Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Το Τουρκικό ... πραξικόπημα και η τραπεζική πεπατημένη

Ήταν καλοκαίρι του 2007, λίγο μετά την 1η από τις 13 μεταθέσεις μέσα σε 15 μήνες, όπου είχα τοποθετηθεί στην (ανύπαρκτη στο οργανόγραμμα) θέση του Σύμβουλου Περιφερειακής Διεύθυνσης της Attica bank. Λόγω της θερινής ραστώνης οι εργασίες των χορηγήσεων (δημιουργία και ανανεώσεις πιστωτικών ορίων) ήταν και αυτές ήταν σημαντικά μειωμένες.

Η ομάδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης απαρτίζονταν από 6 άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του Περιφερειακού Διευθυντή. Του Λεωνίδα. Ένα μεσημεράκι έρχεται ο Λεωνίδας στον χώρο που είμαστε οι 5 που ελέγχαμε πιστωτικά όρια και λέει : "παιδιά, λόγω του αυξημένου όγκου εργασίας, σας έχω ανάγκη. Θέλω, όποιος θέλει απ' εσάς και συμφωνεί, αύριο να έλθει από τις 6 το πρωί για να πιάσουμε δουλειά με τα μπούνια". Οι υπόλοιποι συμφώνησαν. Εγώ δεν απάντησα. Μόλις έφυγε και πήγε στο γραφείο του, τον πλησιάζω και του λέω : "Λεωνίδα γιατί αγωνιάς ; Δεν έχουμε μεγάλο όγκο εργασιών". Και εκεί μου απάντησε : "Γιώργο, πρέπει κάποιες φορές να δείχνουμε στον περίγυρο πως τον έχουμε ανάγκη έτσι ώστε να είναι δεμένος γύρω μας". Με τον ίδιο και απαράλλακτο
τρόπο, ο αρχιεγκληματίας Σουλτάνος ενημέρωσε τον κόσμο (του) "σε έχω ανάγκη, η δημοκρατία σε έχει ανάγκη", μέσω twitter και SMS, μέσα τα οποία μέχρι ... χθες τα κυνηγούσε θανατικά. Εδώ "αυτό μοιάζει περισσότερο με θέατρο του Ερντογάν παρά με πραξικόπημα" ο δημοσιογράφος του Politico Ράιαν Χιθ, με εξαιρετικό τρόπο περίγραψε το προχθεσινό ΘΕΑΤΡΟ που εμφανίστηκε ως κίνδυνος κατά της ... δημοκρατίας (του Ερντογάν) !!!
Προσθέτω δε πως θα πρέπει να συνδυάσουμε το "μήνυμα" του Ερντογάν με το ανάλογο ... μήνυμα των Τσίπρα - Καμμένου που εκφράστηκε με το "κάνουμε Δημοψήφισμα για να πάρετε το μέρος του σωστού". Δημοψήφισμα που το κουρέλιασαν. Και αυτό !!!

Και βέβαια, μέσα σε όλα αυτά, οι ΗΠΑ ... που ... δεν γνώριζαν ... τίποτα για πιθανό πραξικόπημα προ 3 1/2 μηνών, την 24-3-2016 ... Προφανώς τυχαία ήταν η αναφορά τους ... Όπως τυχαία ... ανακάλυψε και 2.700 Δικαστές, μέσα σε 3-4 ώρες ο Ερντογάν που ... ενεπλέκοντο στο "πραξικόπημα" και τους ξήλωσε !!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου