Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

ΤΟ θέμα δεν είναι το γιατί αποχώρησε η εκπρόσωπος του Δημοσίου, αλλά το ποιος θα δεχθεί να την αντικαταστήσει

κα. Ονουφριάδου, εκπρόσωπε του Ελληνικού Δημοσίου (ΕΔ) στην τράπεζα Αττικής και εξαδέλφη του Κυρ. Μητσοτάκη, γιατί παραιτήθηκες άρον - άρον και εσύ από την τράπεζα, όπως έκανε και η προκάτοχος σου ;
 

Την 4-6-2020 στην Γενική Συνέλευση των Μετόχων της τράπεζας Αττικής, δυνάμει της ημερησίας διάταξης, θα συζητηθούν τα εξής θέματα :
1. Ανακοίνωση ορισμού της εκπροσώπου του Ελληνικού Δημοσίου ως νέου μέλους του Δ.Σ σε αντικατάσταση παραιτηθέντος (βλ σχετικά εδώ)...




Ιστορικό :
  • Δυνάμει του Ν. 3723/2008 (ΦΕΚ ΦΕΚ 250/Α/9-12-2008) (βλέπε εδώ) δόθηκαν 100,2 εκατ. € στην Attica bank, ως ενίσχυση ρευστότητας.
    Με αρχικά προβλεπόμενη επιχορήγηση στις τράπεζες 8 δισ € και ανώτατη προβλεπόμενη τα 23 δισ. € (βλέπε άρθρο 4 του Νόμου), τελικά δόθηκαν 15 δισ. € στις τράπεζες.
    Ο ... νόμος αυτός ονομάστηκε "νόμος Αλογοσκούφη" μιας και αυτός ήταν ο εμπνευστής και δημιουργός του.
  • Ως θεματοφύλακας των ποσών που δόθηκαν στις τράπεζες, ορίστηκαν (ανά τράπεζα) Εκπρόσωποι του Ε.Δ.
  • Τα χρήματα αυτά δόθηκαν από το Ε.Δ. για να ενισχύσουν οι τράπεζες την οικονομία μέσω δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στεγαστικά κλπ (βλέπε άρθρο 5 εδώ).
    • Στο σημείο αυτό θυμίζουμε πως, ΜΟΝΟ ο Καλογίτσας, ... δανειοδοτήθηκε από το παραμάγαζο - τράπεζα, με ~120 εκατ. € (και χάθηκαν οριστικά) !!!
  • Τα χρήματα αυτά όφειλαν να αποπληρωθούν εντός 3ετίας.
  • Από το 2017 ασκήθηκαν μεγάλες πιέσεις στην ... τράπεζα Αττικής για αποπληρώσει επιτέλους τις οφειλές της στο Ελληνικό Δημόσιο (βλ εδώ).
  • Τελικά, ένα χρόνο μετά, στα τέλη του 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η τράπεζα Αττικής ... αποπλήρωσε το ΕΔ δίδοντάς του ομόλογα ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ... (που και αυτά θα πρέπει [;;;] να αποπληρωθούν) ! (βλέπε εδώ)
  • Τα ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης (βλ. Subordinated Debt
 
Ένα ακόμη σκάνδαλο ;
 
Ενώ τα ομόλογα που κατείχε ως απόδειξη απαίτησης το ΕΔ για την χορήγηση των 15 δισ € προς τις τράπεζες ήταν ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΑ (πληρώνονταν ΠΡΙΝ από οποιαδήποτε άλλη οφειλή της τράπεζας), το ελληνικό κράτος "δέχθηκε" να πάρει από την τράπεζα Αττικής ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης που, από τη φύση τους, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ που πληρώνονται στο αποδέκτη τους (βλέπε Ελληνικό Κράτος). 
Και πληρώνονται, αν υπάρχουν χρήματα στα ταμεία της τράπεζας ...

Το ιστορικό των Εκπροσώπων του ΕΔ, στην Attica bank :

  1. Πρώτος εκπρόσωπος του Ε.Δ. είχε ορισθει ο Α. Ρίζος. 
  2. Χρονικά ενδιάμεσα τοποθετήθηκαν διάφοροι άλλοι, ως εκπρόσωποι του Ε.Δ. 
  3. Μέχρι πρόσφατα όπου, από 18 Νοεμβρίου 2019 είχε ορισθεί ως εκπρόσωπος η Αικατερίνη Ονουφριάδου η οποία αντικατέστησε την επίσης παραιτηθείσα προκάτοχό της  Ζαχαρούλα Παπαθεοδώρου.

ΤΟ θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει κάθε νοήμονα πολίτη αλλά ΚΑΙ την Δικαιοσύνη (που θα πρέπει να καλέσει την παραιτηθείσα για να ζητήσει
εξηγήσεις, είναι της μορφής "Αικατερίνη Ονουφριάδου, τι είδες και τρομοκρατήθηκες και φεύγεις ΚΑΙ ΕΣΥ, σβέλτα ;").

Προ του τέλους :

Η προσφάτως παραιτηθείσα Αικατερίνη Ονουφριάδου είναι εξαδέλφη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και διαθέτει πολλών ετών εμπειρία στον χρηματοοικονομικό κλάδο (βλέπε σχετικά εδώ). 

Επίλογος :


Κυριάκο Μητσοτάκη, ρώτησε την ξαδέλφη σου να σου ΠΕΙ όσα είδε, διαπίστωσε και αντιμετώπισε στην Attica bank και πράξε αναλόγως.

Μηχανικοί του Δημόσιου Ταμείου ΤΜΕΔΕ, πόσα σκάνδαλα αντέχετε ακόμη, την ίδια ώρα που ΔΕΝ έχετε ζητήσει εξηγήσεις για τον λόγο που το Ταμείο σας (για τα χρήματά σας) δεν έχουν συνταχθεί ισολογισμοί για το πάλαι ποτέ  ΤΣΜΕΔΕ ;


Γ.Θ.Κ. και Επιστάτης και Μνήμων και ΣΤΚ και  Ψαχτήρι


Σχόλιο Θυμέλη : 
  1. Ουδείς εξ ημών κκ Ανακριτές, Εισαγγελείς και Δικαστές, γνωρίζουμε τα τεκταινόμενα εντός του ιδρύματος αυτού ;  
  2. Ουδείς εξ ημών έχουμε ακούσει, διαβάσει, μάθει για πιστοδοτήσεις που ξεπερνούσαν κάθε ανθρώπινη φαντασία ; 
  3. Ουδείς εξ ημών δεν έχει υπ'  όψιν του το κοινό περί δικαίου αίσθημα της Ελληνικής Κοινωνίας ; 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου