Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Ασημάκης -που ήθελε να γίνει- τραπεζίτης επιβεβαιώθηκε 32 χρόνια (μετά την ... προφητεία του)

       Ο αγγελικός κόσμος των τραπεζών

 

 Είμαστε κάπου στο 1989-1990. Ο Γορτυνιακής καταγωγής Δημητράκης, Ασημάκης, για τους φίλους του ή καράφλας (για όσους ζήλευαν την ομορφάδα του) ή ότι να 'ναι τέλος πάντων, ήταν ένα παλικαράκι που σε νεαρή ηλικία είχε όνειρο να φύγει από το χωριάτικο περιβάλλον του που ζούσε ακόμη και ως κάτοικος πόλης και να γίνει τραπεζίτης. Όχι τραπεζικός, αλλά τραπεζίτης ...

Για να πραγματοποιήσει το όνειρό του, δε δίστασε να γίνει αριβίστας πατώντας επί παντός, αρκεί το όνειρο του να μη χαθεί. Έτσι μπήκε σε μια τράπεζα, συνδικαλίστηκε με το

ΚΚΕ, έβαλε το 1,67 σώμα του εμπρός στους απεργοσπάστες που ήθελαν να εργαστούν, πάλεψε με νύχια και με δόντια μέχρι που τον "έπιασε" από το χέρι ένας πεφωτισμένος Περικλής και του σπίκαρε 2 φωνήεντα ...

"Ρε, μην είσαι χαζός, έλα με το μέρος μας και να έχεις δύναμη, πλούτη, γκόμενες, ρολόγια πανάκριβα και γενικά ότι τραβάει η ψυχή σου" του 'πε, ο ένρινος Πέρι. Ο τυπάκος δεν χρειάστηκε δεύτερη σκέψη και εντρύφησε.

 

Έτσι έγινε ο πιο σκληρός γενίτσαρος της εργοδοσίας και δη του τοκογλύφου διευθυντάκου του. Και τι δεν έκανε για να επιβεβαιώσει τις επιλογές του. 

Εξέδιδε τραπεζικές επιταγές χωρίς κάλυμμα και χωρίς να τις περάσει από το σύστημα, σε τοκογλύφους, έκανε "αεράτες" μεταφορές από λογαριασμούς άλλων δικαιούχων σε άλλους δικαιούχους, ... νουθετούσε το προσωπικό και άμα λάχαινε τράβαγε και πιστόλι από το συρτάρι για να "πείσει" κάποιον εργαζόμενο ότι πρέπει να κάνει ότι του είπε, άσχετα αν με ότι έκανε και έλεγε πάταγε τις μισές εγκυκλίους της ΤτΕ και τον μισό Ποινικό Κώδικα.

Όλη η μπίζνα του (και γενικότερα, η μπίζνα ΤΟΥΣ) πήγαινε καλά μέχρι που του έλαχε να διοριστεί στη θέση του ένας ξεροκέφαλος συμπατριώτης του, που δεν έπαιρνε χαμπάρι από μαλακίες, αλητείες και κυρίως από απειλές.  

Και τι δεν έκανε ο αλητάκος για να συνεφέρει τον ξεροκέφαλο. Μέχρι και που του σπίκαρε "κοίτα μη σε βρουν στην άκρη του δρόμου και το πτώμα σου δε θα το γνωρίζει ούτε η μάνα σου γιατί το κεφάλι σου δεν θα είναι στη θέση του". Ομορφιές, δε λέω, αλλά όχι ταιριαστές στον ξεροκέφαλο και νομοταγή υπάλληλο Πολίτη.

Ξέχασα να πω ότι μεταξύ των άλλων απειλών που μοίραζε ο Ασημάκης ήταν και η εξής : "δουλέψτε ρε όλοι σας γιατί θα πάρτε πόδι και τη θέση σας θα την πάρουν αυτόματες ταμειακές και διεκπεραιωτικές μηχανές, στις τράπεζες". (*)

Μ' αυτά και με εκείνα, το ΚΚΕ τον σούταρε από τις τάξεις του, όπως πήρε και πόδι από την τράπεζα μιας και ο νομοταγής υπάλληλος Πολίτη, μη μασώντας με τις αθλιότητες του/τους, πήγε στον πρόεδρο της τράπεζας και είπε με το Ν και το Σ όσες ... ομορφιές γίνονταν στο υποκατάστημα.


Ο επίλογος του Ασημάκη ήταν η πεπατημένη πτώση των ομοίων του. Πρώτα απ'  όλα αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας το παιδί του, μετά πήγε να εργαστεί ως ασφαλιστής, όπου μια μέρα, φεύγοντας από την εταιρεία, έφυγε μαζί με το Ταμείο της ..., μετά πήγε σε μεγάλο super market, στο τμήμα τυριών όπου ... (σ.σ. δεν έχουν σημασία οι ψιλό-λεπτομέρειες της άχρηστης ζωής ενός υποκειμένου).


Συνεχίζεται, μιας και ο τυπάκος είχε, ως κολλητούς του - δίπλα του, και άλλα κτήνη.

 

Όμως, μετά από 32 χρόνια, ο απατεώνας Γορτύνιος επιβεβαιώθηκε ΜΟΝΟ σε ένα : Τράπεζες: Μείωση καταστημάτων 61% και προσωπικού 51% από το 2010 μέχρι τώρα – Στην «αντεπίθεση» η ΟΤΟΕ

 

Τραπεζικοί υπάλληλοι, μιας και είστε τμήμα της κοινωνίας, ΚΡΑΤΉΣΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ για όποια αλητεία διαπιστώνετε στο διάβα της επαγγελματικής ζωής. Κάποια μέρα και ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ και για ΑΠΑΤΕΣ, σε Κάποιους Λειτουργούς, θα χρειαστούν !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου