Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Απορία : πως τα μέλη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ κατάφεραν να μη συμμετάσχουν, ενώ τα μέλη του ΤΣΜΕΔΕ και του ΕΦΚΑ όχι ;

Ένα τμήμα συνδικαλιστών και εργαζομένων του Ταμείου ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ έκριναν, αποφάσισαν και αρνήθηκαν την νέα συμμετοχή του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στην ΑΜΚ της Attica bank. Οι του ΕΦΚΑ, και του ΤΣΜΕΔΕ τι έκαναν ;
---------------- 


 "Οι επικλήσεις του Συλλόγου μας για επικράτηση της λογικής εισακούστηκαν, καθώς μετά την ανοιχτή επιστολή της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και του Συλλόγου Εργαζομένων της Ιονικής, το Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ εξαναγκάστηκε να συνέλθει χθες (Πέμπτη 17/5) σε νέα έκτακτη συνεδρίαση, ανατρέποντας την προηγούμενη απόφασή του για τη συμμετοχή στη νέα ΑΜΚ της ATTICA BANK με επένδυση 5 εκατ. ευρώ, αποφασίζοντας τελικά να εγκαταλείψει τη νέα “επενδυτική” προσπάθεια.
.

Ευτυχώς ο επενδυτικός οίστρος των διοικούντων το ταμείο... καταλάγιασε μετά και από την ανοιχτή επιστολή των Συλλόγων μας που τους έθετε προ των ευθυνών τους για τυχόν συμμετοχή στη ΑΜΚ και νέα απώλεια των χρημάτων των ασφαλισμένων (μετά από την απώλεια των 55,5 εκατ. ευρώ της καταστροφικής “επένδυσης” στην προηγούμενη ΑΜΚ της τράπεζας).


Στην επιστολή τους εφιστούσαμε την προσοχή ότι ενδεχόμενη απόφαση για
συμμετοχή στην ΑΜΚ της ATTICA BANK θα επέτεινε τη ζημία που έχουν ήδη προκαλέσει στο ταμείο μας με την προηγούμενη καταστροφική επένδυση, ιδίως μάλιστα αν αυτή δε γινόταν υπό τους όρους των προβλεπόμενων στο νόμο και στο καταστατικό ρυθμίσεων περί τοποθετήσεων αποθεματικών ή ταμειακών διαθεσίμων ασφαλιστικών οργανισμών". 

Περισσότερα στο  http://www.ionikienotita.gr/?p=22731

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου