Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Τράπεζα Πειραιώς. Τραπεζικές αυθαιρεσίες 3. Τα κέρματα όχι στο Ταμείο

Άντε. Ας δώσουμε άλλη μια αφορμή στις εταιρείες αποδελτίωσης για να βγάλουν το ψωμάκι τους ... Εν συνεχεία του : Τράπεζα Πειραιώς. Τραπεζικές αυθαιρεσίες 1. Δοκίμασε την τύχη σου και θα το διαπιστώσεις

Ο πελάτης έχει πάει στην Τράπεζα Πειραιώς, στο κατάστημα Περιστερίου για να πληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Στέκεται μπροστά στο Ταμείο και περιμένει τη σειρά του. Ο λογαριασμός του ανέρχεται στα 240 euro. Έρχεται η σειρά του και δίνει στον
Ταμία 100 euro σε χαρτονομίσματα και άλλα 120 euro σε κέρματα του 1 € & 2 €.

Υπάλληλος : δε μπορώ να τα δεχθώ κέρματα.
Πελάτης : για ποιο λόγο ;
Υπάλληλος : όταν έχετε κέρματα θα πηγαίνετε στο μηχάνημα και όχι στο Ταμείο. 
Πελάτης : γιατί ; Δεν είναι επίσημο νόμισμα του Ελληνικού κράτους το κέρμα ;
Εκείνη την ώρα πλησιάζει ο διευθυντής του καταστήματος όπου με τρόπο βλοσυρό επιχαίρει μεν τον Ταμία, "μαλώνει" δε τον πελάτη λέγοντάς του : για το καλό στο λέμε, άλλη φορά να πηγαίνετε στο μηχάνημα και όχι στο Ταμείο. Άλλωστε ο Ταμίας εφάρμοσε την εντολή της διοίκησης.
Πελάτης : δε το κατάλαβα αυτό !
Διευθυντής : εννοώ ότι για να μη καθυστερείς ... και μη ξεχνάτε ότι είμαστε ιδιωτική επιχείρηση και αποφασίζουμε εμείς τι και πως θα το κάνουμε.
Πελάτης : δε πάω πουθενά, θα τα πάρεις και την άλλη φορά που θα έλθω να πληρώσω λογαριασμό, θα φέρω κέρματα του 1 και των 2 cents !

Σημείωση : ΑΡΝΗΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ
Σύμφωνα με το άρθρο 452 του Ποινικού Κώδικα, όποιος αρνείται για πληρωμή νομίσματα που έχουν νόμιμη κυκλοφορία στο κράτος τιμωρείται με πρόστιμο.

Για την ανάρτηση του ανωτέρω, που επήλθε κατόπιν επικοινωνίας με αξιόλογο συμπολίτη μας

Γιώργος Θ. Κανελλάκης
       Τηλ επικ : 6977-913-924 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου