Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Ναι έχετε ένα πιστωτικό αλλά δεν ισχύει πλέον διότι άλλαξε το ημερολογιακό έτος ...

 Ο πελάτης πήγε στο Praktiker για να αγοράσει ένα χαμηλού κόστους σετ ηχείων για το Ι.Χ. 

 

Πήγε στο αρμόδιο τμήμα, διαπίστωσε πως ΚΑΝΕΝΑ χαμηλού κόστους σετ ηχείων δεν ήταν διαθέσιμο προς πώληση ενώ υπήρχαν δείγματά τους αναρτημένα στις εμπορικές επιφάνειες, και ετοιμοπαράδοτα υπήρχαν μόνο τα ακριβότερα μοντέλα. 

 

Τσαντίστηκε, πήγε σε ένα άλλο τμήμα, επέλεξε κάποιο είδος για αγορά από το κατάστημα και πήγε στο ταμείο. Εκεί έβγαλε από την τσέπη του ένα πιστωτικό έγγραφο που είχε από παλαιότερη επιστροφή εμπορεύματος από το συγκεκριμένο μαγαζί, το έδωσε στην όμορφη ταμία και περίμενε. 

 

Η ταμίας περιεργάστηκε το πιστωτικό έγγραφο και έβγαλε ...

γνωμοδότηση.


"Κύριε, αυτό το πιστωτικό δεν ισχύει διότι είναι της περασμένης ημερολογιακής χρονιάς. Τα πιστωτικά έχουν ισχύ μόνο μέχρι της 31η Δεκεμβρίου του κάθε έτους. Άρα, θα πρέπει να πληρώστε με μετρητά ή με κάρτα", είπε η ταμίας.

 

Ο πελάτης όντας εμφανώς ταραγμένος και προσβεβλημένος σε πρώτη φάση τα έχασε και ζήτησε να του εξηγήσει η ταμίας τον λόγο για τον οποίο δεν ισχύει. Εκείνη επανέλαβε τα ίδια.

Ο πελάτης πλέον ένα βήμα πριν χάσει την ψυχραιμία του, ζήτησε να μιλήσει με έναν προϊστάμενο της επιχείρησης. Εμφανίστηκε κάποιος κύριος, ο οποίος -ΑΡΧΙΚΑ- γνωμοδότησε κι αυτός τα ίδια με την Ταμία.  

 

Ο πελάτης άρχισε να "φορτώνει στροφές" και μονολόγησε, "οκ, τώρα καλώ να έλθει περιπολικό μαζί με κλιμάκιο του ΣΔΟΕ".

 

... ξάφνου και ως δια μαγείας όλα λύθηκαν. Η ταμίας κάλεσε τον πελάτη, συμψήφισε το πιστωτικό του και ο πελάτης έφυγε μεν, πυρ και μανία δε.

 

Μήπως η Καναδέζικη εταιρεία Fairfax Financial Holdings Limited που το 2014 αγόρασε τα praktiker, θα πρέπει να κάνει κάποια σεμινάρια στο προσωπικό της ή συμβαίνει κάτι άλλο ;

Σκέφτηκα να καλέσω τον CEO της Fairfax, τον Prem Watsa και να τον ρωτήσω. Μετά όμως άλλαξα γνώμη μιας και σκέφτηκα "καλύτερα να μιλήσουμε συγκεντρωτικά κάποια στιγμή όταν θα τον ρωτήσω και 5 πράγματα για την Attica bank.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου