Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Μάκη Τριανταφυλλόπουλε καλησπέρα. Θα με καλέσεις μετά ; Όταν θα βγει στη φόρα το θέμα από άλλες πηγές ;

Κύριε Μάκη Τριανταφυλλόπουλε καλησπέρα σας. Καλησπέρα στον Δημοσιογράφο (με κεφαλαίο "Δ") όπως αρέσκεστε να αυτο-αποκαλείστε.

Είδα με χαρά και με καμάρι θα έλεγα ότι μια μέρα μετά την αυτονόητη αναφορά τούτου του blog για την δολοφονία των συμπατριωτών μας από δολοφονικά μέσα ... θέρμανσης (βλέπε εδώ). Θερμαντικά όχι και τόσο καλά όσο εκείνων που θερμαίνονται οι κ.κ. του Παλατιού - Βο(υ)λής. Θερμαντικά που τα κάνατε
και εσείς, πρωτοσέλιδο (βλέπε εδώ).

Και ναι χαιρόμαστε όλοι της παρέας μου μιας και η εργασία, το χρέος ενός blog που ασχολείται με τα κοινά, είναι να στηλιτεύει, να ξεσκεπάζει και να διορθώνει όσα στραβά παρατηρεί ο μέσος Πολίτης, στο μέτρο που του αναλογεί. Και εν τω προκειμένω, έπιασε τόπο η προσπάθειά μας.

Και ας έρχεται μετά από μερικές ώρες μια μεγάλη σελίδα (site) και ας κάνει πιο εμπεριστατωμένα την ανάλυσή της. Είπαμε, εμείς που λατρεύομε το blogging κάνουμε την βρώμικη δουλειά μιας και οι πραγματικοί bloggers δεν έχουμε δεσμούς και κάθε μορφής εσμούς που να καθοδηγούνται και να ποδηγετούνται από κέντρα (και μη) της εξουσίας. 
Επίσης εμείς, δεν έχουμε κέφια για διαφημίσεις όπως δεν θέλουμε και να έχουμε επαφές με όσους διαφημίζονται μιας και ότι κάνουμε, το κάνουμε από μεράκι, λατρεία στη διαφάνειας και στην Δημοκρατία και από χρέος στην Πολιτεία.

Κύριε Μάκη μας όμως, επί τη ευκαιρία του ανωτέρω, δε μπόρεσα να μη θυμηθώ όταν το 2001 τηλεφώνησα στα γραφεία σου, έδωσα στοιχεία στον τότε αρχισυντάκτη σου τον αείμνηστο (και Δάσκαλο των Ελλήνων bloggers) Σωκράτη Γκιόλια, για το Παραδικαστικό 1, Πειραιά και μετά χάθηκαν όλες μας οι επικοινωνίες. Από μέρους της επιχείρησής σου.
Φάνηκες όμως τηλεφωνικά, 5 χρόνια αργότερα, όταν βγήκε στην επιφάνεια ΤΟ σκάνδαλο των Ελληνικών Δικαστηρίων, το Παραδικαστικό 1
Μιλώ για τότε που έβγαζε στη φόρα στοιχεία ο Στέλιος Βορίνας. Τότε όμως δεν είχε αξία να σου μιλήσω μιας και η επιθυμία του Πολίτη είχε πραγματοποιηθεί. Βγήκε δηλαδή στην επιφάνεια η δυσώδης κατάσταση μερίδας λειτουργών της Δικαιοσύνης. 
Και αυτό είχε σημασία. Δεν ήθελα ούτε εύσημα κ. Μάκη μας, ούτε συχαρίκια. Ποτέ μου. 

Έκανα το χρέος μου καταθέτοντας ότι αποτελούσε περίεργη σύμπτωση γραμματέας της έδρας να αλλάζει 4 Mercedes σε 3 έτη. Κυριολεκτώ επ'  αυτού. Γραμματέας και εξέχον μέλος του ΠΑΣΟΚ της περιοχής του.

Έκανα το χρέος μου στη Πολιτεία καταθέτοντας ότι δεν ήταν λογικό ο γραμματέας αυτός των δικαστηρίων του Πειραιά, να κυκλοφορεί με οδηγό, όπου, σε πηγαιμό του στον Ν. Ηλείας, ο οδηγός του, του άνοιξε την πόρτα στο ΙΧ μάρκας Mercedes (όπως προείπα) προσφωνώντας τον ως "κ. Εισαγγελέα" παρουσία ομάδας ντόπιων (του Ν. Ηλείας) αγροτών.

Όπως είχα καταθέσει και στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Μιχαήλ Σταθόπουλο και αλλού. Σε σημεία δηλαδή που ΟΦΕΙΛΑΝ να πράξουν και δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ ! Μέχρι που έσπασε ο βόθρος και όλοι ΤΟΥΣ τότε (του συστήματος) έτρεχαν να μιλήσουν στα κανάλια και στα ραδιόφωνα για να πουν "τα είχα πάρει χαμπάρι κι εγώ ..."

Και ξέρεις που τα ξέρω αυτά ; Διότι κ. Μάκη μας ήμουν παρών. Στο πίσω κάθισμα κ. Μάκη μας μιας και θέλοντας και μη, είχαμε αποκτήσει συγγενική σχέση κ. Μάκη μας με τον Γραμματέα. Εξ αγχιστείας. Σχέση που, μετά, την έσπασα. κ. Μάκη μας. 

Όμως ακόμη και αυτή η "σχέση" δε με έκανε να το βουλώσω, κύριε Μάκη μας. Όπως δεν με έκανε να το βουλώσω και όταν κάλεσα τον προ καιρού αρχισυντάκτη σου, τον Νικόλα Γεωργιάδη, για να του δώσω στοιχεία για το Τραπεζικό Ίδρυμα με την επωνυμία Attica bank. Τηλέφωνο που δεν πήρα όμως "επιστροφή" από εσάς. 

Δε πειράζει κ. Μάκη μας. Και εγώ και οι άνθρωποι μου, οι συναγωνιστές μου, πεντακάθαροι όλοι μας μέχρι μεδούλι (και κανένας του ΠΑΣΟΚ κ. Μάκη μας) ξέρουμε να περιμένουμε. Όχι για να μου/μας πει κάποιος μπράβο, αλλά για να ξεσκεπάσει τα ... αρώματα που ζέχνουν. 

Επί της παρούσης κ. Μάκη μας, σας χαιρετώ. 


Ένας μικρός blogger και Έλληνας Πολίτης
Γιώργος Θ. Κανελλάκης (*)
  τηλ : 6977-913-924

* Ένας από όσους πήγαμε στην κηδεία του Σωκράτη Γκιόλια και κλάψαμε για την δολοφονία του.

Υ.γ. Μάκη πες μου κάτι σε παρακαλώ. Εκτιμάς ότι το Παραδικαστικό 1 Πειραιά, ξεκαθάρισε ; Έσπασε το απόστημα ή όχι ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου