Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Οι διευθυντές προμηθειών και τα ... καμώματά τους

Υπότιτλος : ο όμορφος κόσμος των τραπεζών -1

Ημέρες αναταραχών στο Λεκανοπέδιο. Το κατάστημα της Attica bank στο ισόγειο του κτηρίου της ΔΕΠΑ, στο πλάι της Γεωπονικής Σχολής. 

Η φωτό δεν είναι από το αναφερόμενο συμβάν
Το κατάστημα είχε την ιδιομορφία να είναι μακρόστενο. Περί τα 5-6 μέτρα πλάτος με πρόσοψη επί της Λ. Αθηνών και περί τα 12-14 μήκος προς το (βάθος). Εν του μέγιστου βάθους του, τα τελευταία 3 3,5 μέτρα είχαν διαρρυθμιστεί ως πυρασφαλής χώρος, έχοντας εντός αυτού μεγάλη μονάδα σταθεροποιητή τάσης, αξίας περί των 4.000 €.

Κάποια χαράματα των ημερών εκείνων και ενόσω στο κατάστημα είχε έλθει από πάρα πολύ νωρίς ο συνάδελφος υποδιευθυντής εργασιών Γιώργος Αντωνάκης, κάποιοι αφού έσπασαν τα τζάμια ασφαλείας του καταστήματος, πέταξαν μέσα στο κατάστημα βόμβες Μολότοφ.
Ο Γιώργος, ευτυχώς πρόλαβε και βγήκε αλώβητος από το κατάστημα και πολύ σωστά πράττοντας ζήτησε βοήθεια από τους σεκιουριτάδες της ΔΕΠΑ.

15 λεπτά - 20 λεπτά αργότερα πηγαίναμε όλοι οι εργαζόμενοι στο κατάστημα και διαπιστώναμε ιδίοις  όμμασι το καλώς έχειν στην υγεία του συναδέλφου Γιώργη, αλλά και πως οι ζημίες είχαν περιοριστεί ΜΟΝΟ στα μπροστινά 2 γραφεία του καταστήματος (διευθυντή και υποδιευθυντή εργασιών), με κάποιες επίσης μαυρίλες στους τοίχους και στα ντουλάπια του καταστήματος από το "φούμο" των μολότοφ.

Το σύστημα πυρόσβεσης είχε λειτουργήσει άψογα και σε συνδυασμό με την Πυροσβεστική που ήλθε άμεσα, οι ζημίες ήταν ελάχιστες και περιορίζονταν
ΜΟΝΟ στο μπροστινό τμήμα του καταστήματος, μη επιτρέποντας να προκληθούν ζημίες στα μηχανήματα (pc's, printers, κλπ) που ήταν μετά τα πρώτα 2 πρώτα - μπαίνοντας γραφεία (ένθεν κακείθεν) του καταστήματος. 

Το φωτοτυπικό μηχάνημα δε, αξίας πολλών χιλιάδων €, βρισκόταν έξω μεν από τον πυρασφαλή χώρο, αλλά στο βάθος του καταστήματος κι έτσι δεν έπαθε ζημιές, παρά μόνο που είχε κάποια νερά από τα της Πυροσβεστικής, στο επίπεδο που σαρώνει (για να εκτυπώσει).

Στο κατάστημα βρήκα να έχει έλθει πριν από εμένα, λόγω του εμπρησμού, ο Γενικός Δ/ντής Γιάννης Ιωαννίδης αλλά και ο διευθυντής προμηθειών (Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών) ο Θεόδωρος Τζαβαλάς

Μετά από λίγο έφυγε ο Ιωαννίδης, έμεινε ο Τζαβαλάς και όλο το προσωπικό. Ρωτηθήκαμε για το ποιοι θα μείνουν όσο στο κατάστημα θα γίνονται εργασίες ανάπλασης, επισκευής και συντήρησης.

Πρώτος δέχθηκε να μείνει ο συνάδελφος Γιώργος Αντωνάκης, δεύτερος εγώ αναλαμβάνοντας τη βραδινή βάρδια, μέχρι τα χαράματα της άλλης μέρας και ακολούθησαν οι άλλοι συνάδελφοι. 

Πάνω στη συζήτηση είχε έλθει και συνεργείο αποκατάστασης όπου με τον Γ. Αντωνάκη ακούσαμε τον Τζαβαλά να λέει : "πετάξτε όλα έξω από το κατάστημα".
Πλησίασα τον Τζαβαλά και του δήλωσα : Θόδωρε το φωτοτυπικό και ο σταθεροποιητής, αλλά και τα πίσω γραφεία και τα τερματικά, δεν έχουν τίποτα. Γιατί να πεταχτούν ; Για ποιο λόγο να επιβαρυνθούν οι μέτοχοι, χωρίς να υπάρχει λόγος ;

Ο Τζαβαλάς με κοίταξε ξαφνιασμένος, αλλά επανέλαβε "πετάξτε όλα" στο συνεργείο επισκευών.

Δίπλα μου χωρίς να το καταλάβω ήταν ο Γιώργος Αντωνάκης. που άκουγε όλη τη στιχομυθία και συμφώνησε μαζί μου. 
Τον πήρα από το χέρι και πήγαμεστο φωτοτυπικό. 

Συμφωνήσαμε (σ.σ. με τον Γιώργο) να το στεγνώσουμε από τα νερά, επιμένοντας πλέον και οι δύο μας στον Τζαβαλά και για το φωτοτυπικό αλλά και για τον σταθεροποιητή τάσης που ήταν στον πυρασφαλή χώρο, να μη πεταχτούν.

Ο Τζαβαλάς για λόγο που δεν αντιλαμβανόμαστε, έδειξε ... ταραγμένος και έφυγε νευριασμένος ...

Δίπλα μας ήλθε ο διευθυντής του καταστήματος, ο Λευτέρης Σαξάμης και είπε χαμηλόφωνα : "με αυτόν λίγα και γενικότερα, προσοχή, με τους επάνω" (εννοώντας του διοικητικούς). Λέγοντας αυτά, έφυγε "κούτσα - κούτσα"

Με τον Αντωνάκη όντως πήραμε δανεικά εργαλεία από την ΔΕΠΑ, διαλύσαμε το φωτοτυπικό και το στεγνώσαμε με πανιά και το συναρμολογήσαμε μέσα σε 1 ώρα. 
Για την ιστορία ; Δούλευε μια χαρά ! Όπως βεβαίως και ο σταθεροποιητής τάσης.

Υγ. το γεγονός, το συμβάν, το ανέφερα κατοπινά ΚΑΙ στον πρόεδρο της τράπεζας Αττικής, τον Γιάννη Γαμβρίλη, αλλά και στον πρόεδρο εργαζομένων της τράπεζας, τον Θανάση Σταθόπουλο.


Συνεχίζεται

Γιώργος Θ. Κανελλάκης
    τηλ : 6977-913.924


Αν υπάρχει κάποια απορία γιατί το θυμήθηκα το ανωτέρω συμβάν, αναφέρω ότι κάποιος φίλος διαβάζοντας το : Η μίζα (2) ή "δε θες και εσύ ένα συναγερμό" ;  μου έστειλε ένα σύντομο κείμενο που θα το διαβάστε όσοι θέλετε κάνοντας κλικ στο : Εμείς είχαμε ένα τραπεζικό λαμόγιο στις προμήθειες και έτσι θυμήθηκα όσους ασχολούνταν με προμήθειες στις τράπεζες. 

Υ.γ. Ρε συ Τζαβαλά, μιας και σε έχω χάσει, μήπως έχεις καμία θεσούλα για έναν τύπο που ήταν γενικός διευθυντής οικονομικών σε τράπεζες ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου