Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Σε τι στάδιο βρίσκονται οι διώξεις για τα 60 εκατομμύρια € σε ... δάνεια ;

Μήπως γνωρίζετε σε τι στάδιο βρίσκεται ο φάκελος της δίωξης της Εισαγγελίας κατά των υπευθύνων που μοίρασαν 60 εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις σε ημετέρους ;

Τα δάνεια που δόθηκαν επί εποχής προεδρίας στην τράπεζα  Γιάννη Γαμβρίλη και αρμόδια πρόσωπα σε Δ.Σ. και υπηρεσίες εγκρίσεων όπως οι Γιάννης Ιωαννίδης, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Γιάννης Άννινος, Θανάσης Ζυγούρης, Θανάσης Σταθόπουλος, Κώστας Πηγάκη και άλλους πολλούς. 

"Ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Διαφθοράς για τα δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων της Attica Bank, τα οποία φέρεται να χορηγήθηκαν χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις. 

Οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Γιώργος Πολυκράτης άσκησαν διώξεις για απιστία σε πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας καθώς και για ηθική αυτουργία στην απιστία εις βάρος των νομίμων εκπροσώπων πέντε εταιρειών που πήραν τα δάνεια.

Τα δάνεια αυτά, εκ ποσού περί τα 60 εκατομμύρια, χορηγήθηκαν στις
εμπλεκόμενες εταιρείες (που είχαν χαμηλή πιστοληπτική διαβάθμιση) στην περίοδο 2011 - 2015, με επιτόκιο πολύ χαμηλότερο από το προβλεπόμενο και με μηδενική ή μερική εξασφάλιση."



Μ. Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου