Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Η οικτρή κατάσταση της Διαφάνειας & της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα. Υπάρχουν ακόμη δικασταί εις τας Αθήνας ;

Πάνε 20 ημέρες, απ΄ όταν παραιτήθηκε με βροντερό τρόπο, μιλώντας ξεκάθαρα για την ανύπαρκτη διαφάνεια στην Ελλάδα, ο Καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής, έπειτα από θητεία 4 εβδομάδων στην προεδρική θέση του ΕΛΔΟ.

Πάνε 10 ημέρες απ' όταν παραιτήθηκε με έντονες αιχμές, ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, μιλώντας κατά την αποχώρησή του, ξεκάθαρα για προσπάθειες "κάποιων" να επαναφέρουν από την αφάνεια, στην επιφάνεια, ατόμων που διοικούσαν προ του 2013. Η θητεία του κ. Ανδρικόπουλου διήρκεσε 4-5 εβδομάδων.

Πάνε 6 ημέρες απ' όταν παραιτήθηκε από τη θέση του, καταθέτοντας βαρύτατες καταγγελίες ο Γενικός Δ/ντής Τεχνολογίας της ΕΡΤ Νίκος Μιχαλίτσης, παραμένοντας πλέον ως απλός εργαζόμενος σε αυτή. Κατά την αποχώρησή από τα σημαντικά του καθήκοντα στην ΕΡΤ μίλησε για αδιαφάνεια, για ύπαρξη παραδιοικητικών μηχανισμών, για πελατειακό συνδικαλισμό και πολλά άλλα.

Πάνε μερικές ώρες απ' όταν παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ, Νίκος Σακελαρίου, καταγγέλλοντας τα μνημόνια ως αντισυνταγματικά, καταγγέλλοντας ψευδείς διαρροές από διάφορους "κύκλους" για μελλούμενες αποφάσεις του ΣτΕ και ζητώντας από τους Πολίτες να εξακολουθήσουν να έχουν εμπιστοσύνη στους δικαστές, επισημαίνοντας : «Υπάρχουν ακόμη δικασταί εις τας Αθήνας».

Παρατηρώντας τις απανωτές 4 αποχωρήσεις στελεχών της κοινωνίας και μετά από 84 φορές στα δικαστήρια (μαζί με ανακοπές, αναβολές, διακοπές, προσφυγές κλπ) μέσα στην τελευταία 8ετία, από τις διαχρονικές διοικήσεις της Attica bank και από τα πρωτοπαλίκαρα της, μπορώ να βεβαιώσω τρία πράγματα.


    1. υπάρχουν Δικαστές ακέραιοι
    2. υπάρχουν δικαστές, που έχοντας ως μεσάζοντες μεγαλοδικηγορικά γραφεία (συνήθως), βγάζουν αποφάσεις κατά παραγγελία.
    3. Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, δεν είναι de facto καθαροί, δίκαιοι και αδιάβλητοι, καθώς, κάποιοι εξ αυτών ανέλαβαν έργο δικαστού, μόνο και μόνο για να μην είναι άνεργοι δικηγόροι.
      Αν υπάρχει έστω ένας Πολίτης στη Χώρα μας που να έχει απορία για το τι φταίει και φτάσαμε εδώ ως χώρα, η απάντηση είναι μια. Η διαχρονική και βαθύτατη διαφθορά. Η Διαφθορά και η ατιμωρησία. Σε κάθε τομέα.

      Διαφθορά στους πολιτικούς που νομοθετούν ... νόμους που αναγκάζονται να εφαρμόζουν οι δικαστές, μέχρι τη διαφθορά σε δικαστές που νομολογούν κατόπιν εντολής.

      Από τη διαφθορά στις μαριονέτες ... πολιτικούς που κάθε μέρα (δήθεν) αποκαλύπτουν ένα σκάνδαλο αλλά ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ περισσότερο επί της ουσίας από το να γεμίζουν με φαμφάρες και κορώνες τα δελτία ειδήσεων και μετά να το "θάβουν" το "θέμα", μέχρι τη διαφθορά στους σαθρούς ιδιώτες που κοιτάζουν να διορίσουν και το ... 10ο εγγόνι και τα αδέλφια τους σε κάποια "θεσούλα" παρακάμπτοντας και ποδοπατώντας αξιοπρεπείς Έλληνες Πολίτες.

      Γιατί τα αναφέρω αυτά για τους δικαστές ; Απλό. Διότι ΑΝ υπήρχαν ΠΟΛΛΟΙ άξιοι Λειτουργοί Της, τότε, οι τρεις πρώτοι, όχι μόνο δε θα είχαν αποχωρήσει, ενώ ταυτόχρονα οι υπαίτιοι που τους ώθησαν σε παραίτηση θα ήταν φυλακή.

      Υποθέσεις όπου, Δημόσιοι Θεματοφύλακες εξαφάνισαν δισ € χωρίς να συντάξουν ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ισολογισμό επί σειρά ετών (βλέπε ΤΣΜΕΔΕ), Δημόσιοι Οργανισμοί που διοικούνταν από άτομα που δεν έκαναν ότι όφειλαν (βλέπε Γεωργικός Οργανισμός Δήμητρα), και άλλες πολλές συναφείς υποθέσεις βαθύτατης διαφθοράς, διαφθοράς για την οποία όπως λέει και Λαός "δεν άνοιξε ρουθούνι", καθιστούν τη Χώρα μας αποπαίδι στον απόπατο, στον Τομέα της Διαφάνειας και της Δικαιοσύνης. Έτσι, πρυτανεύουν τα Μνημόνια, η ανέχεια, ο ζόφος.


      Δυστυχώς για "κάποιους" έχουμε στη διάθεσή μας δεκάδες ηχητικά που αποδεικνύουν τη σαθρή κατάσταση στη Χώρα μας. Από κάθε Τομέα. Και δε μιλώ για τα γνωστά που κυκλοφορούν μέσα στο youtube. Ηχητικά από τη Δικαιοσύνη μέχρι και από Οργανισμούς. Και επειδή τίποτα δε πάει χαμένο, τίποτα δε θα εμφανιστεί για όσο καιρό ... βασιλεύει η έλλειψη Δικαιοσύνης, η έλλειψη Διαφάνειας, οι "δυνατότητες και τα κονέ ... μεγαλοδικηγορικών γραφείων, και η μετριότητα.


      Αυτό βεβαίως, η έλλειψη Δικαιοσύνης και η βαθύτατη διαφθορά, σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι θα μας καθίσει σε ένα καναπέ, περιμένοντας τον από μηχανής θεό που θα ξεπαστρέψει όλα τα σαθρά. Όπως δε θα μας φοβίσουν και οι "διώξεις" τους μόνο ως τίτλος Τιμής θα μπορεί να εκληφθεί ΚΑΘΕ δίωξη από λαμόγια, από απατεώνες, κλέφτες και λωποδύτες. Και στο τέλος, θα γελάσει καλύτερα ο τελικός Νικητής. Και αυτός, ο Νικητής δε θα ανήκει στους προαναφερόμενους. 


      Αν παρεξηγούνται κάποιοι εκ των αναγνωστών για όσα περιγράφονται στο blog, ας κάνουν το κόπο να ακούσουν τα 2 λέπτά και 36 δεύτερα του video. Video που αποτελεί ελάχιστο τμήμα αυτού εδώ και στο οποίο ακούγεται ένας Ελληνοκύπριος Πολίτης Πολιτικός να λέει τα πράγματα με το όνομα τους


      upd 1. Μόλις προ ολίγου κ. Σακελλάριε του ΣτΕ διάβασα ότι οδηγήθηκε στις φυλακές Έλληνας Πολίτης για χρέη προς το Δημόσιο, εκ ποσού 3.500 €. Και οδηγήθηκε ενόσω Μαντέλης, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Γιάννος Παπαντωνίου, Τσουκάτος κλπ κλπ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ !!!!

      Πολίτης που ζήτησε ως χάρη έστω, να μετατραπεί η ... οφειλή του σε κοινωφελή εργασία και το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του !!!
      Διερωτάται λοιπόν κατόπιν τούτων ο μέσος νους. Μπορείτε άραγε να επαναλάβετε το "υπάρχουν ακόμη δικασταί εις τας Αθήνας ;" Κατόπιν τούτων, είναι αυτό Δικαιοσύνη ;
      Ή μήπως δε γνωρίζετε ότι, ΟΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟΙ και άγγιχτοι, μετατίθενται σε ... θέσεις στο Σουφλί, ενόσω οι "έξυπνοι και οι καπάτσοι" μέσα σε 2 έτη έχουν πάρει 2-3 ευμενείς μεταθέσεις και ίσως και προαγωγές, οριζόμενοι ως ... δικαστές ειδικών αποστολών  ;


      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου