Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Σκοταδισμός 1. Διορίστε το παιδάκι μου στο Δημόσιο για να σας δώσω ψήφους

"... δηλαδή Γιώργο, δε θα πρέπει να γινόμαστε άδικοι και να βλέπουμε μόνο τα ψηφαλάκια που ζητούν οι έλληνες πολιτικοί και οι κομματάρχες. Θα πρέπει να βλέπουμε και την πλευρά εκείνων που δίνουν ψηφαλάκια, εκβιαστικά, για να πάρουν ρηχές θέσεις και οφίτσια στο Δημόσιο.

 

Το πρόβλημα δεν είναι Ελληνικό αλλά παγκόσμιο και γίνεται εμφανές από τον 18 αιώνα και μετά. Από την περίοδο που η τότε μικροαστική κοινωνία, μη αντέχοντας την επικυριαρχία των βασιλιάδων και των αυλών τους, ζήτησε με

απαίδευτο και άκομψο τρόπο, κομμάτι της πίτας των Δημοσίων εσόδων μόνο και μόνο για να μπορέσει να ζήσει πέρα από τον αγροτοκτηνοτροφικό και τεχνικό της προσανατολισμό. 

 

Θυμήσου τις δύο εκρήξεις των λαών.

Τη Γαλλική Επανάσταση αλλά και τα συγγράμματα του Μάρξ που το μόνο που κατάφεραν, δεν ήταν η αποδέσμευση των μαζών από την ελίτ, αλλά να γίνουν οι ευρείες μάζες των λαών τμήμα του κρατισμού.


Και μ΄αυτά και με εκείνα φτάσαμε σε απαίδευτους που έπιαναν τον πίνακα του Picaso με γυμνά χέρια και τον έβαζαν επάνω σε ράφι, όταν ο πίνακας σωριάστηκε στο πάτωμα και φτάνουμε στο σημείο άλλοι απαίδευτοι να καθαρίζουν τον πίνακα της Mona Liza με χαρτομάντιλα, αντί να κλείσουν τον χώρο για 1/2 ώρα και ειδικά τμήματα να αναλάβουν τον καθαρισμό της προθήκης της ...

 

Η παιδεία Γιώργο ήταν και παραμένει η μεγάλη έλλειψη στους λαούς. Διότι αν αυτή δεν ήταν ελλειμματική, τότε ο κόσμος θα απαιτούσε με εξεγέρσεις, επαναστάσεις και συγγράμματα, όχι θεσούλες στο Δημόσιο, αλλά άλλες, βαθύτερες, δημοκρατικότερες και μεγαλύτερες αξίες, που θα επέφεραν αυτομάτως, αναβίωση πραγματικών αξιών και αύξηση του βιοτικού επιπέδου. 

Αξιών, ιδανικών και Αρχών που χάθηκαν στα βάθη του χρόνου του Ευρωπαϊκού σκοταδισμού του 15ου και 16 αιώνα ...

 

Ο Σκοταδισμός που μετατρέπει τους λαούς σε επαίτες επιδομάτων και πρόσκαιρων χαρών, για να μη τους αφήσει να σκεφτούν πως ζωή δε σημαίνει επιδόματα, αλλά εργασία, ξεκούραση, γαλήνη, πνευματική ανάπτυξη και μόρφωση."

 

Δημήτρης .......

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου