Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Το ΠΑΣΟΚ στην Attica bank πέφτει ραγδαία. Πήρε μόνο 82% και 8 στις 9 έδρες. Πρώτα είχε 90%

Παρατηρώντας κανείς τα αποτελέσματα των προ 20ημέρων αρχαιρεσιών για την εκλογή νέων εκπρόσωπων εργαζομένων στην Attica bank, κάλλιστα, και ο πλέον κακοπροαίρετος θα ανακράξει : "ρε ουστ απ'  εδώ που θα μιλήστε για κομματικούς στρατούς. Στρατούς  που κτίζει το κομματικό Ελληνικό ... κράτος" !

Μα ναι ! Είναι ηλίου φαεινότερον πως συμπτωματικά το ΠΑΣΟΚ (βλ. ΔΗΣΚ) συγκεντρώνει
διαχρονικά από 80% έως και 90%.

Κάλλιστα θα πει κάποιος συνάδελφος πως τα ποσοστά βγαίνουν επί των ψηφισάντων, ΟΜΩΣ, η σκληρή πραγματικότητα λέει πως ψηφίζει (εκτός ελαχίστων) το σύνολο του προσωπικού, αφού στήνονται κάλπες σε κάθε χώρο του τραπεζικού ιδρύματος. Έτσι δύσκολα ο εργαζόμενος στην επιχείρηση θα μπορέσει να απέχει μιας και θα στοχοποιηθεί αυθωρεί και παραχρήμα (ειδικά από την ΔΗΣΚ). 


Έτσι, φτάσαμε και στο σημείο, φέτος που οι μετέχοντες στο  ψηφοδέλτιο της ΔΗΣΚ Α ήταν "μόνο" 185 (δηλαδή περίπου το 26% της τράπεζας) να είναι κατά τι λιγότερο από από παλαιότερα ψηφοδέλτια των 200 μετεχόντων στα κοινά ... (του ΠΑΣΟΚ ; ). Σκέψου όμως, φίλε μου, στην σύγχρονη ΔΗΣΚ 2(βου) να μετέχουν και εργαζόμενοι που παλαιότερα ήταν στην (αλήστου μνήμης) ΔΑΚΕ (της Ν.Δ.)

Ανατρέχοντας στο πρόσφατο παρελθόν (προ 10 μηνών) όμως, επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θυμόμαστε τον Νόμο (;;;) που πέρασε νύχτα και προέβλεπε την ΜΗ ΥΠΑΓΩΓΗ των προσλήψεων στην Attica bank, στον Νόμο 2190/1994 (Νόμος Πεπονή) περί ΑΣΕΠ



Και ξανασκέφτομαι : ε  ! είσαι παλιάνθρωπος, κακοπροαίρετος, φιλύποπτος και καχύποπτος που σκέφτεσαι πως έτσι θα μπαίνουν να "δικά μας παιδιά". Τι δηλαδή ; Επειδή το σχετικό άρθρο κοτσαρίστηκε μέσα σε ένα ξεκάρφωτο νομοσχέδιο και μάλιστα χωρίς το δικαίωμα διαβούλευσης ;  Άσε μας βρε ανόητε με τις δοκησισοφίες σου !

Άλλωστε εγώ πιστεύω απόλυτα τον τότε πρόεδρο (και σημερινό μιας και ακόμη δεν εξελέγη βουλευτής) των εργαζομένων τον Θανάση Σταθόπουλο όταν (πανθομολογούμενα όπως βροντοφωνάζει πάντα) δήλωσε :  
Εντάξει. Του έκατσε λίγο μιας στραβή και το δήλωσε :
  1. 10 μέρες μετά την σύλληψη για εκβιασμούς, του Μουσσά. 
  2. Και κάτι μήνες πιο πριν να ζητήσει η ΤτΕ να μπεί Εισαγγελία στην Attica. 
  3. Και πριν σκάσει το θέμα kalogritsas gate. 
  4. Και των δανείων για αγορά μετοχών. 
  5. Και των θέμα των ... μηχανογραφημένων δανείων που δεν εμφανίζονταν και τόσα άλλα.
Ναι, ναι και ξανά ναι ! Έτσι είναι αλλά όλοι οι μεγάλοι ηγέτες που παίρνουν αποφάσεις έχουν και ατυχείς στιγμές. 
Τι θα 'θελες δηλαδή ; Να μη συμμετέχει στο Δ.Σ. της Attica ο Σταθόπουλος και να γίνει το έλα να δεις ; Και ποιος θα μας κρατούσε ορθούς ; Σάμπως το ΠΑΣΟΚ ; 

Τι ; Ο Σταθόπουλος είναι το ΠΑΣΟΚ ;

Καλέ τι μας λες ; Και οι υπόλοιποι τι είμαστε ; 
ΣΥΡΙΖΑ ; 
Ε, το ίδιο είναι !

Συνάδελφος

Σημ. Γ.Θ.Κ. μεταφέρω το ανωτέρω, θέλω όμως να τονίζω πως είναι γνωστό σε όλους μας/σας πως υπάρχει κόσμος και κοσμάκης στην εταιρεία που, πίσω από την συγκατάβασή του με την ΔΗΣΚ, πίσω από τις φοβίες του και τις ανθρώπινες αγωνίες του για το αύριο, πνίγεται !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου