Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Στουρνάρα, Μιχάλης Ανδρεάδης & Ειρήνη Μαραγκουδάκη στο Δ.Σ. της τράπεζας. Αχ αυτό το rotating ...

Σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο πληθυσμός της Ελλάδας την 1η Ιανουαρίου 2020 εκτιμάται ότι ήταν 10.691.204 κάτοικοι. 

Όμως, -εκ των πραγμάτων- σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα της ΤτΕ, αλλά και το Δημόσιο Ταμείο των Μηχανικών ΤΜΕΔΕ, οι κάτοικοι της χώρας ανέρχονται στους 20-30, που ανακυκλώνονται σε κορυφαίες "θέσεις" της τράπεζας Αττικής των Μηχανικών (σ.σ. θυμίζουμε ότι οι τραπεζίτες στην περίπτωση της attica bank είναι οι Μηχανικοί. Οι άνθρωποι μας, οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας. Ή τέλος πάντων καμίας 50αριάς από αυτούς ...)

 

Η Α΄ είδηση

"Μετά την αποπομπή (... παραίτηση) του CEO της attica bank Θόδωρου

Πανταλάκη ["ο καλύτερος Έλληνας τραπεζίτης" σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα], τη θέση του αναλαμβάνει ο Μιχάλης Ανδρεάδης, μέχρι πρότινος πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου (audit committee) της τράπεζας Αττικής". (με στοιχεία από εδώ).

Η Α΄ ανάμνηση

Αυτό ήταν ο Μιχάλης ; Μήπως ήταν ταυτόχρονα ΚΑΙ Επιτελικός Διευθυντής Λειτουργίας & Ανάπτυξης Αγορών στον Όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών από τον Δεκέμβριο του 2019 ; (βλέπε εδώ). 

- Τι θες να πεις ; Πως ήταν ταυτόχρονα ελεγκτής και ελεγχόμενος ;

- ... εεε, ... χμμμμ, ... γκουχ - γκουχ ... μάλλον ...

Όπως ήταν και ο πρώην οικονομικός γενικός αυτοκράτορας της τράπεζας, ο Χρήστος Μάραντος, που τον έφυγαν από την τράπεζα και πήγε για δουλίτσα στην KPMG που ελέγχει τα οικονομικά της τράπεζας ; (βλέπε εδώ). 

 

 

Η Β΄ είδηση

Στο Δ.Σ. της τράπεζας εξελέγη και η Ειρήνη Μαραγκουδάκη της εταιρείας THEA ARTEMIS FINANCIAL SOLUTIONS A.E.D.A.D.P.   που επί προεδρίας στην τράπεζα (και στο ΤΜΕΔΕ) του επίσης έκπτωτου Γιάννη Γαμβρίλη, είχε αναλάβει τις εισπράξεις και τη διαχείριση εκείνων των ~1,3 δισ. €. 

Η Β΄ ανάμνηση

Τα είχε αναλάβει (τα 1.3 δισ €) αφού τα πούλησε η τράπεζα στη ... ΘΕΑ, έναντι 70 εκατ. € ...  

 

Και πρόσφατα αποδείχθηκε (βλέπε εδώ  εδώ : Πουλά το 20% της «Θεά Αρτεμις» η Attica Bank) πως η Θεά Άρτεμις και η τράπεζα Αττικής ήταν το ίδιο και το αυτό, όπως λέγαμε το μακρινό 2017 εδώ.

 

Που τα πούλησε ; Στο fund - κοράκι Ellington solutions, που με τη σειρά του είναι μέτοχος της τράπεζας σήμερα και για να συμμετάσχει στην ΑΜΚ της τράπεζας μαζί με κάποια Κυπριακή εταιρεία RINOA (βλ. εδώ) που ΔΕΝ έχει κάποιο αντικείμενο  fund και είναι 100% θυγατρική της Elligton που είναι συνέταιρος του Δημόσιου Ταμείου ΤΜΕΔΕ, που με τη σειρά του δεν υφίσταται μιας και ανήκει στον ΕΦΚΑ ... (σ.σ. να 'χαμε να λέγαμε χελώνες να κουρεύαμε) ...

Απ' αυτή λοιπόν την ... ΘΕΑ ΑΡΤΕΜΙΣ, το αφεντικό της η Ειρήνη Μαραγκουδάκη, είχε δώσει συνέντευξη το 2019 εδώ λέγοντας πόσο πετυχημένος είναι ο θεσμός των servicers (κοράκια funds και εισπρακτικές) ... Συνέντευξη πριν πτωχεύσει η ... τράπεζα Αττικής ...

 


Άποψη

  1. Ο Αβραάμ Μίνως Μωυσής (εκπρόσωπος του ΤΧΣ  στην τράπεζα, του ΤΧΣ που είναι πλέον ο μεγαλομέτοχος της τράπεζας) θα ήταν πιο έντιμη λύση ανάληψης έργου, ως μεταβατικός CEO της attica bank.
  2. φοβόμαστε πως τα ανωτέρω δεν συνιστούν εγχείρημα "πολιτικής λύσης" αλλά μια από τα ίδια με εκείνα του παρελθόντος που ξετίναξαν κεφάλαια ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ της τράπεζας Αττικής.



Σκέψεις. Θεόδωρε Πανταλάκη, μετά την αποπομπή σου από την τράπεζα Αττικής, έχει λιώσει στο κλάμα όλη η Ελλάδα


Το καράβι Attica bank επί Γαμβρίλη & Πανταλάκη
Θεόδωρε Πανταλάκη 1, τώρα που έχασες τη θέση στην τράπεζα, έχασες και την ασυλία που απολάμβανες ;

 

Θεόδωρε Πανταλάκη 2, μέχρι και ο Μακέδος, πρόεδρος της τράπεζας (και πρόεδρος των μετόχων της από το ΤΜΕΔΕ) σε ευχαρίστησε (σ.σ. σε έγλυψε πατόκορφα) για όσα πρόσφερες (;) στην τράπεζα. 

Εσύ όμως ανταπέδωσες τις ευχαριστίες ; Ούτε κιχ δεν έβγαλες φορώντας τις παντούφλες σου fit and proper παλικάρι του συγχωρεμένου Καρατζά, της ΕΤΕ.

 

Θόδωρε Πανταλάκη 3, μήπως να βρεις τα τηλέφωνα του δικηγόρου Γιάννη Μαντζουράνη και, ΑΝ έχει περίσσευμα χρόνου από τις υπερασπίσεις των Τσίπρα και Βαξεβάνη, να αναλάβει και εσένα (αν χρειαστείς νομικό παραστάτη) ;


Επίλογος

Οι διοικητικές ... ικανότητες του ΤΜΕΔΕ είναι ... εγνωσμένης αξίας. Μήπως να κάνουν λίγο κράτει μπας και σωθεί έστω το παραμικρό ;


Υπενθύμιση

Που χάθηκαν 2+ δισ. € θα μάθετε διαβάζοντας το 1,98 δισ € οι μέχρι τώρα αντλήσεις κεφαλαίου της Τράπεζας. Τα έσοδα από αυτά ; (Επικαιροποιημένο)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου