Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Η πουτάνα με τα κλάματα κι' ο πούστης με τους όρκους *

* παροιμία που απαντάται από τα τέλη του 18ου αιώνα στην Λακωνία.

Είναι απολαυστικό να παρακολουθείς εξ αποστάσεως την ελληνική κοινωνία. Αυτή δηλαδή που επί μια 10ετία πληρώνει φόρους επί φόρων, χαράτσια για το σπίτι του, για την παραγωγή του για τα βρέφη του. 


"Και είναι απόλαυση διότι βλέπεις μερικούς να καλοπερνούν ωσάν να μην έχει συμβεί το παραμικρό (βλέπε, βουλευτές, δημόσιους υπαλλήλους, τραπεζίτες και τραπεζοϋπαλλήλους, αρχι-παπάδες ... δεσποτάδες και βιομηχάνους) και από την άλλη βλέπεις την συντριπτική μάζα του ελληνισμού να
διαλύεται, όχι στα εξ ών συνετέθη αλλά στα στα αρχέγονα μικρομόρια που τον δημιούργησαν.

Πριν προλάβεις να μου πεις ότι γίνομαι διασπαστικός θα σε βάλω να σκεφτείς μια απάντηση στην ερώτηση : βλέπεις καμία συντονισμένη προσπάθεια από την ελληνική κοινωνία ;
Βλέπεις κανέναν να αντιδρά, να ουρλιάζει, να τα σπάει όλα για όσα γίνονται στη ζωή του ; Όλοι κλαψουρίζουν επάνω στους τάφους τους και τίποτα παρέκει, παρακολουθώντας την ΔΗΘΕΝ Συνταγματική αναθεώρηση, την ΔΗΘΕΝ απόδραση Τραπεζιτών, την ΔΗΘΕΝ προβληματική υπόσταση του παπαδαριού.
Και αν μου απαντήσεις πως υπάρχουν οντότητες και κάποιες ομάδες που αντιδρούν, για σκέψου λίγο, ποιος είναι ο λόγος που αυτές οι ομάδες δεν συντάσσονται και δε λειτουργούν ως μαζική επανάσταση απέναντι σε τοκογλύφους, Τραπεζίτες και απατεώνες της ... πολιτικής ; 
Μιλώ για 300 απατεώνες και μαζί μ αυτούς για άλλους 500-700 που περιμένουν να πάρουν θέση στην "κουτάλα" της βο(υ)λής.

Τώρα που συμφωνήσαμε θα σε ρωτήσω και κάτι ακόμη. 
Σε πειράζει που ορκίζονται μερικοί ή που δεν ορκίζονται κάποιοι άλλοι επί τη αναλήψει καθηκόντων τους κάνοντας ότι ξεχνάς ελληναράκο το κλάμα που ρίχνεις στην πόρτα του κάθε τιποτένιου σκουριασμένου τενεκέ πολιτευόμενου - κομψευόμενου για να σου λύσει το πρόβλημα της αδυναμίας σου.
Σε πειράζει που "μερικοί" (όπως πιστεύεις) της Ε.Ε. σε πατάνε στο λαιμό. 

Μέχρι να ρίξεις μια συστάδα από μπινελίκια, κάτσε και σκέψου πότε ήταν η τελευταία φορά που έκλαψες από συγκίνηση όντας ανάμεσα σε χιλιάδες που φώναζαν έξω από τη ... βουλή "να καεί - να καεί το μπουρδέλο η βουλή" που λέγαμε το 2011.
Κάτσε και σκέψου πότε πήρες τελευταία φορά με "χάδια λατρείας" το κάθαρμα που σου έφερε κάποιο κατασχετήριο. Κάτσε και σκέψου πότε ήταν η τελευταία φορά που έμεινες μεν πεινασμένος, προσδοκούσες δε ότι την επόμενη μέρα θα έχεις φαγητό και θέρμανση.

Τώρα που δεν έχεις ελπίδα, όνειρα, σθένος, τράβα ορκίσου κλαίγοντας ότι θα τους κλάσεις μια μάντρα αρχίδια γράφοντας μια μαλακία στο facebook ή στο twiter ... συνομιλώντας και μαλώνοντας με ένα τρολ ή κάνε καμία αναφορά για κάποιο κείμενο που θεωρείς ότι σε προσβάλει και τράβα μαλάκιο του καναπέ να κοιμηθείς τον ύπνο του δικαίου περιμένοντας το μάνα από τον ουρανό ...
Αν δε μπορείς να το κάνεις αυτό, τράβα ένα σουγιά για να δείξεις τη μαγκιά σου, μέσα ή έξω από ένα γήπεδο, γαμωσταυρίζοντας όποιον δε συμφωνεί μαζί σου. 
Και για το ότι σου παίρνουν το σπίτι, το παιδί και τη γυναίκα σου μη δίνεις σημασία. Άστα. Αυτά θα φτιάξουν από τους βουλευτάδες ή τους συνδικαλίσταρχους ή  από το παπαδαριό και τους τραπεζίτες τους (**).

Κορόιδο ελληναρά, ... αγωνιστή της τηλεόρασης και του κρεβατιού σου έχεις τελειώσει από την ώρα που γεννήθηκες και εσύ νομίζεις πως ζεις κοιτώντας το Fb και τις ειδήσεις τους στο "γυαλί".

Με καθόλου συγκίνηση και αλληλεγγύη για κάθε καραγκιόζη - τουρκόσπορο - βολεμένο - απογοητευμένο "ελληναρά".

** ξέρεις ποιοι ήταν μεγαλομέτοχοι στην Πίστεως - Alpha bank και στην ΕΤΕ προ της κρίσης που δημιούργησαν  ; Οι ίδιοι που έτρεξαν και μετά το κάψιμο στην Πεντέλη για να κάνουν δουλίτσες με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά. Το παπαδαριό ! 
Ξέρεις ποιοι κάλυψαν με την απάθεια τους όλες τις κτηνωδίες των Τραπεζιτών και των Μνημονίων τους ; Το παπαδαριό !
Το παπαδαριό και οι συνδικαλΗστές !
Μόνο που αυτές οι δύο καταστροφικές για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό ... ομάδες, σε αντιδιαστολή με το απόφθεγμα του Νίτσε και το "σύμφωνο" του Λαλιώτη, δεν αποχωρούν ποτέ ...


Υ.γ. Κ
ανελλάκη και στην τράπεζα Εργασίας έπαιζε κάποιο μεγάλο ρόλο το παπαδαριό. Ειδικά εκεί προς τα βόρεια προάστια μεριά, αν δε το ξέρεις ... 

Α.Ν. (Σεραφίνο, για τους φίλους μου).


Σχόλιο Γ.Θ.Κ. Σε κάποια συμφωνώ μαζί σου και ναι το γνώριζα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου