Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Οι οκτώ πρόεδροι ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ προέδρου της τράπεζας, που κατέστρεψαν τις οικονομίες ενός ολόκληρου κλάδου εργαζομένων, αλλά και άλλων ...

 Σε γενικές γραμμές, η θέση του προέδρου σε μία επιχείρηση είναι θέση που ελάχιστα ξεφεύγει από τον χαρακτηρισμό "διακοσμητική θέση" καθώς το μεγάλο αφεντικό είναι πάντοτε ο εκάστοτε Διευθύνων Σύμβουλος που παίρνει αποφάσεις για τη ζωή ή τον θάνατο μιας επιχείρησης αλλά και των εργαζομένων της.


 

Σαφώς δυνάμει των Νόμων, προεξάρχοντος του ... Νόμου του 1920 περί Ανωνύμων Εταιρειών, ο εκάστοτε πρόεδρος χαρακτηρίζεται ως : τοποτηρητής, εξισορροπιστής, εγγυητής ομαλότητας και λειτουργίας και άλλες τέτοιες (στην πραγματικότητα) αηδίες και φούμαρα μιας και όπως είπαμε, το μεγάλο μούτρο, είναι ο εκάστοτε Δ/νων Σύμβουλος (CEO αγγλιστί). 


Αθανάσιος Σταθόπουλος
Υπάρχει όμως μια επιχείρηση που, όσοι πρόεδροι κι αν ήλθαν (και παρήλθαν) από αυτή, Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ... ΗΓΕΤΗΣ όλων των προέδρων, ο στην πραγματικότητα ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ της εταιρείας αυτής, δεν ήταν ο εκάστοτε CEO αλλά ο συνδικαλΗστής πρόεδρος εργαζομένων της Θανάσης Σταθόπουλος που, διαχρονικά και παρά την πυκνότατη και συχνότατη εναλλαγή προέδρων της, ΑΥΤΟΣ ήταν ο ίδιος σταθερά στην ουσιαστικά άεργη και αργόμισθη ακριβοπληρωμένη θέση του, κινούμενος αενάως στο παρασκήνιο, ανάμεσα σε άκρες της ΤτΕ και σε κομματικά γραφεία. Διαχρονικά, μεταφέροντας εντολές στους εκάστοτε ... προέδρους  !!!

Για την ακρίβεια από τότε που ως "τίποτα" της ΕΤΕ ο Σταθόπουλος και παρατρεχάμενος του Τσοχατζόπουλου έγινε δ/ντής του Margin στην τράπεζα Αττικής και μεταγενέστερα ...κομματάρχης - αρχισυνδικαλιστής της, ήταν ο ολετήρας των πάντων. Είτε δια της ουσιαστικής του απάθειας και αφάνειας για καίρια θέματα, είτε διά των πρακτικών σε βάρος των εργαζομένων της τράπεζας (και υπέρ της κάστας του) που ως αποτέλεσμα είχαν την κατατρομοκράτηση των πάντων εκεί μέσα.


Αναλυτικότερα οι πρόεδροι και Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ τους :

  1. Τρύφωνας Κολλίντζας,

  2. Γιάννης Γαμβρίλης, (ήταν πρόεδρος του τότε μεγαλύτερου Δημόσιου Ταμείου ασφάλισης των Μηχανικών, του ΤΣΜΕΔΕ που ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας, αλλά ήταν και πρόεδρος της τράπεζας). Επί προεδρίας του στο ΤΣΜΕΔΕ (που διαλύθηκε ΚΑΙ δεν συνέτασσε ισολογισμούς ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΝΕΙ η τεράστια ζημιά του Δημόσιου Ταμείου) το Δημόσιο Ταμείο ΤΣΜΕΔΕ έχασε -σε κεφάλαια και διαφυγόντα κέρδη και τόκους [αν τα είχε επενδύσει κάπου αλλού]- πλέον του 1 δισ. € από χρήματα του ΤΣΜΕΔΕ. Των Μηχανικών

  3. Άννα Πούσκουρη, (επί αυτής ΞΗΛΩΘΗΚΕ ΟΛΟ το Δ.Σ. της τράπεζας, μεταξύ των οποίων ΚΑΙ του αρχισυνδικαλΗστή Σταθόπουλου, που μετείχε σ΄ αυτό), αλλά την ξήλωσαν κι αυτήν ένα μήνα μετά την ανάληψη καθηκόντων της ...

  4. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, που ήταν Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ που ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ κατήγγειλε μέσα από τα κρατικά ΜΜΕ τους υφισταμένους του για διαφθορά ! Και τον ξήλωσαν ... Όμως, επί ημερών του, επέστρεψε στο Δ.Σ. της τράπεζας ο Σταθόπουλος, ΟΧΙ ως εκπρόσωπος των εργαζομένων, αλλά ως εκπρόσωπος του τότε μεγαλομέτοχου ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ (Δημόσιο Ταμείο τραπεζοϋπαλλήλων που ΕΧΑΣΕ οριστικά 55.000.000 € επενδύοντας τα στην ... τράπεζα)

  5. Θανάσης Σταθόπουλος,  (χωρίς σχόλιο λόγω των Αγίων Ημερών ...)

  6. Γιώργος Μιχελής, που ορίστηκε πρόεδρος ενώ όλη η Αγορά βοούσε πως ο εν λόγω ήτο ετοιμοθάνατος από καρκίνο (και όντως απεβίωσε 2 μήνες μετά την ...ανάληψη καθηκόντων του)

  7. Κώστας Μητρόπουλος, που καθαίρεσε τον Νομικό Σύμβουλο της τράπεζας τον Μάριο Μπαχά που επέμενε πως δεν ήταν σύννομες οι δανειοδοτήσεις στον Καλογρίτσα. Τον Μπαχά που ως Νομικός Σύμβουλος της τράπεζας Αττικής που βρήκε ως σύννομη την Δανειοδότηση (από την τράπεζα) εταιρείας που στο Δ.Σ. αυτής της εταιρείας συμμετείχε και ο ίδιος ο Μπαχάς ...

  8. Κώστας Μακέδος που είναι πρόεδρος στο Δημόσιο Ταμείο ΤΜΕΔΕ. Ταμείο - απόγονος του φαλιρισμένου ΤΣΜΕΔΕ), αλλά είναι και πρόεδρος της Attica bank. Παράλληλα ο Μακέδος ήταν επί ημερών προεδρίας Γαμβριλη ΚΑΙ σε κορυφαίες θέσεις του ΤΣΜΕΔΕ (τον καιρό που το Ταμείο έδινε αφειδώς εκατοντάδες εκατομμύρια, στην ..."τράπεζα των Μηχανικών", όπως αρέσκονταν να την λένε ορισμένοι απατεώνες ...)

Τα ανωτέρω 7 πρόσωπα - πρόεδροι από τα 8 (όλοι πλην του Κολλίντζα), εναλλάχτηκαν ως πρόεδροι της ... τράπεζας Αττικής, μέσα σε λιγότερα από 5 έτη. 

Ένα case study κανονικό, δια οιονδήποτε Νομικό, Δικαστή, Κοινωνιολόγο ή ψυχίατρο αν τεθεί το θέμα υπό το πρίσμα : για ποιο λόγο 150.000 Μηχανικοί - μέτοχοι της τράπεζας Αττικής δεν απαίτησαν να γίνουν έλεγχοι στην ... τράπεζα τους.

Εις μάτην εμείς φωνάζαμε λέγοντας χαρακτηριστικά το 2016 Τράπεζα Κρήτης - Protonbank. Μετά, ποια θα ακολουθήσει άραγε ; γνωρίζοντας όμως ότι, ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ της δεκαετίας του 2010 είχε πάει κλιμάκιο της οικονομικής Αστυνομίας και της Οικονομικής Εισαγγελίας στην ... τράπεζα για έλεγχο στα οικονομικά της, κλιμάκιο που έφυγε άπραγο μετά από "άνωθεν"τηλεφώνημα. 

Ποίος "υψηλόβαθμος" μίλησε απευθείας στον Εισαγγελέα "διατάσσοντας" τον να φύγει χωρίς έλεγχο ; Ποιος ήταν αυτός που παρ΄ όλο που μιλούσε από κινητό σε κινητό τηλέφωνο του Εισαγγελέως, ακούστηκε ΞΕΚΑΘΑΡΑ σε όλο τον χώρο της τράπεζας ;

 

Με τι αφορμή είχε πάει το Ελεγκτικό κλιμάκιο ; 

Γι αυτό θα σας απαντήσουμε τώρα. Με αφορμή τις από 2011 καταγγελίες του Γιώργου Θ. Κανελλάκη σε ΣΔΟΕ, Οικονομική Εισαγγελία και Οικονομική Αστυνομία για ΜΑΥΡΕΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΕΣ στην τράπεζα ! Μαύρες που μόνο τα νεογέννητα της υφηλίου δεν γνωρίζουν ότι αυτές, οι ΜΑΥΡΕΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΕΣ (εδώ αναλυτικά στοιχεία για τον τρόπο των ΜΑΥΡΩΝ μισθοδοσιών), καλύπτονται ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΚΝΟΜΟ ΤΡΟΠΟ !!! 

Κάνοντας κλικ εδώ θα δείτε τις καταγγελίες σε ΣΔΟΕ, Οικονομική Εισαγγελία, Οικονομική Αστυνομία. από το 2011 !

 

Συνεχίζεται.

Υγ. Μακέδο, αν διαβάσεις το Η ηθική των τραπεζών, των τραπεζιτών αλλά και όσων κάνουν πραγματικό κουμάντο σε αυτές. 8 πρόεδροι σε 4 1/2 χρόνια. ίσως να καταλάβεις ποιος είμαι μιας και προσπάθησα, εναγωνίως θα έλεγα, να σου πω να μην αναλάβεις την ... θέση του προέδρου. Όμως δεν με άκουσες. Φάει τώρα την καυτή πατάτα που έσκασε στα χέρια σου, κι άσε ορισμένους να σου λένε ότι δεν θα έχεις προβλήματα. 

Υγ 2 : αν τεθεί η απορία : ο ρόλος του Στουρνάρα της ΤτΕ είναι αμελητέος στο σκάνδαλο της τράπεζας Αττικής ; η απάντηση  είναι η εύγλωττη και περιγράφεται με το : δε θα μπορούσε να κάνει το παραμικρό αν δεν είχε τα ευήκοα ώτα και τις πράξεις του Σταθόπουλου.


Μμήμων


Σύντομα σχόλια Γ.Θ.Κ. :

  1. Κύριοι Ανακριτές και Εισαγγελείς, εξετάζοντας 20-30 υπαλλήλους της τράπεζας Αττικής, τουλάχιστον οι μισοί θα σας πουν ΠΟΙΟΣ αενάως κινούσε τα νήματα στην τράπεζα αυτή. Το όνομα του δε, είναι : Αθανάσιος Σταθόπουλος.
  2. Χρήστο Μάραντε, πρωτοπαλίκαρο των διώξεων μου (μαζί με Λάχανο, Γαμβρίλη, Σταθόπουλο της τράπεζας και Μαντζουράνη) και τέως δ/ντή λογιστηρίου της τράπεζας Αττικής που 1 ημέρα αφού απολύθηκα παράνομα, αντικαταστατικά και άδικα από αυτήν σε έκαναν δ/ντή οικονομικών της τράπεζας, σε ενημερώνω ότι, άσχετα τι λέει το reportaz του bankingnews (περί πιθανότητας αναμόρφωσης των ισολογισμών 2019 - 2020 - Επίκειται παρέμβαση εισαγγελέα) οι ευθύνες που θα αναζητηθούν  θα φθάνουν πολλάααα χρόνια πίσω. Πιο πίσω κι απ' όταν προήχθης και στη θέση σου ανέλαβε ο κουμπάρος σου ο Βαγγέλης Ρίζος 
  3. Τέλος, ξέρετε καλά όλα σας ότι ΨΕΜΑΤΑ δεν λέω ποτέ και φήμες ΔΕΝ διακινώ. Και όταν λέω κάτι, επαληθεύομαι. Πάντοτε !


Γιώργος Θ. Κανελλάκης

   τηλ : 6977-913-924




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου