Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Νικήτα, είναι η δεύτερη φορά που αναφερόμαστε σε δηλώσεις σου


Upd. Νικήτα Κακλαμάνη καλησπέρα.

Ξεκαθαρίζουμε πως δεν πιστεύουμε σε δεξιές, αριστερές, κεντρώες διαιρέσεις. 

Πιστεύουμε μόνο σε δώθε (έντιμοι, αγωνιστές, δίκαιοι κλπ) και κείθε (άτιμοι, απατεώνες, άδικοι κλπ).


Προ 5 ετών, κάναμε αναφορά στο πρόσωπο σου στο κείμενο μας "Νικήτα, καλά ρώτησες τα αυτονόητα. 20 μέρες μετά από εμάς".

 

Επειδή εμείς δεν είμαστε άδικοι, δεν ξεχνάμε και κυρίως αποδίδουμε τα τω Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ, έτυχε -στις σπάνιες φορές που είδαμε τηλεόραση- να σε δούμε και ομολογούμε πως είπες πράγματα λογικά, σωστά, ορθά και ξεκάθαρα που πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής Κοινωνίας, πλην κάποιων ηλιθίων ή βολεμένων.


Τις 100'' δηλώσεις σου τις αναρτούμε και τις σχολιάζουμε :

 


όπου, είπες :

  1. είμαι ευρωσκεπτικιστής και είμαι μειοψηφία μέσα στο κόμμα μου
  2. όσο η Ευρώπη συνεχίζει να νοιώθει και να είναι αποικία των ΗΠΑ, αυτού του είδος (σ.σ. αυτάρκεια καυσίμων, τροφίμων, τουρισμό κλπ) θα συνεχίσουν να υπάρχουν σε όλη την Ευρωπαϊκή οικογένεια
  3. οι μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης, στερούνται πολιτικής ηγεσίας μεγάλου διαμετρήματος, που θα κάνουν της Ευρώπη αυτάρκη σε όλα. Πολιτικά και οικονομικά.
  4. θα πληγούμε έντονα από τον τουρισμό που δεν θα έλθει από Ρωσία καθόσον το 2021, τα χρήματα που άφησαν οι Ρώσοι στην Ελλάδα ανήλθαν στα 485.000.000 €. Λεφτά που δεν θα δούμε φέτος. Το 2022 πιστεύετε πως θα σπεύσουν να έλθουν στην Ελλάδα ;

 

Νικήτα, εμείς εκ χαρακτήρος, πριν αναρτήσουμε και το παρόν, μιλήσαμε κόσμο. Πολύ κόσμο. Χωρίς όπως προείπαμε τα : "δεξιός, αριστερός, κεντρώος" κλπ. Μιλήσαμε με τμήμα της Κοινωνίας. Και όλοι, μα ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ (*), συμφωνήσαμε σε δύο πράγματα :

α) πως λες όσα λέμε, και είπε και ο Ελληνισμός με στο Δημοψήφισμα (πριν το θάψει ο πουλημένος) και

β) πως δεν έπρεπε να παραιτηθείς από τη Ν.Δ. και να τα πεις εκτός αυτής μιας και το σύστημα θα σε εξαφάνιζε κι εσένα από τα ... ΜΜΕ του.

 

Νικήτα -δυστυχώς- θα πάει το κλάμα σύννεφο στην Ελληνική Κοινωνία (και όχι μόνο) που το μυαλό της έχει γίνει φρουτάλια. Όμως -δυστυχώς- δεν πειράζει μιας και για ΠΡΕΠΕΙ να μάθουν ακόμη και αυτά τα ελάχιστα αριθμητικά παρτάλια πως τελείωσαν.


Σημείωση:  Νικήτα, οι αναφορές μας σε εσέ δεν γίνονται επειδή με τον υπογράφοντα τμήμα του παρόντος, τον Γιώργο Θ. Κανελλάκη είστε συμπατριώτες (η μητέρα του Γιώργου ήταν από τα Αηδόνια της Άνδρου) αλλά επειδή, μπορεί να μιλάς σπάνια, μα μιλάς -σε γενικές γραμμές- ορθώς (εξαιρουμένων των φορών που είπες "ναι σε όλα"...).

 

* Νικήτα, η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνισμού ΔΕ θέλει την Ε.Ε. όπως ΔΕΝ τάσσεται υπέρ του να είμαστε αποικία των Γερμανών και των αφεντάδων της.

 

gkanellakis.blogspot.com 

 

Upd. Σχόλιο Γ.Θ.Κ. : αν εξαιρέσουμε την προ ολίγου δήλωση της Μόσχας σύμφωνα με την οποία Θα υπάρξει σκληρή απάντηση για τις ενέργειες της Ε.Ε. αναρωτιέμαι, πόσο δύσκολο είναι σε "ορισμένους" να σκεφτούν τα εξής :

  • η Ρωσία, έστω και μετά τον αποκλεισμό από το swift, θα κάνει δουλειές μέσω brokers (Κίνα, Ινδία, Κούβα, Ιράν, κλπ) αλλά και με το πολυδαίδαλο δίκτυο εξωχώριων (offshores) επιχειρήσεων της
  • η Ρωσία (πλέον των αγορών της από τις πιο πάνω χώρες) έχει αυτάρκεια
  • Γιατί έχουμε ατελείωτους υδρογονάνθρακες που μένουν στο "ράφι" ;
  • Γιατί έχουμε ατελείωτο λιγνίτη που μένει στο "ράφι" ; 

 

Upd 2. Παρατίθεται και πρόσθετο video (κάνε κλικ εδώ) με συναφείς δηλώσεις του Νικήτα Κακλαμάνη για τότε που επιχείρησε να φέρει θέμα στην ευρωβουλή για ένωση Ευρώπης και Ρωσίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου