Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Το ίνδαλμα ο Γιάννης ο Φαγάς. Χρονογράφημα

Μια φορά και ένα καιρό σε ένα μικρό και ηρωικό χωριουδάκι ήταν δύο αδελφάκια. Ο Γιαννάκης και ο άλλος. Και οι δύο από μικροί είχαν την λαμογιά την απάτη και την κουτοπονηριά μέσα στο αίμα τους. Ήταν μάλιστα τόσο ισχυρά αυτά τους τα "αισθήματα" που προσπαθούσαν και πετύχαιναν από μικρά να συστήνουν μικρές συμμορίες. 

Μεγαλώνοντας, αυτά τα παιδάκια σκέφτηκαν ό,τι θα σκεφτόταν κάθε καλός απατεώνας. Το πως θα κλέψουν ότι υπάρχει γύρω τους, χωρίς να πάνε "μέσα" και κυρίως πως θα γίνουν τμήματα μιας μεγαλύτερης συμμορίας.

Έτσι, απέκτησαν κατασκευαστικές γνώσεις και
εντάχθηκαν σε μια μεγάλη πολιτική συμμορία απατεώνων (σαν το ΠΑΣΟΚ ένα πράγμα), αφού πέρασαν από τα στάδια του αφισοκολλητή και του συνδικαλΗστή.
Και τα κατάφεραν.

Τι κι αν τους χαιρετούσαν όλοι στον καφενέ όταν πήγαιναν στο χωριό τους και πίσω τους έφτυναν, τι κι αν πολλοί δεν ήθελαν να θυμούνται ότι τους γέννησε η ηρωική Γη που κατάγονταν, αυτοί στα παλιά τους τα παπούτσια.

Κάθονταν στον καφενέ, κέρναγαν με 3-5 € τον περίγυρο και νόμιζαν ότι είναι αγαπητοί, την ίδια ώρα που οι σχέσεις τους ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΑΜΟΓΙΑ και με τον Άκη (ένας είναι ο Άκης) έδινε την απαιτούμενη "κάλυψη" για να προχωρούν με σταθερά βήματα στις αρπαχτές αρχικά και στις ληστείες αργότερα.

Κάποια στιγμή μάλιστα που τα παιδάκια αυτά έπιναν τα ουζάκια τους τρώγοντας τον χταποδάτο τους μεζέ, προβληματίστηκαν λίγο με την αποκάλυψη ότι, τα ονοματάκια τους φιγουράριζαν σε λίστες ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Και προβληματίστηκαν καθώς, ένα βράδυ, ένας παρακαθήμενος ταληρογλείφτης κόλακας στην παρέα τους, μετά από μια 6άδα ουζάκια, τους είπε : μαγκιά σας που είστε στην "λίστα" του εξωτερικού.

Εκεί, ο Γιαννάκης σκέφτηκε με το γνωστό άθλιο, χασάπικο και τραμπούκικο ύφος του "κάτι πρέπει να κάνουμε".

Πριν προλάβει να τελειώσει την σκέψη του, πετάγεται ο παρακαθήμενος τους και λέει στα δύο αδελφάκια : πρέπει να ξέρεις Γιαννάκη ότι εδώ στο χωριό σε λένε όλοι -πίσω από την πλάτη σου- ως απατεώνα και "ο Γιάννης ο ΦΑΓΑΣ", αλλά μη τους ξεσυνορίζεσαι. Σας ζηλεύουν. Έχετε κι άλλα παρατσούκλια, αλλά αυτό είναι το χειρότερο, συμπλήρωσε ο ταληρογλείφτης κόλακας.

Σηκώθηκε όρθιος τότε ο Γιάνναρος φανερά ανησυχώντας, ρουφώντας την σαπροκοιλιά του, σήκωσε το πεσμένο από την μπάκα παντελόνι του, έπιασε το "πληρωμένο από τους μαλάκες" (όπως έλεγε στον στενό του κύκλο) κινητό του και κάλεσε έναν αριθμό όπου είπε : "σύντροφε, άρχισαν να μιλάνε για εμένα. Θέλω πρώτον να με θεωρείς στρατευμένο στο ΣΥΡΙΖΑ αφού η "φλόκι" (σ.σ. έτσι λένε οι παλαιοπασόκοι την Φώφη) δεν "τραβάει" και δεύτερον  ..."

Συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου