται μια απέλπιδα προσπάθεια από ... δικηγόρους, από διαφημιστές και από διάφορα ΜΜΕ για να εμφανιστούν οι Τραπεζίτες ως οι 10 μωρές παρθένες που δεν είχαν καμία σχέση με την καταστροφή της χώρας. 


Σε πρώτη φάση, αντιπαρέρχομαι του θέματος ότι το εν λόγω άρθρο -ούτε λίγο ούτε πολύ- εμφανίζει το Δικαστικό Σώμα ως ενεργούμενο "κάποιων" αλλά και ως καραγκιόζηδες και χατζατζάρηδες αφού αναφέρει την Δικαιοσύνη ως
συμμετέχουσα σε θέατρο σκιών.
Αρκετά ευτελίστηκε η Δικαιοσύνη μετά τον πηγαιμό των της Τρόικα στην Ευελπίδων (βλέπε σχετικά εδώ) και αρκετά "κάποιοι δικοί Της" λειτούργησαν ως "ανταποκριτές" μεγαλοδικηγορικών γραφείων.

Σε δεύτερη φάση όμως οφείλω μαζί με άλλους τραπεζοϋπαλλήλους και μη, έχοντας αθροιστική παρουσία - εμπειρία εκατοντάδων ετών στον χρηματοοικονομικό χώρο να διορθώσουμε ορισμένα πράγματα των "τραπεζικών στασιδιών".

α) τα δάνεια που έδιναν οι Τράπεζες σε "ημετέρους" αλλά και σε προτεινόμενους από τους εκάστοτε κυβερνήτες, δεν τα ενέκριναν οι προτείνοντες ... πολιτικοί και η elit, αλλά ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !

β) επικαλούνται οι Τραπεζίτες ότι "έπεσαν έξω" καθώς αγόραζαν επί σειρά ετών ΟΜΕΔ και ΕΓΕΔ του Ελληνικού Δημοσίου. Ως απάντηση επαναλαμβάνω ότι : την απόφαση για να αγοραστούν τα ανωτέρω, την έπαιρναν ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !

γ) Τις αποφάσεις για τις πιστοδοτήσεις ΑΝΕΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΩΝ ή με διάτρητα ... καλύμματα, ειδικότερα σε ΜΜΕ και σε κατασκευαστικές, τις έπαιρναν ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !

δ) τον ΜΗ ΕΛΕΓΧΟ για την διαρροή κεφαλαίων από δάνεια μέσα από offshores τον επέβαλαν ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ στους κατωτέρω τους

ε) τις δανειοδοτήσεις για απόκτηση μηχανολογικού εξοπλισμού και για αγορά παγίων, που μετά τις εκταμιεύσεις από τις Τράπεζες γίνονταν καταθέσεις σε offshore και βίλες ή/και ελικόπτερα, ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΠΕΒΛΕΠΑΝ όπως είχαν κάθε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση και χρέος έναντι των μετόχων, των καταστατικών των τραπεζών και των "εντολών της ΤτΕ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ενώ απαγόρευαν σε κατωτέρω τους να κάνουν ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟ για την ορθή ή μη, χρήση των δανείων αυτών !

στ) οι αποκτήσεις τοξικών δομημένων ομολόγων από το Τραπεζικό σύστημα, έγινε μετά από αποφάσεις ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ασχέτως αν τις πρότειναν οι όποιοι ... πολιτικοί !

ζ) ακόμη και για Τράπεζες που ΔΕΝ συμμετείχαν σε αγορές ΟΜΕΔ - ΕΓΕΔ και ομολόγων, αν μη τι άλλο σε μεγάλη έκταση, όπως ήταν η Τράπεζα Αττικής, για ΤΟ 1,7 δις euro που έκανε φτερά από τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της, υπεύθυνοι ήταν ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ που υπέγραφαν θετικά !

η) για την καταστρατήγηση ιδιωτικών ασφαλιστικών συμβολαίων (συμβόλαια ιδιωτικά εργαζομένων και συνταξιούχων τραπεζοϋπαλλήλων με κάποια ασφαλιστική εταιρεία) ή/και την εξαφάνιση δεκάδων εκατομμυρίων από αυτά τα συμβόλαια, ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ! (βλέπε υποθέσεις ΛΕΠΕΤΕ της ΕΤΕ αλλά και ΛΑΚ της Attica bank).

θ) για την διάλυση Ταμείων ασφαλισμένων εργαζομένων και ελεύθερων επαγγελματιών όπως το ΤΣΜΕΔΕ και το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, υπεύθυνος δεν είναι ΜΟΝΟ ο κάθε τυχόν κυβερνητικός που "διέταξε" (;;;) την προσφορά από τα Ταμεία εκατοντάδων εκατομμυρίων στην attica bank αλλά και ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ της που ενόσω γνώριζαν ότι ουσιαστικά αποτελεί υπεξαίρεση ξένων κεφαλαίων (αφού οι εργαζόμενοι ΠΟΤΕ δεν συμφώνησαν για να δοθούν αυτά τα τεράστια ποσά), τα αποδέχονταν ως γνήσιοι κλεπταποδόχοι !

ι) για τις ατέλειωτες παρανομίες σε εργασιακό επίπεδο (απλήρωτες υπερωρίες στο προσωπικό, μη ύπαρξη εξόδων διαφυγής σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνημάτων αλλά και των υπολογιστών των εργαζομένων και για άλλα πολλά) υπεύθυνοι είναι ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !

κ) για το ότι μεγαλοοφειλέτες όπως τα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλά και μεγαλοεκδότες, δεν ... ενοχλήθηκαν (δεν κλήθηκαν) ΠΟΤΕ από τις τράπεζες για να αποπληρώσουν τα δάνεια που είχαν πάρει επί σειρά ετών (ενόσω τα έχει πληρώσει με αίμα και μνημόνια ο Ελληνισμός), υπεύθυνοι είναι ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !

λ) για την τοποθέτηση ανθρώπων που δεν είχαν ιδέα από πιστοδοτήσεις σε θέση "διευθυντή πιστοδοτήσεων", υπεύθυνοι είναι ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !

μ) για την εναλλαγή των ίδιων και των ίδιων προσώπων στις διοικήσεις σε θέσεις κλειδιά των τραπεζών, μόνο και μόνο για να μη βγει η βρώμα προς τα έξω, υπεύθυνοι είναι ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !

ν) αν δε, δεν έχουν τεχνογνωσία ελέγχου οι Δικαστικές Αρχές για την εξιχνίαση της πεπραγμένων των Τραπεζιτών, διατιθέμεθα πολλές εκατοντάδες τραπεζοϋπαλλήλων για να συνδράμουμε αφιλοκερδώς. 


Υ.γ. και αν "χαθεί" το επίμαχο άρθρο από το εις την κορυφή link, θα το βρείτε στο https://web.archive.org/web/20180828140253/http://bankingnews.gr/index.php?id=381155




Ψαχτήρι, 
Επιστάτης, 
Μνήμων,
Γιώργος Θ. Κανελλάκης
και άλλοι συναγωνιστές τραπεζικοί και μη. 
Το ανωτέρω θα κοινοποιηθεί όπου πρέπει ! 


Τέλος, παρακαλούμε τους αναγνώστες να το κοινοποιήσουν παντού ώστε να μην επιτραπεί η δημιουργία του συνδρόμου της Στοκχόλμης, του αποπροσανατολισμού, ή της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Αρκετά ανεχθήκαμε τους ... επαΐοντες των ΜΜΕ. 
Είτε "τα έπαιρναν" από το ΚΕΕΛΠΝΟ είτε όχι !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου