Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

Ο τρόπος για να μη πληρώσεις φόρους είναι ένας

Αν υπάρχει κάτι που τριβιλίζει κάθε χρόνο το μυαλό όλων των ιδιωτών, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιχειρηματιών (όσων έχουν απομείνει ακόμη στο ελλάντα) είναι πως θα αποφύγουν την φοροληστρική επιβολή ... φόρων που ξεπερνούν ακόμη και τα γνωστά "χαράτσια" που επιβάλλονταν επί τουρκοκρατίας. 

Ο τρόπος είναι μόνο ένας. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον
"αναβαλλόμενο φόρο", αλλά θα πρέπει να έχεις Τράπεζα !

Σύμφωνα με το ... σκεπτικό του ... νομοθέτη : αναβάλλεται η φορολογία των τραπεζών για 30 χρόνια και σε περίπτωση ζημιών τη διαφορά καλύπτουν οι φορολογούμενοι ενώ για τους ίδιους τους φορολογούμενους ισχύει η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, η προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος και οι κατασχέσεις σε περίπτωση οφειλών.


Πρέπει να τονισθεί ότι, ο ανωτέρω "αναβαλλόμενος φόρος" ήταν μια ακόμη παράμετρος από εκείνες που θα καταργούσε η "πρώτη φορά αριστερά" των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενώ είχε θεσπιστεί από την πεφωτισμένη ηγεσία των Βενιζέλου - Σαμαρά επί κυβέρνησης Ν.Δ. το 2014. 

Τέλος αξίζει να τονισθεί ότι όταν είχε καθιερωθεί η εν λόγω τεχνοτροπία (αποφυγής πληρωμής) φόρων, είχε αναγγελθεί πανηγυρικά ως "μαξιλάρι και σύμμαχος της σωτηρίας των Τραπεζών από την πτώχευση".

Επιστάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου